Prima pagină » Faianță spaniolă la preț convenabil, comandată acum, pe timpul pandemiei!

Faianță spaniolă la preț convenabil, comandată acum, pe timpul pandemiei!

Autor: admin
0 comentarii

Este primăvară deja, iar pentru că situația este de așa natură, stăm în izolare și ne gândim cam ce modificări mai putem face căminului nostru de care, de cele mai multe ori în anii trecuți am uitat, prinși în vâltoarea orelor mult prea multe petrecute la job.

Ce-ar fi să îți renovezi bucătăria, dacă te-a țintuit în casă pandemia?

Dacă este vorba de niște schimbări mai de substanță, probabil că înlocuirea gresiei și faianței este prima care ne vine în minte.

Pentru că mai avem ceva bani (poate chiar banii pentru viitorul concediu pe care oricum nu îi mai putem cheltui poate, în Spania), ce-ar fi să aducem aerul iberic la noi acasă prin punerea pe pereți a unui model de faianță Stracciatella? Este un soi de a ne schimba perspectiva și a ne adapta în condițiile unei pandemii mondiale.

Puteți să comandați astfel de faianță premium, ba chiar și gresie din aceeași familie de produse de pe site-ul newfitout.ro la un preț convenabil.

Chiar ar fi bine să vă grăbiți nițel, pentru că în ritmul în care leul se devalorizează, s-ar putea să nu vă mai permiteți luxul ăsta, de a vă pune faianța spaniolă în casă din toamnă!

Și pentru că tot vorbim despre aceste plăci ceramice speciale, hai să mai trecem în revistă câteva lucruri despre ele…

Scurte informații despre plăcile de faianță 

Istoria plăcilor ceramice datează din antichitate și este asociată cu schimbarea stilului de viață al oamenilor, de la nomazi la așezați.

Cele mai citite articole

Faianța este numele dat bucăților de ceramică din diferite tipuri de argilă supuse unui proces de emailare sau lăcuire și ardere la o temperatură cuprinsă între 1.000 și 1.300 de grade Celsius. 

Chinezii au adus o contribuție importantă la dezvoltarea tehnologiei de producție a plăcilor de faianță, inventând porțelanul. 

Deoarece tehnica a fost ținută secretă inițial, vrând-nevrând au apărut imitații, care au dus la noi invenții ce a făcut lumea să progreseze. Astfel, perșii au dezvoltat o glazură de staniu alb care acoperea suprafața roșie, arsă, a bucăților de lut. În acest fel, au apărut noi și noi oportunități pentru meșteșugarii care care au început să decoreze bogat plăci de ceramică acoperite cu glazură albă.

Un centru important pentru dezvoltarea tehnologiei de producere a plăcilor vitrate de faianță a fost Orientul Mijlociu și mai ales Iranul. Când sudul Spaniei a intrat sub stăpânire arabă, plăcile au fost produse și acolo, dând naștere la tradiția azulejos. 

Spania este în prezent un lider mondial în producția de faianță, iar clienții din întreaga lume știu că pot să găsesc în plăcile produse de firmele de aici calitatea pe care o visează, alături de un aspect vizual de înalt nivel.

Motivele unei astfel de notorietăți a companiilor iberice au la bază pe de o parte concurența internă ridicată, iar pe de alta, calitatea materiilor prime proprii folosite în procesul de fabricație (zăcămintele de argilă roșie și albă spaniolă au cantități minime de impurități organice, ceea ce influențează benefic durabilitatea produsului). Mai adăugăm și tradițiile străvechi și secretele comerciale pe care breasla ceramiștilor iberici le păstrează cu strictețe.

Totuși, trebuie spus că în materie de faianță spaniolii nu uită de tradiție, dar nu sunt deloc anacronici.

Plăcile ceramice produse astăzi la scară masivă și comercializate în țări de pe toate continentele, inclusiv în România, diferă fundamental de tehnologia tradițională folosită de secole, aceea care presupunea modelarea manuală a plăcilor de lut, care mai apoi erau arse într-un cuptor special.

Acesta este și secretul succesului faianței și gresiei din Spania: împletirea vechiului cu noul într-un mod extrem de iscusit.

Bucură-te și tu de plăcile de faianță iberice și comandă-le acum online de la newfitout.ro! 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si