Prima pagină » De ce e important să te iubești mai întâi pe tine, iar după să fii într-o relație

De ce e important să te iubești mai întâi pe tine, iar după să fii într-o relație

Autor: admin
0 comentarii

De ce e important să te iubești mai întâi pe tine, iar după să fii într-o relație

Probabil că până acum ai citit nenumărate articole despre încredere de sine, dezvoltare personală, mindfulness și well-being. Iar dacă într-adevăr ai făcut asta, ai constatat faptul că toate vorbesc despre aceeași idee centrală, și anume că e important să te iubești pe tine, iar ulterior să te gândești la posibilitatea de a-ți găsi dragostea adevărată.

Încă de când suntem mici, suntem înconjurați de povești cu prinți și prințese, însă viața reală nu are legătură cu basmele. Viața reală are legătură cu un întreg proces de cunoaștere de sine care nu se sfârșește niciodată și care mereu ne pune la încercare. Fiecare zi vine pentru noi ca o nouă șansă de a ne da seama că iubirea de sine este cea mai importantă și că doar prin intermediul ei ne putem lăsa iubiți de ceilalți.

Cea mai importantă relație pe care trebuie să o ai e cea cu TINE

Dragostea adevărată apare în momentul în care te iubești cu adevărat pe tine. Nu te poți aștepta ca mâine să îl întâlnești pe el, acel bărbat pe care îl dorești, dacă tu nu ai o relație bună cu tine și nu te apreciezi. Iar aprecierea pentru propria persoană nu vine din faptul că, din când în când mergi la cumpărături și îți iei acea rochie pe care ai văzut-o și tânjești după ea, sau ai fost la spa, ci vine dintr-un efort pe care ar trebui să îl faci zilnic pentru a te accepta așa cum ești și a nu încerca să pari altcineva doar pentru a impresiona. În momentul în care te accepți pe tine, vei fi capabilă să accepți să ai alături de tine și un bărbat care să îți ofere din dragostea lui.

Nu încerca să fii perfectă pentru că perfecțiunea nu există!

Femeile sunt deseori puse în centrul unor mari presiuni din partea societății, și anume să fie prietenele perfecte, iubitele perfecte, soțiile perfecte, gospodinele perfecte, și lista poate continua. Dar, curios este faptul că totul se învârte în jurul ideii de a fi perfectă.

Cele mai citite articole

Dar totuși, ce înseamnă perfecțiunea? Ea nu există, este doar un lucru către care toți tindem, dar nu ajungem pentru că nu există și nu știm ce înseamnă asta. Dragostea de sine nu apare peste noapte, ci este nevoie de timp și să ai răbdare. Însă, ce mai trebuie să faci este să conștientizezi că doar tu te poți cunoaște cu adevărat. Chiar dacă este un proces lung și totodată necesită atenție din partea ta, trebuie să te iubești pentru ceea ce ești.

Nu te învinovăți doar pentru că nu ești într-o relație

Din păcate, foarte multe femei se învinovățesc pentru că nu sunt implicate într-o relație, însă acest lucru are legătură și cu faptul că ni se induce ideea că trebuie mereu să avem pe cineva alături. Dar dacă acel cineva am fi chiar noi? Dacă nu ar mai trebui să așteptăm din partea celorlați aprecierea, ci noi să fim acele persoane care ne iubim și ne simțim bine cu noi? De foarte multe ori mă întreb care este motivul pentru care nu sunt implicată acum într-o relație, iar atunci mă gândesc că unul dintre motive ar fi faptul că nu mă iubesc îndeajuns de mult.

Am încetat să mă mai invinovățesc din acest motiv deoarece dragostea adevărată va apărea la momentul la care trebuie, iar dacă nu a apărut până în prezent înseamnă că mai am nevoie de anumite experiențe pentru a învăța ce înseamnă să iubești. Trebuie să devii acea persoană pe care abia aștepți să o cunoști și lângă care ai vrea să îți petreci toată viața. În fond, noi suntem singurii răspunzători de acțiunile noastre și singurii care putem face o schimbare în viața noastră. Începe chiar din acest moment să te iubești tot mai mult!

Citește și:
Care sunt adevăratele motive pentru care nu poți uita prima dragoste pe care ai avut-o

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/de-ce-e-important-sa-te-iubesti-mai-intai-pe-tine-iar-dupa-sa-fii-intr-o-relatie-688590/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si