Prima pagină » Cum să folosești uleiul de ricin pentru a avea un păr mai frumos și o piele sănătoasă

Cum să folosești uleiul de ricin pentru a avea un păr mai frumos și o piele sănătoasă

Autor: admin
0 comentarii

Cum să folosești uleiul de ricin pentru a avea un păr mai frumos și o piele sănătoasă

Cum să folosești uleiul de ricin pentru a avea un păr mai frumos și o piele sănătoasă

Iată cum să folosești uleiul de ricin pentru a avea un păr mai frumos și o piele sănătoasă.

Dacă întrebi orice persoană unde a văzut o sticluță cu ulei de ricin ultima dată, probabil o să-ți spună că la bunica acasă. Dar cum am observat în ultimul timp, toate trendurile din anii trecuți se întorc în mare forță.

Da, ai auzit bine, un număr cât mai mare de persoane din industria de beauty promovează uleiul de ricin, ca remediu pentru o piele mai frumoasă, un păr mai fin și chiar pentru un abdomen plat. Oare chiar este adevărat? Sau este doar un zvon, ca multe altele, care circulă pe internet dar nu are nicio picătură de adevăr?

Mai jos ai o listă cu cele mai cunoscute beneficii pe care le are uleiul de ricin și cum să folosești uleiul de ricin pentru rezultate optime.

Dar pentru început, hai să vedem ce este uleiul de ricin:

La fel cum uleiul de măsline este făcut din măsline și uleiul de cocos este făcut din cocos, uleiul de ricin este realizat din planta de ricin.

Beneficii și sfaturi despre cum să folosești uleiul de ricin

1. O piele mai frumoasă, lipsită de acne

Fie că te lupți cu roșeață, coșuri sau acele mici riduri, uleiul de ricin te poate ajuta să le combați cu ușurință.

Dar să fie acest ulei cea mai bună alegere atunci când vine vorba de pielea ta? Să fie oare mai bun decât uleiul de cocos sau cel de jojoba? Nu s-au făcut foarte multe studii, care ne-ar putea confirma toate aceste zvonuri, dar doctorul dermatolog Robin Evans de la Colegiul de Medicină Alber Einstein susține că uleiul de ricin poata da pielii tale un aspect mai tânăr. Poate fi folosit și ca un produs de hidratare pentru pielea ta, care ar arăta mai bine după folosirea acestuia.

Cele mai citite articole

Dar nu este cea mai bună alegere pentru toată lumea. Dacă suferi de dermatită, studiile arată că uleiul de ricin îți poate irita pielea mai tare.

2. Un păr mai puternic și mai fin

Deoarece uleiul de ricin este un bun hidratant, te poate ajuta atunci când părul tău trece printr-o pasă mai proastă și este uscat și despicat. Acesta îți poate face părul strălucitor și mai fin. Dar Dr. Evans spune că la acest aspect te poate ajuta orice alt tip de ulei. Uleiul de ricin îți poate sări în ajutor atunci când ai părul foarte încâlcit, dar nu te aștepta să facă mai multe decât uleiul de măsline sau cel de cocos.

3. Un abdomen mai plat

Vești bune: Dacă te simți foarte balonată, uleiul de ricin te poate ajuta. Acesta stimulează contracțiile intestinale, care te ajută să-ți cureți intestinele și este un laxativ foarte foarte bun.

Este considerat sigur să folosești acest tip de ulei atunci când ești constipată, dar nu ar strica să verifici indicațiile produsului atunci când îl cumperi sau să vorbești cu doctorul tău. Să nu ți se pară ciudat dacă observi că este foarte puternic și îți provoacă unele crampe stomacale.

Când nu ar trebui să folosești uleiul de ricin!

Evită să consumi uleiul de ricin dacă ești însărcinată. Acesta a fost folosit foarte mult timp ca o substanță care ajută la o naștere mai rapidă. Câteva studii făcute pe animale au arătat că uleiul de ricin poate provoca contracții în uter.

Dar nu uita că îl poți folosi cu succes pentru a avea un păr si o piele mai sănătoasă.

Citește și:
Ingredientul cheie de care ai nevoie în funcție de vârsta ta

Text: Victoria Lupascu
Foto: Instagram.com/angelcandices

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-sa-folosesti-uleiul-de-ricin-pentru-avea-un-par-mai-frumos-si-o-piele-sanatoasa-607965/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si