Prima pagină » Infidelitatea emoțională este mai dureroasă decât cea fizică – și îți spunem și de ce

Infidelitatea emoțională este mai dureroasă decât cea fizică – și îți spunem și de ce

Autor: admin
0 comentarii

Infidelitatea emoțională este mai dureroasă decât cea fizică – și îți spunem și de ce

Este destul de greu de trecut peste faptul că partenerul ți-a fost infidel, însă atunci când afli că între el și acea persoană a existat sau încă mai există o conexiune emoțională, lucrurile se schimbă radical, în mult mai rău.

Infidelitatea emoțională inseamnă existența unei conexiuni emoționale care nu implică neapărat și componenta sexuală. Chiar dacă ai fi tentată să crezi că, dacă partenerul tău nu te-a înșelat din punct de vedere sexual, lucrurile nu sunt atât de grave, adevărul este cu totul altul.

Această infidelitate emoțională implică existența unor emoții puternice, a unor sentimente, a unor dorințe, și este un indiciu asupra lucrurilor care lipsesc din relația voastră.

Iată cum poți înțelege ce înseamnă infidelitatea emoțională și cum să treci peste durerea pe care ți-a pricinuit-o:

1. Infidelitatea emoțională compromite limbajul afectiv în cuplu

Fiecare cuplu are modul său intim de a-și exprima afecțiunea. Poate fi vorba despre porecle adorabile, un loc anume unde mergeți în momente speciale sau un anumit fel de mâncare preferat. Este vorba de acele mici lucruri pe care le considerați a fi numai ale voastre. Tot acest limbaj al dragostei s-a format încă de la începutul relației voastre, poate și din acest motiv este atât de special.

Când ai fost trădată din punct de vedere emoțional, este traumatizant să te gândești că partenerul tău împărtășește toate aceste lucruri caracteristice vouă cu o altă persoană. Te simți trădată, simți cum lucrurile dragi ție ți-au fost luate cu forța și nu mai există nimic din ceea ce era exclusiv al vostru. Până și faptul că partenerul tău i-ar putea spune altcuiva „Draga mea” te înfioară. Chiar dacă e un alt apelativ și cântecul lor preferat are un alt nume, efectul este însă același. Tot ceea ce era cândva special acum a dispărut.

Ca majoritatea dintre noi, și tu crezi că ocupi un loc special, de neînlocuit, în inima partenerului tău. Atunci când simți că ai pierdut acel loc, dragostea față de partener este înlocuită rapid cu panică și dezamăgire.

Ar trebui să înțelegi însă ceva. Chiar dacă ai poate senzația că acea persoană te-a înlocuit în inima partenerului tău, lucrurile nu stau de obicei așa. De obicei, relațiile noi, chiar și cele extraconjugale, sunt foarte incitante, creează dependență. Însă o relație nouă nu înseamnă neapărat și o iubire nouă.

2. Aventurile emoționale rup legatura emoțională cu partenerul

Cele mai citite articole

Creierul nostru este setat pentru conexiuni. Toată lumea are nevoie de ele, toată lumea și le dorește, chiar dacă de multe ori nu realizăm exact despre ce este vorba. Științific vorbind, oamenii sunt mult mai doritori de conexiuni emoționale decât de unele sexuale. Conexiunile emoționale sunt cele care conduc la o relație. Nu spunem că sexul nu este de dorit, însă este nevoie de ceva mai mult pentru ca o relație să reziste în timp.

Dacă această conexiune emoțională lipsește din relația voastră, cu siguranță vei fi foarte afectată de faptul că partenerul tău a găsit-o alături de altcineva. Și așa vei ajunge poate la concluzia că ți-ar fi fost mai ușor dacă infidelitatea s-ar fi rezumat numai la sex și nu ar fi implicat și emoții.

3. Teama că aventura emoțională continuă te va afecta pe termen lung

A te teme că o aventură emoțională se poate transforma într-o relație de lungă durată poate fi extrem de tulburător, în special pentru cuplurile care au copii. Nivelul de anxietate ajunge la cote maxime, simți cum lucrurile îți scapă de sub control, vei avea atacuri de panică și multe astfel de sentimente copleșitoare.

Această teamă reală, dar exagerată, te va face să te simți prizoniera propriilor tale emoții și duce chiar și la apariția unor probleme de sănătate ce nu pot fi atât de ușor rezolvate.

4. Trebuie să îți analizezi sentimentele pentru a putea depăși această infidelitate

A pierde încrederea pe care i-ai acordat-o partenerului poate destabiliza orice cuplu. Și, în cazul în care veți reuși să depășiți momentul, îți vei aminti chiar și după mulți ani de durerea și tristețea pe care ți le-a adus.

Cu toate acestea, există și cazuri în care infidelitatea emoțională a unui partener a dus, după ceva timp de la încheierea aventurii, la întărirea relației dintre parteneri și i-a ajutat pe cei doi să se cunoască mai bine și să-și reevalueze relația. A discuta deschis cu partenerul despre infidelitatea sa emoțională necesită curaj, sinceritate, dar și dorința de a repara ceea ce părea aproape de final.

Citește și:
4 lucruri pe care trebuie să le schimbi dacă vrei să-ți găsești sufletul pereche

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/infidelitatea-emotionala-este-mai-dureroasa-decat-cea-fizica-si-iti-spunem-si-de-ce-663342/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!