Prima pagină » Ghidul extensiilor de gene: tot ce trebuie să știi despre această procedură

Ghidul extensiilor de gene: tot ce trebuie să știi despre această procedură

Autor: admin
0 comentarii
Ghidul extensiilor de gene: tot ce trebuie să știi despre această procedură

Multe femei nu au timpul și nici răbdarea necesară pentru a-și aplica genele false (unele dintre noi nu au timp nici să folosească ondulatorul de gene).

Procedeu de înfrumusețare ce se bucură de popularitate

Așadar, între orele nedormite și încercarea de a camufla lipsa somnului cu produse de machiaj, extensiile de gene au apărut ca un răspuns al rugăciunilor noastre – mai ales acum că acest trend s-a extins dincolo de celebrități. Până la urmă, acest proces de înfrumusețare ne oferă gene mai lungi și dese, fără să aplicăm numeroase straturi de mascara dimineața – cine ar putea să refuze un asemenea lucru?

Nu te-ai născut cu tipul de gene pe care toată lumea îl invidiază, iar aplicarea celor false este dificlă, indiferent de cât de mult exersezi? Bun venit în club. Reprezentând o scurtătura către o pereche de gene uimitoare, obținute fără efort, extensiile au câștigat popularitate de-a lungul anilor.

Asemănătoare din numeroase puncte de vedere cu cele pentru păr, extensiile de gene sunt individuale, confecționate din mătase sau materiale sintetice, care sunt atașate genelor tale naturale. Acestea rezistă săptămâni la rând, depinde de cât de multă atenție și îngrijire le oferi. Motivul pentru care aplicarea extensiilor de gene este un proces îndrăgit de femei este faptul că oferă genelor un aspect mai plin, eliminând nevoia de a aplica mascara.

Prin urmare, dacă vrei să te trezești în fiecare dimineață cu genele cu volum, fără efort, aceasta este soluția ta. Iar dacă nu ai fost informată foarte bine asupra procesului, probabil te-ai gândit des să îți faci programare la salon. Înainte de a suna pentru a face programarea, trebuie să devii familiară cu avantajele și dezavantajele acestui proces. Așadar, consultați ghidul nostru dedicat extensiilor de gene, pentru a afla toate detaliile de care aveți nevoie.

1. Extensiile de gene îți distrug genele naturale?

Există, într-adevăr, posibilitatea ca extensiile de gene să afecteze aspectul și numărul celor naturale – dar asta se întâmplă numai dacă nu respecți câteva reguli. Cu alte cuvinte, nu trebuie să-ți îndepărtezi extensiile singură: nu doar că este un proces dureros, dar îți va rarefia genele naturale. Așadar, faptul că ți-ai aplicat extensiile de gene nu este suficient, întrucât trebuie să ai grijă de ele.

Nu există dovezi concrete care identifică extensiile ca un principal vinovat al genelor scurte și rare. Cu toate acestea, există un mic risc de a dezvolta alopecie de tracțiune – genele tale naturale pot cădea, ca urmare a greutății constante a extensiilor. În cele mai multe cazuri, este nevoie de ani de aplicări necorespunzătoare pentru ca genele naturale să fie afectate.

Așadar, încercați să apelați la serviciile unui salon de înfrumusețare, care are o reputație bună și analizați recenziile. Asigurați-vă că tehnicianul te spală pe mâini înainte să-ți aplice extensiile de gene, că poartă mască, folosește huse sanitare pentru perne și sterilizează penseta – pot exista consecințe neplăcute dacă cădeți în mâinile unui tehnician fără experiență.

2. Merită să apelezi la ajutorul extensiilor de gene?

Spre deosebire de lipirea temporară a unei benzi de gene false pe linia celor naturale, extensiile sunt puse de un tehnician, care aplică manual, fir cu fir, genele false. Deoarece extensiile sunt individualizate, acestea au capacitatea de a fi personalizabile pentru a se potrivii mănușă perfect fiecărei doritoare de gene lungi. Cu o îngrijire adecvată, pot dura între șase și opt săptămâni, până când acestea cad în mod natural, cum ar face-o și genele tale.

3. Ce fel de extensii ți se potrivesc ție?

Cu toate că visezi la acele extensii pline și lungi s-ar putea ca genele tale naturale să nu aibă capacitatea de a le susține. Tipul de extensii care ți se potrivește este influențat de lungimea și grosimea genelor tale naturale.

Aplicarea unor extensii care sunt prea lungi sau prea dese pentru genele tale pot provoca probleme pe termen lung, deci este necesar să te asiguri că extensiile nu sunt mai lungi sau groase decât genele tale naturale.

Cele mai citite articole

Iar dacă această avalanșă de informații a provocat confuzie, vorbește cu un specialist autorizat în extensii de gene, iar el te va ajuta să iei cea mai potrivită decizie pentru nevoile tale, inclusiv pentru ce material să optezi, cum ar fi mătasea sintetică.

În ceea ce privește densitatea și lungimea extensiilor, tehnicianul care le va aplica este cea mai potrivită persoană pentru a răspunde curiozităților tale. Un tehnician cu expertiză va lua în considerare forma feței, structura oaselor și aspectul genelor naturale, pentru a selecta cea mai potrivită densitate și lungime.

4. Trebuie să-mi feresc genele de apă?

Ține apa departe de genele tale pentru primele 24 de ore de la aplicare, întrucât apa poate reduce puterea adezivului de a susține extensiile și poate cauza căderea acestora. Însă, totul depinde de tipul de adeziv care este folosit – spre exemplu, pentru un lipici destinat ochilor sensibili nu este recomandată folosirea produselor pe bază de ulei în zona ochilor.

Este crucial să fii blând cu genele tale în primele zile de la aplicare și să te asiguri că acestea nu se ating de apă, sau se freacă de suprafețe dure. Bineînțeles, poți face duș, atât timp cât ai grijă ca extensiile de gene să nu intre în contact cu apa sau aburii.

5. Îmi pot respecta rutina de machiaj în continuare?

În ciuda faptului că la programare trebuie să te duci complet nemachiată și cu pielea curată – întrucât cea mai mică urmă de machiaj poate afecta aspectul rezultatului final – poți să folosești fără griji produse cosmetice. Ferește-te de mascara, deoarece în momentul demachierii, extensiile ar putea să cadă din cauza mișcărilor de frecare circulare.

Dar dacă nu poți rezista gândului că trebuie să renunți la machiajul smokey de cu toate zilele, nu-ți face griji, nu trebuie. Doar produsele pentru ochi pe bază de lichide pot dăuna extensiilor, ceea ce înseamnă că trebuie să limitezi tușul la o linie fină și să nu desenezi linia de-a lungul genelor.

În privința demachierii, optează pentru produse de curățare create special pentru extensiile de gene. Alte produse pot conține ingrediente ce vor curăța adezivul care susține genele false. Folosește mișcări blânde, în direcția jos-sus pentru a îndepărta machiajul ochilor – astfel, evitați să frecați extensiile de gene sau să trageți de ele.

6. Cât de costisitoare este procedura?

Nu contează din ce material sunt realizate, ce lungime au sau cât de dese sunt – aplicarea extensiilor de gene poate fi costisitoare. Prețurile variază în funcție de serviciile salonului la care ai aplecat, dar acestea încep de la 150 de lei și pot ajunge la sute de lei.

De asemenea, ia în considerare că lunar trebuie să faci din nou o vizită salonului pentru întreținere – procedeu care nu este la fel de costisitor ca aplicarea inițială.

Trebuie să te gândești foarte bine înainte de a-ți face o programare pentru extensiile de gene – dacă simți că mascara nu satisface nevoile genelor tale naturale și ești dispusă să vizitezi salonul de înfrumusețare lunar pentru întreținere, merită să discuți cu un specialist.

Citește și:
10 obiceiuri distructive care îți afectează genele

Text: Ioana Oblu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ghidul-extensiilor-de-gene-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-aceasta-procedura-675701/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si