Prima pagină » (P) Top 5 alergeni care îți pot afecta tenul

(P) Top 5 alergeni care îți pot afecta tenul

Autor: admin
0 comentarii
(P) Top 5 alergeni care îți pot afecta tenul

Se estimează faptul că alergiile afecteză mai mult de 1 din 4 oameni. Fie că vorbim despre alergia la polen, aditivii din cosmetice, praf, detergent de rufe sau diferite parfumuri, ele pot cauza la un moment dat reacții alergice, iar în unele cazuri pot fi chiar severe dacă nu sunt tratate la timp.

Alergia la polen este una dintre cele mai frecvente alergii. Deși inițial poate fi inofensivă, este o reacție excesivă a organismului nostru la particulele de polen produse de unele plante. Ea poate produce simptome destul de neplăcute, precum nas înfundat, strănut și lăcrimarea ochilor. În același timp, există și cazuri mai grave manifestate prin tuse, crize de astm sau chiar senzație de sufocare.

Industria cosmeticelor se reinventează în mod constant și se adaptează nevoilor curente ale femeilor. Produsele cosmetice conțin anumite tipuri de conservanți și ingrediente pentru a le menține textura, culoarea, acoperirea și parfumul. Ele pot fi extrem de periculoare dacă nu știm cu exactitate data expirării lor. O recomandare ar fi să îți notezi data la care deschizi fiecare produs cosmetic pentru a ști când va expira acesta.

Cu siguranță te numeri printre persoanele care s-au confruntat măcar o dată cu o alergie din cauza prafului. Acesta conține mai mulți alergeni, printre care păr de animale, acarieni și mucegai. Printre cele mai întâlnite simptome se numără strănutul, mâncărimea nazală și rinita alergică. Netratată la timp, alergia la praf poate conduce chiar la astm și dermatită atopică, cauzată de o sensibilizare la nivelul prafului din casă.

Mai multe tipuri de detergent și de balsam pentru rufe conțin arome și parfumuri care rămân în haine mult timp după spălare. Pe cât de mult ne dorim ca hainele noastre să miroasă mereu frumos, ele pot provoca și diferite stări alergice. Printre simptome se pot număra erupțiile cutanate, urticaria, tusea sau lăcrimarea ochilor. Pielea fiecăreia dintre noi reacționează diferit, iar în unele cazuri o reacție severă la diferite tipuri de detergent sau balsam poate fi dermatita de contact.

Folosim produse destinate îngrijirii personale în fiecare zi. Fie că folosim loțiuni de corp, săpunuri, servețele parfumate, odorizante de cameră, lumânări parfumate sau diferite produse intime, toate acestea conțin parfumuri și ne pot afecta sănătatea, într-o manieră sau alta. Alergia la parfum poate fi o sensibilitate la chimicalele pe care le conține un parfum. Printre reacțiile la aceste produse se numără alergiile, astmul, eczemele sau chiar migrenele.

La Roche-Posay a lansat gama Toleriane Ultra destinată tenului intolerant, predispus la alergii. Tenul intolerant este tenul cu cea mai redusă toleranță la factorii potențiali sensibilizanți, atât interni, cât și externi. Reacțiile și simptomele dintre tenul intolerant și cel alergic sunt asemănătoare, aici incluzând înroșire, lipsa de elasticitate, erupții, senzația de uscăciune, descuamare ușoară, senzație de arsură și disconfort.

Cele mai citite articole

Știm cât de neplăcute pot fi reacțiile alergice de la nivelul pielii, iar din acest motiv, noile produse din gama Toleriane Ultra au o formulă ultra-protectoare, cu un puternic efect de a calma rapid pielea, în aproximativ un minut. Produsele sunt testate alergologic și se adresează pielii ultra-sensibile și alergice sau cea cu tendință atopică. Folosind în fiecare zi produsele din gama Toleriane Ultra de La Roche-Posay, reactivitatea pielii este redusă.

Crema Toleriane Ultra este intens calmantă și ajută la recuperarea controlului asupra pielii ultra-sensibile și alergice. Aceasta conține apă termală La Roche-Posay, având rolul de a reechilibra microbiomul pielii, dar și Neurosensină, un ingredient activ cu acțiune calmantă rapidă împotriva roșeței și senzației de arsură.

Astfel, crema Toleriane vine în două variante de texturi: Toleriane Ultra Cremă, pentru piele uscată și Toleriane Ultra Fluid, pentru piele normală și mixtă. Indiferent de textura pe care o preferi, crema hidratează puternic pielea, având un efect de calmare rapidă.

Ceea ce trebuie să știi este faptul că produsele din noua gamă Toleriane Ultra de La Roche-Posay sunt destinate protejării pielii sensibile și nu conțin alcool sau parfum. Formula specială a cremei Toleriane Ultra este testată alergologic și vine într-un ambalaj inovator, 100% ermetic și cu o tehnologie patentată. Disconfortul pielii intolerante dispare rapid datorită glicerinei care tratează uscăciunea pielii și a untului de shea care hrănește în profunzime pielea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/top-5-alergeni-care-iti-pot-afecta-tenul-667299/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si