Prima pagină » (P) 7 lucruri de care trebuie să ții cont când cumperi o locuință

(P) 7 lucruri de care trebuie să ții cont când cumperi o locuință

Autor: admin
0 comentarii

(P) 7 lucruri de care trebuie să ții cont când cumperi o locuință

Achiziția unei locuințe este un pas important în viața fiecărei persoane. Ținând cont că unele persoane cumpără o singură locuință în care trăiesc ulterior toată viața, înainte de a efectua tranzacția trebuie să ținem cont de mai multe lucruri. 

Apartament vs. casă 

În general, apartamentele au avantajele de a fi situate în orașe și în preajma mai multor puncte de interes precum creșe, grădinițe, școli, mijloace de transport în comun și magazine. Din punct de vedere al spațiului vei avea restricții, iar încercarea de a găsi un loc de parcare poate fi o adevărată provocare. 

Totuși, acestea nu pot oferi liniștea, confortul și spațiul unei case. Mai mult, cartierele de case sunt mai aerisite și beneficiezi de intimitate. 

Locuință nouă vs. locuință veche

Noile ansambluri rezidențiale oferă apartamente moderne, în locații cheie din fiecare oraș. De multe ori, prețul acestora poate fi chiar mai mic decât al unui apartament situat într-un bloc vechi. Compară prețurile, analizează suprafața interioară și calitatea materialelor folosite la construcție. Pe site-ul de imobiliare Korter.ro poți afla detalii ample despre ansamblurile rezidențiale care au spre vânzare locuințe. Peste 600 de complexe imobiliare sunt listate pe site, alături de informații despre construcție, schițe și suprafețe ale apartamentelor, dar și evoluția prețului pe parcursul anului. 

Verifică împrejurimile și vecinii

Așa cum am specificat și mai sus, este foarte important ca locuința să fie plasată în apropierea unor puncte de interes. Totodată, poți face o scurtă trecere în revistă și a vecinilor. Acest lucru se aplică mai ales la apartamente. Nimeni nu își dorește un vecin gălăgios sau obsedat de liniște. 

Verifică instalațiile 

Este foarte important să faci o inspecție a țevilor de la principalele instalații. Nu vrei să te trezești că trebuie să efectuezi reparații capitale imediat după ce te-ai mutat. 

Cele mai citite articole

Analizează piața imobiliară

Analiza pieței imobiliare este foarte importantă. În acest mod vei putea evita să plătești prețuri prea mari și îți vei putea face o idee despre prețurile unor locuințe asemănătoare. Cunoscând ofertele disponibile, vei putea negocia prețul locuinței. 

Pentru a face o analiză complexă, îți recomandăm să accesezi site-ul de anunțuri de vânzare apartamente și case Flatfy.ro. Aici vei găsi centralizate anunțuri din toată țara, împărțite pe județe și localități. 

Efectuează o evaluare a modificărilor dorite 

Sunt rare cazurile în care ne cumpărăm un apartament sau o casă și trebuie doar să ne mutăm lucrurile personale. De cele mai multe ori vom dori să efectuăm diverse modificări și/sau lucrări de renovare. Înainte de achiziționa locuința, nu uita să faci un mic calcul al acestor lucrări, pe care să le adaugi la prețul de achiziție. 

Finanțare 

Dacă intenționezi să cumperi o locuință prin intermediul unui credit imobiliar, ipotecar sau Prima Casă, te sfătuim să evaluezi mai multe oferte bancare și să decizi care este cea mai avantajoasă pentru tine. Astfel vei știi de bugetul de care dispui și în care trebuie să te încadrezi. 

Pe lângă aceste recomandări, este foarte important să pui cât mai multe întrebări vânzătorului, în cazul în care ai nelămuriri. Nu accepta soluții de compromis, decât dacă le-ai analizat înainte. 

În cazul în care nu ești sigur pe propriile abilități de negociere și de luare decizii importante, te poți consulta cu un agent imobiliar. Acesta te poate ajuta să cauți o locuință în funcție de cerințele proprii.

Achiziția unei locuințe este un pas important în viața fiecărei persoane. Ținând cont că unele persoane cumpără o singură locuință în care trăiesc ulterior toată viața, înainte de a efectua tranzacția trebuie să ținem cont de mai multe lucruri. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/advertorial/p-7-lucruri-de-care-trebuie-sa-tii-cont-cand-cumperi-o-locuinta-687655/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si