Prima pagină » Face Yoga: metoda simplă și eficientă să-ți păstrezi tenul tânăr

Face Yoga: metoda simplă și eficientă să-ți păstrezi tenul tânăr

Autor: admin
0 comentarii
Face Yoga: metoda simplă și eficientă să-ți păstrezi tenul tânăr

Yoga ne sculptează trupul, ne tonifiază mușchii și ne face să arătăm grozav. Face Yoga, la rândul său, urmând același principiu, îți lucrează mușchii de la nivelul feței, rezultatul fiind un aspect întinerit. Concret, despre magia Face Yoga ne povestește Ana-Maria Cimpoescu, instructor acreditat de Face Yoga. „Face Yoga este o combinație de posturi corporale cu expresii ale feței, practicate cu respirație conștientă. Este o metodă 100% naturală și neinvazivă, care previne și diminuează problemele cauzate de procesul de îmbătrânire și de obiceiuri cotidiene care își lasă amprenta pe chipul nostru.

După vârsta de 30 de ani, ca urmare a scăderii producției de colagen și elastină, precum și a reducerii ritmului normal de regenerare celulară, pielea își pierde suplețea, tonusul, și astfel apar riduri și linii nedorite la nivelul feței. Face Yoga nu poate opri timpul și procesul natural de îmbătrânire, dar ne ajută să identificăm și să izolăm mușchii pe care dorim să-i lucrăm la nivelul feței. Iar musculatura corect dezvoltată este un suport extraordinar, chiar și pentru pielea care începe să arate semnele îmbătrânirii firești. Când avem musculatura facială dezvoltată și tonifiată, întregul aspect al feței este îmbunătățit.

Pe lângă factorii de îmbătrânire normali, mai există un factor de îmbătrânire total sub controlul nostru: expresiile faciale zilnice. Ridurile de expresie sunt cauzate de mișcări involuntare, inconștiente ale feței. Încruntarea frecventă (sursa ridurilor în formă de 11 dintre sprâncene), ridarea frunții atunci când suntem mirați, surprinși. Privitul în jos spre telefon atunci când scriem mesaje sau citim ceva, ceea ce cauzează riduri pe gât și bărbie dublă. Vestea bună? Fiind conștienți de aceste obiceiuri, le putem controla și elimina”.

Cum funcționează Face Yoga

Când executăm exercițiile de Face Yoga, lucrăm pe rând cei 40 de mușchi de la nivelul feței, în funcție de zona asupra căreia ne concentrăm. Circulația sangvină la nivelul feței este îmbunătățită și are ca rezultat creșterea aportului de oxigen și nutrienți pentru ten. Ca urmare, pielea va arăta întinerită și strălucitoare, linia feței va fi mai fermă, mai definită, iar asimetriile atenuate sau diminuate.

Antrenamentul necesar de Face Yoga

Face Yoga poate fi practicată de oricine, la orice vârstă, dar nu te aștepta ca schimbările să apară peste noapte! Rezultatele variază în funcție de moștenirea genetică, de consecvența și corectitudinea executării exercițiilor. „În general, după prima ședință te vei simți deja mult mai bine, iar rezultatele vizibile (și pentru cei din jur) apar după aproximativ o lună. Practic, pentru a avea rezultatele dorite este recomandat ca exercițiile să fie executate de minim trei ori pe zi, în fiecare zi.

Cele mai citite articole

Nu te gândi că trebuie să exersezi câte o oră de trei ori pe zi. Nu. Tocmai acesta este unul dintre avantajele Face Yoga! Se pot face ședințe scurte, de până la 15 minute, dar la fel de bine poți face un singur exercițiu oricând ai două minute (ești în trafic și stai la semafor). Sau poți petrece o oră întreagă repetând exercițiile pe care le cunoști”, ne sfătuiește Ana-Maria Cimpoescu, instructor acreditat de Face Yoga. Mai departe aceasta ne prezintă două tipuri de exerciții, pentru frunte și ochi.

Exercițiul 1: Relaxarea frunții

Acest exercițiu reduce stresul la nivelul frunții, în special în zona dintre sprâncene, unde se formează ridurile cauzate de încruntare. Așadar stimulează punctele de presopunctură de pe frunte și relaxează mușchii frunții. ‘Poziția de pornire: spatele drept, pieptul deschis, umerii jos, omoplații relaxați. Plasează degetele mijlociu, inelar și mic ale ambelor mâini în centrul frunții. Tapotează ușor fruntea pornind din centru către tâmple, pentru zece secunde. Relaxează trei secunde, apoi execută încă două seturi, relaxându-te după fiecare.

Exercițiul 2: Netezirea zonei de sub ochi

O metodă eficientă ce reduce aspectul pungilor, senzația de ochi umflați. „Poziția de pornire: spatele drept, pieptul deschis, umerii jos, omoplații relaxați. Cu degetele mijlocii, aplică o ușoară presiune la colțul intern al ochilor (unde apar, de obicei, cercănele) și menține cinci secunde. Eliberează și apoi, cu mișcări foarte delicate, tapotează cu vârful degetelor inelare pe linia orbitei, de la colțul intern spre colțul extern al ochiului de cinci ori. Execută două astfel de seturi”, conchide instructorul Face Yoga.

Citește și:
Măști pentru părul deteriorat pe care le poți face cu ingrediente din bucătăria ta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/face-yoga-metoda-simpla-si-eficienta-sa-ti-pastrezi-tenul-tanar-720635/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si