Prima pagină » Cum ne afectează ceea ce purtăm acasă starea de spirit

Cum ne afectează ceea ce purtăm acasă starea de spirit

Autor: admin
0 comentarii

Cum ne afectează ceea ce purtăm acasă starea de spirit

În general, angajatorii nu sunt interesați de ceea ce porți atunci când lucrezi de acasă atâta timp cât îți faci treaba. În plus, câteva zile în pijama pot fi extrem de comode și benefice mai ales pentru sănătatea psihică. A ne îmbrăca pentru birou însemna până acum pregătirea pentru ziua ce urma, dar stabilirea unei rutine noi poate salva timp și crește productivitatea. În zilele fără întâlniri virtuale, poate fi mai eficientă adoptarea unei ținute comode, care nu necesită pregătiri în prealabil precum călcatul sau probatul mai multor variante.

Există însă și persoane pentru care adaptarea la lucrul de acasă poate fi o provocare, persoane care funcționau mai bine când lucrau la birou, într-un colectiv și nu singure între patru pereți. Acestea preferă și acum să-și păstreze rutina obișnuită pentru a păstra echilibrul cu care au fost obișnuite. Le dă senzația de control și cât de cât de normalitate în aceste vremuri când totul pare un haos, previne stresul și anexietatea. De aceea tocmai păstrarea unor obiceiuri, fie ele și incomode la prima vedere atunci când lucrurile pot fi simplificate, poate asigura pentru unii eficiența.

Partea bună și creativă acum, în momente când nu trebuie să păstrezi un dresscode strict, este faptul că poți experimenta. Ai mai mult timp să te uiți în șifonier și să încerci combinații diferite față de ce purtai până acum, să redescoperi piese vintage pe care le îndrăgeai și să le introduci în ținutele tale zilnice. Look-urile business-casual, care combină utilul cu plăcutul, te pot ajuta să obții atât confortul după care tânjeai cât și senzația de normalitatea pe care o aveai până acum.

Cele mai citite articole

Partea minunată a modei este că îți poți schimba lookurile în funcție de stare. Vor fi zile în care nu vei avea chef să compui cine știe ce ținută și zile în care un look gândit îți va crește buna dispoziție. Important este să găsești un echilibru și o rutină care să funcționeze pentru tine. Poți încerca chiar să schimbi ținuta după ce termini de lucrat, la fel cum făceai până acum. Te va ajuta să separi timpul de lucru de cel de relaxare.

Însă cel mai important lucru este să nu uiți să te distrezi! Schimbarea look-urilor poate deveni o joacă care te va ajuta să rămâi pozitivă în aceste timpuri de criză. A păstra o singură abordare în ceea ce privește outfit-urile te va plictisi pe termen lung, lucru de care nu ai nevoie acum ci mai degrabă de mici momente de bucurie care să-ți distragă atenția de realitatea atât serioasă pe care o trăim.

Citește și:
10 branduri românești pe care le poți susține dacă faci cumpărături în perioada următoare

Text: Daria Georgescu
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-ne-afecteaza-ceea-ce-purtam-acasa-starea-de-spirit-716060/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si