Prima pagină » De ce ai nevoie de asistenta de la un avocat in divortul tau?

De ce ai nevoie de asistenta de la un avocat in divortul tau?

Autor: admin
0 comentarii

De ce ai nevoie de asistenta de la un avocat in divortul tau?

Sunt momente cand dragostea nu dureaza pentru totdeauna. Cand un cuplu decide sa inceteze casatoria si sa divorteze, avocatii insista ca cel mai bine este sa o faca de comun acord. In acest fel procesul este mult mai usor, atat emotional cat si economic. In acest caz, pe langa cererea de divort, trebuie  depusa o conventie de reglementare, in care sotii reflecta masurile care vor guverna desfacerea casatoriei: atribuirea locuintei familiale, pensia compensatorie daca este cazul, repartizarea bunurilor. 

Astfel, exista cei care cred ca pot descarca un sablon al acordului de reglementare si pot pregati singuri documentul. Dar este o mare greseala. Fiecare casatorie si fiecare divort sunt diferite, asa ca  asistenta unui avocat este intotdeauna necesara pentru binele ambelor parti. Unul dintre cele mai pozitive aspecte ale unui divort pe cale amiabila este ca sotii pot imparti acelasi avocat, astfel incat costul economic este redus semnificativ fata de cel al unui divort contencios. 

Desigur, este esential sa angajezi un avocat specializat in dreptul familiei si cu  o vasta experienta in proceduri de divort. El stie mai bine decat oricine cum functioneaza sistemul judiciar, asa ca te poate ghida in toate fazele procesului. Increderea dintre client si avocat este foarte importanta, deoarece trebuie sa discutati cu el despre probleme intime si personale cu deplina onestitate. La acest link gasesti raspunsuri la toate intrebarile tale legate de divort precum si o lista cu cei mai buni avocati care te pot consilia in cazul tau.

Rolul avocatului matrimonial intr-un divort necontestat

In prezent, in Spania singura cerinta pentru divort este sa  fi trecut cel putin trei luni de la celebrarea casatoriei , cu exceptia faptului ca exista un anumit risc pentru viata, libertatea sau integritatea unuia dintre soti si/sau copii.

In primul rand, sotii trebuie sa intocmeasca un acord de reglementare, care sa cuprinda toate masurile ce urmeaza a fi adoptate dupa  hotararea de divort . Asistenta avocatului de familie este esentiala.

Cele mai citite articole

Daca nu exista copii minori, divortul poate fi solutionat de comun acord in afara instantei , in fata notarului. In cazul in care in urma casatoriei exista copii minori, este necesar sa se recurga la actiunea judiciara intrucat Procurorul trebuie sa intervina pentru garantarea intereselor minorilor.

Motive pentru care asistenta unui avocat este cheia intr-un proces de divort

Avocatul de divort este o figura esentiala atat in  ​​divorturile de comun acord, cat si in cele contencioase . El este cel care se ocupa de a va oferi sprijinul de care aveti nevoie in acest proces, precum si consultanta juridica de care aveti nevoie.

Actionati ca un consilier, tinand cont de circumstantele personale specifice,  astfel incat sa puteti lua cele mai bune decizii . Daca aveti copii minori in grija dumneavoastra, acestia isi vor cauta bunastarea.

Daca este vorba de un divort contencios,  avocatul dumneavoastra se ocupa de reprezentarea si apararea intereselor dumneavoastra  in fata diferitelor pe care le prezentati impreuna cu sotul dumneavoastra.

Pe scurt, inainte de un proces de divort, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ai incredere in noi. Suntem o firma de avocatura de incredere si de calitate, care va ajutam sa obtineti un  acord benefic pentru ambii si care sa includa posibilele situatii care pot aparea dupa divort. Ne vom ocupa de a va sfatui si de a va insoti.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si