Prima pagină » Dacă ignori aceste 6 semne, atunci ai putea risca să-ți distrugi căsnicia

Dacă ignori aceste 6 semne, atunci ai putea risca să-ți distrugi căsnicia

Autor: admin
0 comentarii

Dacă ignori aceste 6 semne, atunci ai putea risca să-ți distrugi căsnicia

Dacă nevoile emoționale îți sunt ignorate, începi să simți că nu ești iubită, că ai fost respinsă sau te gândești dacă ai făcut alegerea corectă de a fi alături de acel om pentru tot restul vieții. Iar atunci când toate aceste sentimente se adună și nu primești niciun răspuns din partea lui, începi ușor să te detașezi.

Se poate simți relativ normal să evitați să luptați pentru relație, așteptând ca totul să se rezolve de la sine. Însă, cu trecerea timpului, toate situațiile neplăcute se acumulează și se revarsă asupra căsniciei. Iar deznodământul poate fi intuit. De obicei, căsătoriile se destramă pentru că partenerii nu știu să se asculte unul pe celălalt. De asemenea, critica, atitudinea defensivă și reprimarea sentimentelor duc la despărțire. Iată care sunt cele șase semne care, odată ignorate, indică sfârșitul unei căsnicii:

Impulsivitatea

Unul dintre semnele evidente că mariajul tău se destramă este atitudinea impulsivă, rostirea unor cuvinte care pot fi regretate mai târziu. Multe persoane comunică atunci când sunt nervoase, însă de multe ori sunt percepute ca fiind critice sau îndreptând vina către partener. Așa că, ceea ce încearcă să comunice, de fapt, se pierde și este reconstruit și înțeles sub forma unui atac la adresa celeilalte persoane.

Evitarea problemelor

În loc să abordeze problemele care intervin de-a lungul timpului, multe persoane preferă să le ignore, acestea adunându-se până când situația scapă de sub control. În acele momente, vă dați seama că nu ați procedat corect, iar partea mai puțin bună este că s-ar putea ca eforturile de a îndrepta totul să fie în zadar.

Vă învinuiți unul pe celălalt

Multe persoane aleg să arunce vina pe partener, în loc să vorbească despre ceea ce simt, așa că nu sunt înțeleși pentru ceea ce simt, ci percepuți drept cicălitori și nemulțumiți. Nimeni nu vrea să aibă alături pe cineva nervos constant, care nu știe să-și asume acțiunile.

Evitarea conflictelor

Cele mai citite articole

Evitarea unui conflict poate cauza destrămarea unei căsnicii. Dacă îți păstrezi sentimentele ascunse doar pentru a menține pacea, atunci ar trebui să știi că probabil ai renunțat la tine și te-ai pierdut într-o relație nesănătoasă. Acest lucru duce, bineînțeles, la separare.

Ancorarea în resentiment

Reții toate lucrurile greșite făcute de partener și îți aduni furia, răzbunându-te constant. Procedând în acest mod, rămâi blocată într-o situație, în loc să mergi înainte. Este greu să asculți atunci când vrei să-i faci să plătească pentru suferința pe care ți-au provocat-o, de aceea, dacă ai mintea setată pe răzbunare, trebuie să știi că sfârșitul relației se apropie.

Acumularea problemelor

Câteodată, este mai ușor să ignori problemele decât să încerci să le rezolvi pe măsură ce ele apar. Cea mai dificilă provocare este aceea de a recunoaște că aveți o problemă, că treceți printr-o perioadă dificilă, și aveți nevoie de ajutor. Când sunteți conștienți de ceea ce se întâmplă între voi și citiți semnalele, puteți învăța cum să le rezolvați, cum să vă ascultați reciproc nemulțumirile și să găsiți împreună soluții.

Citește și:
7 semne care arată că iubitul tău te place, dar nu te iubește cu adevărat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/daca-ignori-aceste-6-semne-ai-putea-risca-sa-ti-distrugi-casnicia-658952/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si