Prima pagină » Ioana Stratulat îți arată cum să creezi baza perfectă de machiaj

Ioana Stratulat îți arată cum să creezi baza perfectă de machiaj

Autor: admin
0 comentarii
Ioana Stratulat îți arată cum să creezi baza perfectă de machiaj

Probabil că nu e prima oară când auzi asta, dar secretul unui machiaj reușit constă în primul rând în calitatea tenului. De aceea, e foarte important să tratezi problemele cu care te confrunți, și nu să încerci să le acoperi. Sunt câțiva pași simpli pe care trebuie să îi incluzi în rutina ta, însă care te vor ajuta să te bucuri de o piele strălucitoare și sănătoasă. Demachierea este esențială. Însă, nu numai seara, ci și dimineața, înainte de a aplica machiajul. Apoi, folosește o loțiune tonică care îți va reechilibra pH-ul pielii și termină cu o cremă hidratantă, care funcționează perfect ca o bază pentru machiajul ce urmează să fie aplicat.

După ce tenul a fost pregătit, poți începe aplicarea fondului de ten. Metodele pe care le poți alege sunt diverse: cu ajutorul unui beauty blender, al unei pensule sau al degetelor. Ioana Stratulat ne recomandă însă  să folosim un beauty blender pentru a avea o bază compactă, uniformă și naturală.

La fel de importantă este și alegerea fondului de ten potrivit pielii tale. Dacă ai tenul gras, cu porii dilatați, atunci optează pentru o textură fluidă, care să nu încarce tenul.  Pentru un ten uscat, un fond de ten hidratant este alegerea ideală. Dacă ai o piele matură, atunci orientează-te tot către o textură fluidă, astfel nu vei risca ca fondul de ten să se strângă între liniile fine.

Cele mai citite articole

După ce primul pas a fost realizat, urmează corectarea tenului și estomparea cearcănelor. Ai grijă însă să nu folosești un corector într-o nuanță mult prea deschisă, fiindcă va căpăta un aspect nenatural. Poți folosi același produs, sau un iluminator pe care să îl aplici în zona bărbiei, deasupra pomeților și a buzei superioare și pe puntea nazală, pentru a aduce luminozitate și a da dimensiune chipului. Iar pentru a reda îmbujorarea naturală, folosește un blush în nuanțe de roz, însă numai pe pomeți, nu pe întreaga zonă a osului zigomatic.

Ultimul pas constă în fixarea machiajului tenului, iar Ioana Stratulat recomandă folosirea unei pudre compacte. Însă, nu aplica o cantitate prea mare fiindcă nu va face altceva decât să dea un aspect de ten mult prea încărcat. Pentru a păstra un aspect natural, trucul pe care Ioana ni-l recomandă, este să ștergem fondul de ten de pe alunițe sau pistrui. Lasă la vedere micile imperfecțiuni și rock this makeup cu încredere!

Citește și:
Învață cum să realizezi un machiaj de vară de la Cristian Bucă, National Makeup Artist Yves Saint Laurent

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ioana-stratulat-iti-arata-cum-sa-creezi-baza-perfecta-de-machiaj-665523/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si