Prima pagină » Efectele majore pe care infidelitatea le are asupra unei relații

Efectele majore pe care infidelitatea le are asupra unei relații

Autor: admin
0 comentarii

Efectele majore pe care infidelitatea le are asupra unei relații

Mulți factori pot distruge o relație. Infidelitatea este unul dintre factorii principali. De ce este infidelitatea atât de greu de uitat și iertat? Deoarece efectele ulterioare pot dura mult mai mult decât aventură propriu-zisă. Dar care sunt efectele infidelității asupra unei relații?

Încrederea

Infidelitatea afectează nivelul de încredere dintr-o relație. Orice relație presupune un angajament între cei doi partneri, de a fi alături la bine și la greu. Infidelitatea rupe această încredere pe care unul dintre parteneri o are față de celălalt. O aventură extraconjugală poate afecta foarte mult o relație conducând până la distrugerea ei iremediabil.

Dacă mai există și copii la mijloc atunci și ei sunt mințiți. Timpul pe care partenerul îl petrece alături de persoana cu care are aventură este timp petrecut departe de copii. Prin urmare veți fi nevoiți să-i mințiți încercând să justificați absența partenerului. Dacă și copiii sunt mai mari atunci există și varianta ca ei să descopere minciuna, iar prea multe dezamăgiri duc la nașterea unor sentimente neplăcute, de dispreț, din partea copiilor. Lipsa încrederii și disprețul fac imposibilă existența unei relații sănătoase.

Lipsa încrederii conduce la suspiciuni și interogări. Poate crea în cadrul cuplului un mediu ostil și tensionat chiar dacă aventura a luat sfârșit de mult. Amintirile despre această relație extraconjugală pot duce chiar și la certuri spontane, chiar și la ani buni de la terminarea ei.

Respectul de sine

Infidelitatea rănește partenerul înșelat deoarece îi atacă direct respectul față de propria ei persoană. Va începe atunci să se întrebe care îi este valoarea și de ce este mai prejos decât persoana cu care ai o aventură. Ce are el/ea și eu nu am? Sunt mai tineri/e, slabi/e, frumoși/oase? Această analiză interioară nu poate duce la nimic bun.

Este o autocritică distructivă care se manifestă și ca o profeție. Dacă o persoană se va simți urâtă atunci va deveni urâtă. Depresia este cel mai semnificativ rezultat al autocriticii și îți ia orice urmă de motivație și ambiție pe care ai mai putea-o avea.

Dispare dorința și motivația care te determină să te preocupi de felul în care arăți. Ciudat sau nu, partenerul infidel poate folosi acest lucru ca pe o scuză pentru aventurile sale. Fără să știi, aceste acțiuni ale tale contribuie direct la apariția unei relații extraconjugale. Diminuarea respectului de sine se manifestă și în alte feluri decât drepresia. Îl poate conduce pe partenerul înșelat către o aventură prin care speră să compeneseze sau să se răzbune.

Cele mai citite articole

Partenerii sau soții nu sunt singurii care primesc această lovitură și care au de suferit în ceea ce privește respectul de sine. Copiii încep să se întrebe dacă sunt cumva de vină pentru infidelitatea unuia dintre părinți. Mulți se învinovățesc pentru absența părinților. Simt că nu sunt suficient de buni sau nu se comportă suficient de frumos pentru ca părinții să își dorească să petreacă mai mult timp alături de ei. Pot simți că ei sunt de vină pentru îndepărtarea părinților.

Acestea pot duce la sentimente diverse, de la un comportament perfecționist la unul obsesiv-compulsiv. Fetele care au trăit alături de tați adulteri vor avea mari probleme în a avea încredere în bărbați atunci când ajung la maturitate. Sau pot avea sentimente ostile față de bărbați deoarece au fost martori la ceea ce au avut de suferit mamele lor atunci când ele erau mici. Băieții care sunt martori la infidelitatea părinților pot avea un respect redus față de femei la fel cum tatăl lor a avut față de mama lor. Ei vor crește gândindu-se că este ceva normal că un bărbat să fie adulterin. Dacă mama este cea care are aventură atunci vor consideră femeile imorale și nu vor avea deloc încredere în ele.

Imaginea

Dacă una dintre persoane are o funcție, locală sau internațională, importantă, infidelitatea îi poate ruina imaginea publică. Politicienii, liderii religioși și activiștii nu-și pot permite asemenea scandaluri morale. Infidelitatea îi poate costa mult și din punctul de vedere al carierei. Foarte mulți oameni nu pot accepta infidelitatea mai ales când este vorba de liderii lor.

Infidelitatea este și un obicei costisitor. Poate duce la un divorț costisitor iar judecătorii înclină să dea câștig de cauză persoanelor afectate de infidelitate. Suferința, durerea și rușinea cântăresc mult când vine vorba de dizolvarea unei căsnicii.

Infidelitatea poate afecta și custodia copiilor. Judecătorii vor acorda custodia persoanei înșelate deoarece prezintă mai multă încredere și stabilitate.

Unele efecte cauzate de infidelitate pot fi vindecate prin terapie de cuplu, dar unele sunt iremediabile. Înainte de a te implica într-o aventură adu-ți aminte de efectele ei.

Citește și:
7 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre o relație de dragoste cu cel care îți este cel mai bun prieten

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/efectele-majore-pe-care-infidelitatea-le-asupra-unei-relatii-658544/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!