Prima pagină » La ce se folosesc fatetele dentare si cum se aplica acestea?

La ce se folosesc fatetele dentare si cum se aplica acestea?

Autor: admin
0 comentarii

Pentru a oferi un zambet perfect si personalizat, exista diferite tehnici dentare la Dental Elite Brasov. Medicul dentist cosmetic te va putea sfatui in alegerea ta dupa ce ti-a studiat dintii si a discutat cu tine despre nevoile si asteptarile tale. In prezent, cea mai populara solutie estetica este, fara indoiala, cea a fatetelor dentare. Popularizata de vedetele de film de la Hollywood, aceasta tehnica consta in lipirea de filme ceramice subtiri pe dinti pentru a modifica diferite aspecte considerate inestetice:• Tenta

• Forma

• Dispunerea

Fatetele dentare castiga toate voturile in masura in care au multe avantaje, incepand cu rezultatul obtinut, surprinzator de natural, alb si stralucire. De asemenea, au unele dezavantaje, care ar trebui cunoscute inainte de a decide sa recurgi la acest tratament. Dar pentru a intelege avantajele si dezavantajele fatetelor dentare, este necesar sa le revizuiesti obiectivele si tehnicile fatetelor dentare existente in cabinetele de stomatologie cosmetica si sa te interesezi direct la clinica Dental Elite Brasov cat costa fatetele dentare.

La ce se folosesc fatetele dentare?

Efectele scontate dupa instalarea fatetelor dentare

  • Schimba culoarea dintilor, restabileste albul si stralucirea intr-un zambet
  • Imbunatateste alinierea dintilor: corecteaza suprapunerile, compenseaza diferentele de inaltime, completeaza spatii.
  • Modifica forma si aspectul dintilor: ascutiti, taiati, deteriorati, dinti scurti etc.

Cele mai citite articole

In caz de slabire a dintelui sau boala parodontala, acestea ajuta la ascunderea gaurilor negre si ascunderea radacinilor galbene.

In orice caz, este mai presus de toate o solutie estetica, usor de implementat pentru a recupera un zambet magnific.

Cum se aplica fatetele dentare?

Tehnica montarii unei fatete dentare depinde mai ales de materialul ales.

  • Amplasarea fatetelor de portelan necesita, in general, cel putin doua intalniri, timp in care dentistul trece la etape diferite, in functie de tehnica aleasa.
  • Pregatirea dintilor: un strat subtire de smalt corespunzator grosimii fatettei este indepartat uneori din dinte. Aceasta operatie se efectueaza uneori sub anestezie locala.
  • Instalarea fatetelor temporare: pentru a proteja dintii pana la sfarsitul procedurii de tratament, medicul dentist aseaza fatete temporare in timp ce asteapta fatetele finale realizate de tehnicianul dentar.
  • Amplasarea fatetelor permanente: fatetele temporare sunt indepartate, iar medicul dentist aplica o solutie pentru asprirea suprafetei dintilor. Fatetele dentare sunt apoi lipite folosind un adeziv adecvat.

Pentru fatetele dentare din rasina compozita, operatia necesita o singura sedinta in cabinetul stomatologic, in functie de numarul de dinti implicati, gratie unei metode de instalare directa. Fatetele sunt modelate direct pe incisivi sau canini, pe scaun. Concret, medicul dentist cosmetic pregateste mai intai smaltul, apoi trece la suprapunerea mai multor straturi de rasina compozita, care vor constitui diferitele tipuri de fatete dentare. Ele sunt intarite treptat in lumina. Daca este necesar, aceste fatete vor trebui lustruite si/sau taiate in continuare pentru un rezultat mai natural.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si