Prima pagină » Dacă observi aceste mici greșeli, este posibil ca relația ta să devină toxică

Dacă observi aceste mici greșeli, este posibil ca relația ta să devină toxică

Autor: admin
0 comentarii

Dacă observi aceste mici greșeli, este posibil ca relația ta să devină toxică

În orice relație există mici certuri și conflicte, însă acestea nu sunt întotdeauna semne că aveți o relație toxică. De obicei, sunt indicii mai mici care indică posibile probleme importante. Peste acestea treci mai ușor la început, însă de regulă de la ele pornesc cele mai mari conflicte, care te afectează atât pe tine, cât și pe partenerul tău.

Din nefericire, în cele mai multe cazuri este vorba despre probleme pe care nu le puteți remedia, acestea indicând că voi doi nu sunteți, de fapt, compatibili. Cel mai bine este să afli despre ce greșeli este vorba și dacă există vreun compromis pe care sunteți dispuși să îl faceți.

1. Ați început să aveți minciuni nevinovate

Dacă ai început să îl minți în privința unor lucruri mici pe partenerul tău deoarece te temi de reacția lui, este un semn că relația voastră devine una toxică. În acest caz este recomandată o vizită la un specialist în relații. Trebuie să îți dai seama dacă faci aceste lucruri de frica partenerului tău, mai ales dacă nu te simți confortabil să îi ascunzi anumite detalii. Dacă o faci ca să îl mulțumești sau să îl protejezi, amândoi ar trebui să învătați că este în regulă ca fiecare să aibă și opinii diferite într-o relație. Dacă nu vorbiți despre aceste lucruri, șansele ca relația să devină toxică cresc.

2. Nu îți mai expui propriile idei

În momentul în care nu mai spui exact ceea ce gândești de frică ca partenerul tău să reacționeze diferite, este momentul să îți analizezi comportamentul. Fie iubitul tău are probleme cu furia, fie este momentul ca voi doi să aflați cum să gestionați diferențele care pot exista între voi. Este în regulă să aveți o ceartă fără ca aceasta să se transforme într-un adevărat conflict, dar dacă încerci mereu să te ferești de reacția partenerului vei avea nevoie de ajutor pentru a depăși această dinamică nesănătoasă a relației voastre.

3. Certurile voastre vă rănesc

Un conflict nu este niciodată plăcut, dar nu va exista relația fără o mică ceartă. Dacă acestea nu sunt constructive și ajungeți doar să vă jigniți, este cazul să te întrebi dacă este relația potrivită pentru tine. Imediat cum observi că începeți să folosiți un limbaj nepotrivit sau să vă reproșați lucruri din trecut, este cazul să îi atragi atenția partenerului tău că vă îndreptați într-o direcție greșită. Cel mai simplu este să stabiliți împreună reguli chiar și pentru o ceartă. Deși pare amuzant, în acest fel vă asigurați că un simplu conflict nu vă distruge complet relația.

4. Partenerul tău nu mai este dispus să discute

Cele mai citite articole

Dacă ați ajuns în punctul în care v-ați dat seama că o ceartă nu este constructivă, ci doar vă rănește și unul din voi alege să se închidă în sine, este cazul să vă puneți un semn de întrebare. Încotro vă îndreptați? De cele mai multe ori, atunci când unul dintre parteneri refuză să mai comunice, celălalt devine mai agresiv, considerând că el este cel care are dreptate. În mod evident, reacția nu este cea potrivită, iar voi doi aveți nevoie de ajutor.

5. Vă enervați amândoi din cauza unor lucruri mici

Dacă ai o perioadă în care orice ar face partenerul tău reușește să te enerveze, poate fi un semn că relația voastră se deteriorează. Cu siguranță ai trecut prin această etapă și în alte relații, așadar știi ce urmează. Este perfect normal să te deranjeze anumite lucruri în relația voastră, însă dacă de cele mai multe ori este vorba de subiecte mici, de exemplu dezordinea din casă, este posibil ca asta să ascundă probleme mai mari despre care nu vorbiți.

6. Este dintr-odată gelos

O mică doză de gelozie există în orice relație și de regulă nu ar trebui să îți faci griji, chiar și tu ai momente de gelozie, nu? Desigur, acest lucru se poate transforma în ceva negativ, așadar nu ignora semnele care indică că partenerul tău și-ar dori să te controleze. Orice lucru extrem este un semnal de alarmă, de exemplu întrebările despre programul tău, citirea mesajelor de pe telefon sau pur și simplu depășirea unor limite. Pentru a vă proteja, cel mai bine este să discutați despre acest lucru și să stabiliți împreună ce este în regulă să faceți și ce nu. Dacă partenerul tău refuză o astfel de conversație, mai bine abandonezi această relație.

Citește și:
Cele mai comune scuze pe care le folosim pentru a rămâne într-o relație toxică

Foto: Instagram (@happilygrey)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/daca-observi-aceste-mici-greseli-este-posibil-ca-relatia-ta-sa-devina-toxica-625512/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si