Prima pagină » Lucrurile care prevestesc o relație de lungă durată încă din primul an

Lucrurile care prevestesc o relație de lungă durată încă din primul an

Autor: admin
0 comentarii

Lucrurile care prevestesc o relație de lungă durată încă din primul an

Primul an al unei relații este unul dintre cei mai importanți pentru că în această perioadă cuplurile adoptă obiceiuri sănătoase și nesănătoase care vor modela relația pe viitor.

Obiceiul care poate salva relația de la foarte multe pericole inerente este o comunicare deschisă și bazată pe sinceritate. Atunci când acest obicei este dezvoltat, orice obstacol imprevizibil poate fi rezolvat cu ușurință de către parteneri.

Deși nu există nicio formulă secretă pentru o relație de durată, sunt, cum am menționat mai sus, câteva semne care îți pot spune la ce să te aștepți.

Vă faceți timp unul pentru celălalt indiferent de cât de ocupați sunteți

E un lucru foarte ușor de făcut atunci când relația e încă proaspătă, dar după o perioadă de un an totul poate să pară din ce în ce mai încărcat. Desigur, programul fiecăruia nu se va plia perfect pe al celuilalt, iar asta nu ar trebui să te îngrijoreze. Ce trebuie să faci este să planifici înainte cumva astfel încât activitățile voastre să aibă momente în care se întrepătrund. Relațiile cer mai mult calitate atunci când vine vorba de timp împreună decât cantitate, așa că prioritățile ar trebui alese cu grijă.

Vă ascultați unul pe celălalt

Poate suna un aspect plictisitor, dar nu e așa de simplu pe cât pare. Mulți oameni reușesc cu greu să supraviețuiască unui an de relație și de multe ori pentru că nu ascultă suficient sau nu sunt ascultați suficient. Ține minte, cu cât întâmpini problemele și încerci să le rezolvi încă de la apariția lor, cu atât vei câștiga mai mult.

Sunteți deschiși cu ce vă place sau nu să faceți în pat

Plăcerile sexuale nu ar trebui să fie un subiect tabu mai ales într-o relație amoroasă. Dacă sunteți cei mai buni prieteni, așa cum ar fi ideal, nu ar trebui să vă fie rușine să vă arătați unul altuia părțile ”ciudate”. Nimic nu e ciudat, iar fiecare suntem diferiți.

Știi ce ar trebui să faci și ce nu ar trebui să faci atunci când partenereul e supărat

Dacă vrei ca relația ta să dureze, trebuie să știi cum să comunici eficient în diverse situații, inclusiv atunci când partenerul este nemulțumit. Unii membrii ai cuplurilor nu pot rezolva o problemă atunci când este ”proaspătă” din cauza sentimentelor de nervozitate, iar în acest caz este cel mai bine să aștepți până și tu și el sunteți în punctul 0 și aveți mintea limpede.

Lucrați constant la relație

Cele mai citite articole

Cheia unei relații de lungă durată este efortul și munca depusă. Trebuie să învățați de la bun început că o relație sunt o muncă în curs de desfășurare, așa că nu totul se termină după ce ți-ai cucerit iubitul sau el te-a cucerit pe tine. Intimitatea nu se rezumă doar la sex, ci și la micile detalii cum ar fi ținutul de mână în timp ce sunteți în pat sau pe canapea.

Aveți totală încredere unul în celălalt

Acest aspect poate fi greu de multe ori, mai ales când bagajul trecutului nu e închis cu un lacăt încă de unul sau ambii parteneri. Trebuie ca fiecare să știe că orice problemă are poate conta pe celălalt, iar asta îți va da atât ție cât și lui un sentiment de siguranță de nedoborât. Poți considera asta ca pe un nod ce îți întărește relația.

Vă lăsați spațiu unul altuia fără să vă răniți

Atunci când partenerul tău îți cere spațiu te poate face să te simți rănită sau anxioasă. Cheia pentru a trece peste această etapă înfricoșătoare pentru mulți este să nu iei totul prea personal. Este sănătos să ai spațiu pentru propria persoană atât timp cât și tu, dar și partenerul tău sunteți confortabili.

Vă arătați aprecierea unul față de celălalt

Pe măsură ce vă apropiați de prima voastră aniversare, începeți să vă simțiți confortabil unul cu celălalt. În acest moment mulți parteneri tind să lase relația să se prăbușească uitând s-o întrețină. De exemplu, ca să-ți arăți aprecierea, poți să te oferi să gătești pentru partenerul tău atunci când știi că a avut o zi plină și cel mai probabil nu mai are energie și pentru asta.

Știți cum să treceți peste conflicte într-un mod sănătos

Cuplurile trebuie să aibă o viziune clară despre relația lor, limitele ei și stadiul în care se află. Până la aniversarea unui an ar trebui ca tu să știi ce nevoi și dorințe are partenerul tău și invers. Astfel știți la ce să vă așteptați, știți unde este de lucru și vă cunoașteți punctele forte pe care le puteți folosi mai departe în soluționarea problemelor de cuplu.

Așadar, dacă ești la începutul unei relații și deja îndeplinești alături de partenerul tău semnele menționate mai sus, nu trebuie să te îngrijorezi! Cel mai probabil veți trăi o poveste de dragoste în toată regula.

Citește și:
Nu reusesti sa ai o relatie de lunga durata? Iata de ce

Text: Sayyad Roxana
Foto: Instagram (@sazan)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/lucrurile-care-prevestesc-o-relatie-de-lunga-durata-inca-din-primul-599515/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si