Prima pagină » Motivele pentru care e important să ai o atracție sexuală puternică față de partener

Motivele pentru care e important să ai o atracție sexuală puternică față de partener

Autor: admin
0 comentarii

Motivele pentru care e important să ai o atracție sexuală puternică față de partener

Tocmai ai întâlnit un nou bărbat și simți că ai o atracție sexuală puternică față de el? Atunci ar trebui să îți urmezi instincul deoarece acest sentiment dintre voi poate fi începutul unei frumoase relații sentimentale.

De asemenea, această atracție sexuală poate veni și cu o serie de întrebări, nelămuriri și confuzii pe care le poți avea. Atracția dintre voi este reală sau ți se pare doar ție? Ei bine, răspunsul îl poți avea doar tu deoarece ești singura persoană care poate conștientiza profunzimea acestui sentiment.

Pe lângă asta, nu ar trebui să confunzi atracția sexuală cu pasiunea sau iubirea. Însă, atunci când te simți atrasă sexual față de un partener, trebuie să îți dai seama că te poate ajuta să descoperi lucruri noi despre tine și despre felul în care privești interacțiunea dintre parteneri.

Iată care sunt motivele care te vor convinge că atracția sexuală contează într-o relație:

1. Atracția sexuală este importantă

Atunci când ești atrasă sexual față de partener, ai un obiectiv foarte clar, și anume satisfacerea sexuală. În mod cert, atracția sexuală este importantă deoarece reprezintă un semn că amândoi sunteți compatibili și în ceea ce privește sexul. Nu ar trebui să o confunzi cu atracția emoțională deoarece aceasta implică și angajament, dar și dedicare.

2. Atracția sexuală este un lucru normal

Fiecare dintre noi se gândește la sex, fie că vrem să recunoaștem acest lucru sau nu. Cu toate astea, oricât de tabu ar fi considerat acest subiect (deși nu ar trebui să fie!), trebuie să recunoști faptul că atracția sexuală a existat, există și o să existe pentru totdeauna. Fiecare experiență sexuală reprezintă un mod de cunoaștere a propriei persoane. 

3. Atracția dintre două persoane este evidentă

Cele mai citite articole

Când te simți atrasă sexual față de un partener, nu ai cum să ignori acest sentiment. Pe lângă faptul că te poate lua prin surprindere acest sentiment, mai cu seamă dacă simți asta față de un bărbat pe care nu îl cunoști atât de bine, acest sentiment implică și aventură, fascinație, dar și posibilitatea de a ieși din zona de confort.

4. Consimțământul, înainte de toate

Consimțământul este obligatoriu! Un act sexual presupune acordul ambilor parteneri. Este normal ca la un moment dat, după ce petreci destul de mult cu un bărbat, să se ajungă și la sex. Foarte multe femei acceptă să facă sex cu un bărbat, deși nu își doresc asta, din cauza prejudecăților care pot exista ulterior. Acceptă să faci sex doar cu persoanele cu care chiar îți dorești acest lucru, fără să te simți constrânsă de presiunea care poate apărea asupra ta.

5. E nevoie de timp pentru ca atracția dintre voi să devină cu adevărat puternică

O atracție sexuală între parteneri poate fi un semn care să îți demonstrează că puteți forma și un cuplu la un moment dat. Intimitatea și sexualitatea sunt aspecte extrem de importante în orice relație, iar dacă ele există încă de la început între parteneri, îți poți da seama că vă potriviți și în alte privințe. Pe lângă asta, trebuie să existe eforturi din partea fiecăruia pentru a putea fi întreținută atracția sexuală dintre voi.

6. Compatibilitatea dintre parteneri depinde de atracția sexuală

Primul gând pe care îl ai atunci când te gândești la acel bărbat este foarte important. Spunem asta pentru că trebuie să fii sinceră cu tine și să conștientizezi dacă atracția sexuală pe care o simți poate fi de durată sau nu. Pe de o parte, te poți simți atrasă, însă fără să îți dorești să treceți și la următorul pas, care înseamnă o relație. 

Citește și:
7 lecții esențiale despre cum să ai mai multă încredere în tine când vine vorba de relații

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/motivele-pentru-care-e-important-sa-ai-o-atractie-sexuala-puternica-fata-de-partener-680993/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si