Prima pagină » Cum scapi de dependența față de partener

Cum scapi de dependența față de partener

Autor: admin
0 comentarii

Cum scapi de dependența față de partener

Fiecare om are nevoie de propria independență, de aceea câteva lucruri sunt esențiale pentru a nu uita ce te face fericită. Iată cum să scapi de dependența față de partener:

Ieși mai mult

Nu renunța la prieteni și la familie! Dacă simți că legăturile cu aceștia se pierd, ai putea să organizezi o ieșire unde să vii singură, căci prietenii și familia au fost acolo înainte că tu să ai o relație. Dacă nu simți că ești încă pregătită pentru o seară în club, ai putea alege o cafenea liniștită pentru a petrece timp cu prietenii tăi și a vă pune la curent. Sfaturile lor pot fi folositoare și așa te poți asigura că relațiile nu se răcesc și că, din când în când, poți avea parte de o seară relaxantă cu oamenii ce te cunosc de multă vreme. Cu familia ai putea petrece timp la cină, urmărind filme sau spunând povești amuzante din copilărie.

Descoperă cine ești și cine erai

Lucrurile mici ne pot schimba perspectiva asupra fericirii. O baie relaxantă sau o sesiune de shopping de una singură te pot ajuta să te bucuri singură de micile plăceri. Poți să urmărești un film siropos sau să citești cartea aceea pe care o ai în bibliotecă de ceva vreme pentru a te bucura de timpul petrecut singură și a căuta independența. Nu renunța la hobby-uri doar pentru a petrece cât mai mult timp legat de partener! Dacă tu simți că vechile cursuri de dans te făceau fericită le poți include în programul tău fără a amenința timpul petrecut în cuplu.

Bucură-te fără alte așteptări

O relație sănătoasă constă în mersul în doi prin viață. Tu și partenerul tău ați putea să vă felicitați mereu chiar și pentru realizările mici, căci fiecare om are nevoie de o încurajare. Și mai ales, nu trebuie să vezi aceste lucruri ca un concurs între voi doi – reușitele voastre sunt până la urmă reușitele cuplului, trebuie să vreți să creșteți amândoi atât sentimental, cât și profesional.

Vorbește cât mai mult!

Cele mai citite articole

Comunicarea stă la baza oricărui cuplu fericit. Poți să petreci timp cu partenerul la un pahar de vin spunând ce te-a deranjat în legătură cu o situație, fără a reacționa într-un mod ce ar putea duce la o ceartă. A discuta despre ziua ce a trecut, reușitele, mulțumirile și chiar și nesiguranța din relație îți poate face bine și poate reduce gelozia pentru a te bucura de o relație de cuplu cât mai sănătoasă, bazată pe comunicare și respect.

Găsește cauza

Dependența față de oamenii din jur poate să aibă rădăcini într-o situație cu care te-ai confruntat și pe care nu ai rezolvat-o. Posesivitatea unuia dintre parteneri aduce mult rău relației, dar și neîncredere asupra celui ce se simte constant amenințat de frica de a rămâne singur. Dacă ești hotărâtă să devii independentă, încearcă să găsești cauza nesiguranței tale și să o rezolvi împreună cu tine, cu partenerul tău sau să ceri ajutor.

Decizia ta contează atunci când vorbim despre dependența de partener

Nu trebuie să aștepți aprobarea celor din jur în orice moment. Desigur, este sănătos și romantic să te sfătuieșți cu partenerul tău în legătură cu anumite alegeri, acest lucru consolidând relația, dar dacă tu simți că o anumită alegere ti-ar face mai mult bine sau arăți perfect în rochia aceea, nu mai aștepta! Există decizii ce ne aparțin doar nouă și trebuie să le luăm singuri.

Citește și:
5 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să îl găsești pe partenerul perfect pentru tine

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-scapi-de-dependenta-fata-de-partener-666500/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si