Prima pagină » Mesajul tatălui lui Alex Hogea, una dintre victimele de la Colectiv, când a aflat că medicul Cătălin Cârstoiu revine la conducerea Spitalului Universitar București

Mesajul tatălui lui Alex Hogea, una dintre victimele de la Colectiv, când a aflat că medicul Cătălin Cârstoiu revine la conducerea Spitalului Universitar București

Autor: admin
0 comentarii

Mesajul tatălui lui Alex Hogea, una dintre victimele de la Colectiv, când a aflat că medicul Cătălin Cârstoiu revine la conducerea Spitalului Universitar București

Alexandru Hogea a fost victima cu numărul 60 a tragediei de la Colectiv. Avea doar 19 ani și era student la Facultatea de Automatică de la Universitatea Bucureşti. A ajuns în spital în seara incendiului de la Colectiv cu arsuri de peste 60 la sută din suprafața corpului. Pe 7 noiembrie, acesta a fost transferat la o clinică din Viena, după ce familia sa fusese inițial anunțată că va ajunge la Bruxelles. De-abia după ce părinții tânărului au ajuns în Belgia, au aflat că fiul lor se afla de fapt la Clinica AKH din Viena. La scurt timp însă, acesta și-a pierdut viața.

Alex a fost o altă victimă care ar fi putut avea o șansă la viață, dacă nu s-ar fi confruntat cu un sistem medical deficitar. Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar București, a refuzat atunci ca Alexandru să fie transferat. Când într-un final și-a dat acordul, nu s-a mai putut face nimic. „De ce așa târziu? De ce nu ne-a dat avion decât după două zile și jumătate?’, erau doar câteva dintre întrebările la care tatăl lui Alexandru nu a primit niciun răspuns.

Au trecut patru ani de la moartea lui Alex, iar Narcis Hogea, declara într-un interviu pentru Libertatea după vizioarea filmului colectiv ne privește pe toți, „că nivelul corupției este mai mare acum, dacă nimeni nu a plătit până acum. Așteptăm și așteptăm degeaba, nu se întâmplă absolut nimic’.

Ieri, însă, Narcis Higea a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj extrem de emoționant, mesaj adresat fiului său, după ce a aflat că medicului Cătălin Cârstoiu revine în funcția de manager al Spitalului Universitar din București.

Cele mai citite articole

„Da tati, este vorba de fostul manager de la SUUB din perioada Colectiv, unul din cei ce te-au condamnat la moarte. Este cel ce nu a vrut să semneze Raportul medical nici în 5 nici în 6 noiembrie 2015, pentru a putea ajunge în timp util la AKH Viena. Este cel care mi-a spus în decembrie 2015, când mi-a dat dosarul medical al tău, că nu putea să fie el primul care să recunoască că România avea o mare problemă în tratarea marilor arși’, scrie Narcis Hogea îndurerat.

Situația nu pare să se fi schimbat prea mult de acum patru ani, concluzionează tatăl lui Alex. „De asemenea, văd cum Arafat conduce în continuare grupuri strategice’ în timp ce Bănicioiu dă sfaturi despre gestionarea situației actuale. Mai trebuie să-l readucă pe Cristian Boroș șef ATI la Spitalul Universitar București și gașca de criminali se reunește’.

Narcis Hogea își încheie mesajul emoționant și plin de durere transmițându-i filului sau cât de mult îi simte lipsa: „Dadule, sper să nu te întristeze veștile mele și să bucuri îngerii cu râsul tău de care mi-e tare, tare dor.
Te iubesc!
Cu drag, tati’

Citește și:
EXCLUSIV! Camelia Roiu, femeia care a spus adevărul la Colectiv: „Atunci mi-am dat seama că vor muri toți’

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/mesajul-tatalui-lui-alex-hogea-una-dintre-victimele-de-la-colectiv-cand-a-aflat-ca-medicul-catalin-carstoiu-revine-la-conducerea-spitalului-universitar-bucuresti-715329/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si