Prima pagină » De ce trebuie să folosești zilnic produse pentru protecție solară

De ce trebuie să folosești zilnic produse pentru protecție solară

Autor: admin
0 comentarii
De ce trebuie să folosești zilnic produse pentru protecție solară

Însă, produsele pentru protecție solară nu ar trebui să fie folosite doar cu ocazia sezonului estival. Vară, iarnă, primăvară, toamnă, mereu este nevoie să te protejezi împotriva razelor nocive ale soarelui, iar produsele pentru protecție solară vor fi mereu acolo pentru tine.

Iată 9 motive pentru care este recomandat să folosești zilnic produse pentru protecție solară:

Te protejează împotriva razelor UV

Din cauza degradării stratului de ozon, putem fi afectați de razele nocive ale soarelui. Cu toate că ai nevoie de soare pentru doza zilnică de vitamină D, nu ar trebui să te pui în pericol. Produsele pentru protecție solară te vor proteja de razele puternice.

Previn semnele de îmbătrânire

Fiecare dintre noi își dorește să aibă un chip radiant și o piele fină. Crema cu protecție solară va preveni apariția ridurilor. Studiile arată că persoanele sub 55 de ani care au utilizat cremă cu protecție solară au dezvoltat mai puține semne de îmătrânire decât ceilalți.

Diminuează riscul de cancer

Deși cele mai multe dintre noi folosesc crema din motive legate de frumusețe, de cele mai multe ori aceasta are un rol benefic și pentru sănătate. Crema cu protecție solară poate preveni cancerul de piele în special melanomul, unul dintre cele mai agresive forme de cancer.

Previn arsurile

Soarele poate slăbi fermitatea pielii și o poate face sensibilă. Iritațiile, roșeața, mâncărimea pot fi toate rezultatul influenței razelor UVB. „Bronzul este sănătos”- acest concept continuă să persiste. Ceea ce ar trebui să știi este că există riscul ultravioletelor B. Alege o cremă de soare ce are factorul de protecție cel puțin 30. Ar trebui să o aplici o dată la două ore, mai ales dacă ai o piele sensibilă.

Reduc petele roșii de pe chip

Aplică pe ten cremă cu protecție solară pentru a preveni iritațiile și petele roșii de pe față. Acneea poate și ea să fie tratată prin utilizarea cremei de soare.

Îmbunătățesc sănătatea pielii

Proteinele esențiale ale pielii, cum ar fi colagenul, keratina pot fi protejate prin crema cu protecție solară. Aceste proteine sunt necesare pentru a menține pielea fină și sănătoasă.

O opțiune cosmetică bună

Mai nou, poți opta pentru o cremă cu protecție solară ce nu numai că te protejeză, dar și hidratează și îți oferă un aer fresh. Dacă ai o piele uscată, asigură-te că aplici un strat de cremă din când în când.

Preț accesibil și multe variante

Cele mai citite articole

Sunt nenumărate variante de creme de soare din care poți alege. Cele mai multe au un preț accesibil, iar mai nou poți găsi chiar rețete pe internet pentru a le fabrica acasă.

Rezistență la apă

Cremele cu protecție solară din ziua de azi sunt rezistente la apă așa că nu este necesar să aplici un nou strat după ce ai ieșit din piscină sau din valurile mării. Te poți bucura de apă și soare fără consecințe neplăcute.

Cum folosești crema cu protecție solară?

Sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în cont când îți alegi crema de soare.

Citește întotdeauna ingredientele loțiunii. Pentru un rezultat optim, aceasta ar trebui să conțină:

  • Dioxid de titan
  • Oxid de zinc
  • Octil metoxicinamat
  • Avobenzonă

Optează pentru o loțiune hipoalergenică. Aceste creme nu doar că te vor proteja de ultraviolete, dar vor preveni acneea și alergiile. Aplică crema de soare cu cel puțin jumătate de oră înainte de contactul cu soarele.

Cât de des să folosești produse pentru protecție solară?

Este recomandat să o folosești în ficare zi. Este posibil să nu vezi rezultatatele imediat, dar cu siguranță vei simți o ameliorare pe termen lung. Nu este o anumită perioadă când ar trebui să începi să o aplici, mai bine mai târziu decât niciodată. Așa că pe viitor nu te teme să folosești crema de soare chiar dacă nu a început sezonul estival.

Citește și:
Cum îți poți îngriji pielea mai bine? Sfaturi de la specialiști din întreaga lume

Text: Smaranda Olariu
Foto: instagram.com/shaymitchell

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/de-ce-trebuie-sa-folosesti-zilnic-produse-pentru-protectie-solara-605666/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si