Prima pagină » Cum să scapi de punctele negre

Cum să scapi de punctele negre

Autor: admin
0 comentarii
Cum să scapi de punctele negre

Dacă ești una dintre acele norocoase care n-au probleme cu acneea, sigur te-ai confruntat cu o problemă la fel de enervantă, punctele negre. Sigur ți s-a întâmplat să te bucuri că tenul tău arată perfect, însă există un singur lucru care îi strică aspectul, iar aceste puncte nu par să dispară niciodată.

Desigur, nu toată lumea are puncte negre (alte persoane norocoase), însă dacă tu te confrunți cu ele, ți-am pregătit câteva sfaturi.

Ce sunt punctele negre și de ce apar?

Înainte de a încerca să scapi de ele, este bine să știi câteva lucruri despre punctele negre. Punctele negre sunt cunoscute și drept comedoane deschide și apar atunci când un folicul se umple cu impurități. Celulele moarte ale pielii, uleiurile, precum și bacteriile sunt aceste impurități, însă culoarea lor vine de la faptul că proteina care se găsește în pielea noastră, keratina, oxidează în acest folicul dilatat.

O altă cauză care duce la apariția punctelor negre este nivelul ridicat de insulină. Practic, un regim alimentar nepotrivit sau stresul inflamează celulele și poate duce la apariția acestor imperfecțiuni. Totodată, nu trebuie să uităm de hormoni, care pot provoca o creștere în producția de sebum.

Poți să previi apariția punctelor negre?

Deși nu există studii certe care să ateste că dacă vei respecta anumiți pași nu vei mai avea puncte negre, este indicat să cureți foarte bine pielea și să o exfoliezi regulat. Poți folosi și perii pentru a ajuta produsele de curățare să patrundă mai bine în piele. Totodată, evită produsele care conțin uleiurile și alege-le întotdeauna pe cele care specifică că sunt noncomedogenice.

Un alt lucru important este faptul că nu trebuie să renunți la hidratare chiar dacă ai tenul gras. Alege produsul potrivit și vei avea rezultatele dorite.

Poți face exctracții ale punctelor negre acasă?

Cele mai citite articole

Da. Curăță tenul, fă o baie de aburi și apoi începe ușor să aplici presiune asupra acestora. Asigură-te că porți mănuși pentru a face aceste extractții. Poți folosi și acele ustensile care seamănă cu o gămălie de ac. După această producedură poți aplica un exfoliant cu AHA sau BHA. Deși și benzile acelea speciale pot fi bune, rezultatul lor este temporar. Desigur, cel mai bine ar fi să mergi la un specialist pentru o astfel de procedură.

Ce ingrediente ar trebui să conțină produsele de îngrijire?

Cel mai bine este să folosești produse care reduc producerea sebumului, de exemplu serumuri și geluri de curațare cu acid glicolic, lactic și salicilic. Dacă preferi extractele naturale, le poți folosi pe cele de afine și zmeură, deoarece sunt pline de antioxidanți, care ajută la prevenirea și tratarea punctelor negre prin evitarea oxidării uleiurilor naturale ale pielii.

Totodată, poți aplica și măști cu argilă, deoarece au un rol antiseptic și purificatoare.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-sa-scapi-de-punctele-negre-595475/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si