Prima pagină » O planetă sănătoasă – o inițiativă care să te inspire de Ziua Pământului

O planetă sănătoasă – o inițiativă care să te inspire de Ziua Pământului

Autor: admin
0 comentarii

O planetă sănătoasă – o inițiativă care să te inspire de Ziua Pământului

Azi, 22 aprilie, este a 50-a aniversare a Zilei Pământului, iar cu această ocazie organizația Space for Giants (organizație caritabilă ce protejează ecosistemele naturale din Africa), a lansat campania „O planetă sănătoasă”, care se adresează fiecărui individ care se bucură de planeta pe care trăim. Dacă protejăm mediul în care trăiesc animalele sălbatice și ecosistemul acestora, putem preveni posibile pandemii viitoare, arată comunicatul campaniei.

Planeta are nevoie de implicarea noastră mai mult ca niciodată. Covid-19 a ucis sute de mii de oameni și amenință viața altor milioane. Ne aflăm în această stare critică și pentru că omul a exploatat aproape toate ecosistemele pământului, capturând sau chiar omorând animale sălbatice pentru a le comercializa ilegal. Această exploatare a animalelor sălbatice nu numai că a afectat dramatic viața sălbatică, dar a și compromis procesul descoperirii de noi medicamente, inițiativele de a produce aer curat și de a combate schimbarea climei.

Neglijența față de natură a determinat, printre altele, și expunerea omenirii la virusuri mortale precum HIV, Ebola, SARS și acum noul coronavirus, SARS CoV-2. Așadar, nu există un moment mai potrivit în care să ne implicăm cu toții în protejarea ecosistemelor naturale rămase pe pământ și să creăm împreună „O planetă sănătoasă”!

Și, ca să încheiem, totuși, într-o notă pozitivă, știai că Piatra Craiului este al patrulea cel mai Instagram-abil loc eco-friendly din lume, cu 20.300 de hashtag-uri? Și cel de-al doilea din Europa, după Suomenlinna, din Finlanda? SaveonEnergy a căutat destinațiile ecoturistice cele mai populare pe Instagram, și astfel a aflat că Boracay, Wadi Rum, dar și cele pe care le-am menționat mai sus sunt destinații foarte apreciate.

Cum te poți alătura campaniei „O planetă sănătoasă”:

1. Postează o imagine cu tine în natură (din trecut sau din prezent)
2. Dă share campaniei oficiale video care va fi lansată azi, 22 aprilie pe @spaceforgiants
3. Dă share link-ului platformei pentru donații în stories sau în bio.

Cele mai citite articole

Tag-uri: @spaceforgiants #AHealthyEarth

Fondurile strânse cu ajutorul campaniei „O planetă sănătoasă” se vor folosi pentru securizarea habitatelor sălbatice, pentru gestionarea acestora și pentru acțiuni de outreach în comunitățile care trăiesc în ecosistemele naturale în care lucrează Space for Giants în Africa.

Space for Giants este o organizație de conservare care protejează ecosistemele din Africa și fauna care trăiește acolo, în același timp producând un impact economic și social în comunitățile locale.

Organizația internațională are sediul în Kenya și lucrează în nouă țări din Africa, iar până acum inițiativei „O planetă sănătoasă” i s-au alăturat celebrități precum Elizabeth Hurley, Poppy Delevingne, Clara Paget sau Mary Chateris.

Citește și:
Detox-ul garderobei sau altă metodă practică de a petrece timpul în izolare

Foto: Organizația Space for Giants

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/o-planeta-sanatoasa-o-initiativa-care-sa-te-inspire-de-ziua-pamantului-720612/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si