Prima pagină » Cum servim cafeaua când avem invitați ?

Cum servim cafeaua când avem invitați ?

Autor: admin
0 comentarii

Cafeaua este mai mult decât o băutură caldă care ne trezește dimineața, ea reprezintă un adevărat ritual pentru cei mai mulți dintre noi, deși nici nu conștientizăm acest lucru. Câți dintre voi își așteaptă colegul/a preferată la serviciu pentru a bea cafeaua împreună, sau poate că o bei acasă, împreună cu partenerul de viață (ideal ar fi după micul-dejun), ori ieșiți în oraș pentru a vă întâlni cu cea mai bună prietenă și a vă pune la curent cu evenimentele recente din viața voastră. Indiferent de modalitate, băutul unei cești aromate de cafea ne binedispune și ne ajută să socializăm mai mult cu cei dragi.

Știai că europenii, încă din secolul al XVII-lea, obișnuiau să stea la povești alături de cei dragi savurând câte o cană de cafea? Această băutură și acest ritual de socializare au reușit să treacă proba timpului și continuă să fie băutura preferată de la întâlnirile în oraș cu prietenii, în casele noastre sau la serviciu. Dacă la fel ca Monicăi din serialul “Friends” vă place să fiți gazda, sau poate vă doriți să începeți să chemați mai des prietenii la voi acasă, noi venim în ajutor cu câteva sfaturi despre cum să organizezi aceste întâlniri pentru a fi cât mai plăcute și deosebite.

Trebuie să ții cont de preferințele invitaților tăi

De aceea, este bine să fii pregătit/ă și să îți faci temele dinainte pentru a afla cum preferă fiecare cafeaua; unii poate o vor dori mai tare – espresso, alții mai slabă și mai lungă – americano. Ar fi bine să te prăgătești atât cu lapte, dar și cu zahăr, îndulcitor natural sau chiar siropuri pentru cafea, pentru cei mai aventuroși. Îi vei da pe spate și pe cei mai mofturoși și îi vei impresiona cu abilitățile tale de hostess. 

Cele mai citite articole

Pregătirea măsuței de cafea

Cel mai bine și mai relaxant va fi dacă îți vei invita prietenii în living, pe fundal pune o muzică bună, dată încet, pentru că este important să socializați, să povestiți, să râdeți, muzica are doar rol ambiental. Una dintre cele mai importante piese de mobilier din living este masuta cafea alba , pe care trebuie să o pregătești corespunzător dinainte. Aranjează tava cu ceștile, cu farfurioarele potrivite, cu biscuiții pentru cafea, dar și îndulcitorul și laptele pentru a putea fi luate cât mai ușor de invitați. Dacă nu ai încă o măsuță de cafea, poți opta pentru una dintre aceste masute cafea moderne de care te vei îndrăgosti datorită utilității lor dar și a designului.

Tipuri de cești pentru cafea

În principiu, există 3 tipuri de cești pentru cafea, în funcție de tipul de băutură servită. Pentru espresso, se folosesc cescuțele mici, iar pentru cafeaua normală se folosesc ceștile de dimensiuni medii. Cănile mari de cafea se folosec mai mult în situațiile informale, cum ar fi brunchul cu prietenii cei mai buni.

Indiferent de invitații pe care îi vei avea, este important să pui pasiune și să îți arați interesul pentru ceea ce le place. Dacă și mediul este unul relaxant, destins și proaspăt, aceștia te vor adora, cu siguranță, și nu își vor dori să mai plece. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si