Prima pagină » Ingredientele care ajută pielea să se repare în urma cicatricilor și a altor probleme ale pielii

Ingredientele care ajută pielea să se repare în urma cicatricilor și a altor probleme ale pielii

Autor: admin
0 comentarii
Ingredientele care ajută pielea să se repare în urma cicatricilor și a altor probleme ale pielii

Adesea încercăm o mulțime de tratamente pentru a trata diferite probleme ale pielii, de exemplu acneea, însă de cele mai multe ori rămân în urmă cicatrici. Deși este dificil să îndepărtezi complet o astfel de urmă, fără a apela la proceduri mai costisitoare, îți prezentăm câteva ingrediente care te pot ajuta să accelerezi procesul de vindecare al pielii.

1. Lămâile

Un ingredient întâlnit în casele tuturor și foarte folosit. Lămâile sunt bogate în acizi afla-hidroxi, care ajută la îndepărtarea celulor moarte. Un ingredient atât de simplu te poate ajuta să ameliorezi aspectul neplăcut al cicatricilor și poate, într-un final, să le elimini.

2. Mierea

Un alt ingredient util pentru a face cicatricile să dispară este mierea. Aceasta are capacitatea de a regenera țesurile. Poți aplica o mască la fiecare două săptămâni, urmând să o îndepărtezi cu apă călduță.

3. Uleiul esențial de arbore de ceai

Acesta are ca trăsătură predominantă faptul că este ca un antibacterian. Cu timpul acesta poate reduce aspectul cicatricilor formate din cauze diverse.

Pe lângă ingredientele naturale menționate anterior, mai găsim multe altele ce ne ajută să ne menținem sau să ne reparăm pielea. Câteva dintre acestea sunt:

Extractul de ceai verde

Studiile realizate de-a lungul timpurilor au arătat că extractul de ceai verde poate ameliora gradul de deterioarare al pielii din cauza soarelui, și, în plus, vă poate proteja de cancerul de piele (în momentul în care îl aplicați pe piele).

Retinol

Acesta conține în compoziția sa vitamina A și se întâlnește în cremele pentru piele. Retinolul îmbunătățește cantitatea de colagen pe care corpul o produce și reduce liniile fine și ridurile. De asemenea acesta mai are propietatea de a îmbunătăți culoarea pielii și reduce petele de pe piele.

Vitamina C

În timp ce îmbătrâniți corpul vostru produce mai puțin colagen și elastină, iar acestea au rolul de a menține pielea puternică, flexibilă și rezistentă. Antioxidanții din vitamina C pot crește cantitatea de colagen și chiar să reducă liniile fine de pe ten.

Cele mai citite articole

Vitamina C se întâlnește în unele produse de îngrijire a pielii, precum loțiuni și creme.

Coenzima Q-10

Coenzima Q-10 este un antioxidant natural, sintetizat de organism, ce se regăsește în inimă, ficat, rinichi și pancreas. Principalul scop al acesteia este de a oferi energie celulelor, dar are și propietăți antioxidante în cazul unor afecțiuni.

Coenzima Q-10 reduce efectele negative pe care le poate avea soarele asupra pielii. Razele solare scad nivelul de antioxidanți din epidermă și grăbesc îmbătrânirea pielii.

Acidul hialuronic

Corpul vostru face, în mod natural, acid hialuronic, menținând țesuturile amortizate. Înaintarea în vârstă, fumatul și o dietă nesănătoasă pot determina ca și corpul vostru să elimine mai puțin acid hialuronic.

Produsele ce conțin acest ingredient pot ajuta pielea să fie mai netedă și are un efect mult mai puternic în momentul în care este combinat cu vitamina C.

Pe lângă tratamentele naturale pe care le putem realiza acasă, ar trebui să consulți și un medic dermatolog pentru a afla mai multe despre pielea ta.

Citește și:
Oglindă, oglinjoară… Tu ești mulțumită de felul în care arăți?

Text: Isabel Raluca Grigore
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ingredientele-care-ajuta-pielea-sa-se-repare-urma-cicatricilor-si-altor-probleme-ale-pielii-667783/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!