Prima pagină » (P) Top 5 cele mai populare destinații alese de români

(P) Top 5 cele mai populare destinații alese de români

Autor: admin
0 comentarii

(P) Top 5 cele mai populare destinații alese de români

Companiile aeriene pun la dispoziție zboruri low-cost pentru foarte multe destinații de pe continent, dar există bilete la prețuri convenabile pentru orașe și stațiuni turistice din întreaga lume. Dacă problema transportului se rezolvă ușor, nici cea a cazării nu mai este dificil de pus la punct, pentru că site-urile specializate în căutarea hotelurilor și a pensiunilor s-au înmulțit și oferă tot mai multe opțiuni. Așadar, nu trebuie să ne surprindă faptul că românii aleg să călătorească des, pentru că acest tip de activitate a devenit accesibil atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește latura organizatorică a lucrurilor. Care sunt, însă, cele mai populare destinații în rândul românilor și de ce aleg ei să viziteze aceste zone?

Turcia

Turcia este o țară apropiată de România, din punct de vedere cultural, urmare a faptului că bună parte din țara noastră a fost sub influență otomană de-a lungul istoriei. Am moștenit de la turci cuvinte din vocabular, mâncăruri, influențe muzicale și multe alte obiceiuri, iar conexiunea cu țara semilunei încă există. Românilor le place să meargă în Turcia, fie că vorbim despre capitala Ankara, superbul oraș Istanbul sau stațiunile litorale, precum Antalya. Majoritatea românilor ajung în Antalya prin early booking, pentru că ofertele sunt foarte convenabile din punct de vedere financiar, iar agențiile de turism pun la dispoziție sejururi de lungă durată în resorturi care funcționează în regim all-inclusive și le acordă turiștilor șansa de a se răsfăța cu mâncare din belșug și condiții de vis. 

Grecia

Nici Grecia nu este deloc codașă în preferințele românilor, ba din contră. Elenii au dezvoltat foarte mult stațiunile litorale, iar turismul reprezintă una dintre principalele surse de energie ale economiei naționale. De altfel, grecii au fost foarte atenți la modul în care și-au protejat resursele și au organizat turismul, pentru că ultimii ani nu au fost deloc blânzi cu ei în ceea ce privește evoluția economică. Grecia a suferit de pe urma datoriei externe uriașe și a fost aproape de colaps național, astfel că oamenii au fructificat la maximum turismul. Stațiunile litorale sunt printre preferatele turiștilor europeni, grație prețurilor mici și ale condițiilor foarte bune. 

Italia

Roma, Milano, Florența ori Veneția sunt orașe care vor fi mereu pe placul turiștilor din România. De altfel, mulți dintre ei aleg să viziteze de mai multe ori unele destinații din Cizmă, dovadă că acestea le oferă relaxarea și destinderea de care doresc să aibă parte. Cetatea Eternă, Roma, este una dintre cele mai frumoase capitale de pe continent, punând la dispoziția turiștilor Vaticanul, dar și foarte multe clădiri și zăcăminte de importanță istorică. Zborurile și cazările în Italia sunt destul de ieftine, iar un sejur de câteva zile este la îndemâna foarte multor persoane.

Spania

Cele mai citite articole

O altă țară dragă românilor, atât din punct de vedere al muncii peste hotare, cât și în ceea ce privește turismul, este Spania. Latini, la fel ca noi, spaniolii au o pasiune deosebită pentru dans, vin, fotbal și căldură, iar orașele cu ieșire la mare sau ocean sunt efectiv adorate de către turiștii români. Barcelona este, de departe, cea mai populară atracție, dar nici capitala Madrid nu este deloc neglijată atunci când vine vorba despre rezervarea vacanțelor. 

Franța

Deși nu este populară prin intermediul atâtor orașe și zone precum Italia sau Spania, Franța compensează grație orașului iubirii. Parisul este capitala globală a romantismului, iar Turnul Eiffel, basilica Sacre Coeur și muzeul Luvru atrag anual foarte mulți turiști români. Poți vizita în Franța și orașe precum Marsilia sau Lyon. 

Așadar, românii călătoresc foarte mult în Turcia, Grecia, Italia, Spania și Franța, iar tendința pare a fi aceea de continuare a vizitelor externe frecvente, pentru că oferta este tot mai bună și convenabilă pentru turiștii din țara noastră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/advertorial/p-top-5-cele-mai-populare-destinatii-alese-de-romani-708165/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si