Prima pagină » Partenerul tău și-a pierdut interesul în relație? Iată care sunt semnele care îți arată acest lucru

Partenerul tău și-a pierdut interesul în relație? Iată care sunt semnele care îți arată acest lucru

Autor: admin
0 comentarii

Partenerul tău și-a pierdut interesul în relație? Iată care sunt semnele care îți arată acest lucru

Adevărul este că viața reală este cu mult diferită față de poveștile de iubire pe care le vedem în filme, seriale sau chiar în cărți. Suntem înconjurate de aceste povești care au final fericit, însă în viața reală lucrurile par să se complice. Fie că intervine o altă persoană între voi sau pur și simplu partenerul tău nu mai are aceleași sentimente intense de la început, într-o relație este normal ca la un moment dat unul dintre parteneri să își piardă interesul.

Există și cazuri în care partenerii discută chiar în momentul în care sesizează că există o răcire între ei, dar mai sunt și cazuri în care cuplurile nu vorbesc în mod deschis și preferă să își ascundă problemele pe care le au, crezând că rezolvarea va veni de la sine. Ei bine, problemele nu se rezolvă dacă nu discuți despre ele. Spune-i partenerului că ești nefericită în relație la fel cum îi spui că ești fericită. Iar dacă te gândești că îi rănești sentimentele, ar trebui să îți dispară acest gând.

Semnele că unul dintre parteneri își pierde interesul sunt destul de subtile și trebuie să ai o conexiune extrem de puternică cu partenerul pentru a reuși să îți dai seama despre ce este vorba. Uneori, poate părea că interesul lui a dispărut brusc, alteori răcirea se produce în timp.

Și totuși, care sunt semnele care îți spun că partenerul și-a pierdut interesul? Iată care sunt ele și la ce ar trebui să fii atentă:

1. Nu are timp pentru tine

Mereu găsește câte un motiv ca să anuleze cina romantică pe care tocmai ai rezervat-o? Vrei să mergeți la un concert și spune că nu vrea? Dacă simți mereu faptul că nu are timp pentru tine și că te evită, ei bine motivul ar fi că nu mai vrea să își petreacă timpul cu tine. Ruptura poate fi produsă treptat deoarece la început ai entuziasmul specific unei noi relații și simți că ți-ai putea petrece toată viața cu el. Nu spunem acum că ar trebui să stai 24 din 24 de ore cu el, însă timpul pe care îl petreceți împreună ar trebui să fie de calitate și în care să faceți acele lucruri care vă fac plăcere.

2. Nu mai există romantism între voi

Romance is not dead! Știm deja că te-ai obișnuit să nu îți mai aducă flori sau să îți lase bilețele de „bună dimineața” pe masa din bucătărie, dar lucrurile nu ar trebui să stea așa. Doar pentru că sunteți de foarte mult timp împreună, nu înseamnă că ar trebui să dispară scânteia dintre voi. Romantismul este susținut de gesturi mici și atente, venite din partea fiecăruia dintre voi. Nu spunem că ar trebui să mergeți într-o vacanță exotică sau să îți facă cadouri exagerat de scumpe, ci doar să facă mici gesturi, precum un mesaj drăguț, o floare dăruită la momentul potrivit sau să îți pregătească cina după o zi de muncă.

3. Nu ești o prioritate pentru el

Cele mai citite articole

Atunci când ești într-o relație, ar trebui să fii prioritatea partenerului, în orice situație. Dacă el își dorește mult mai mult să iasă cu prietenii sau să facă activități în care nu te include, poate fi un semn că el nu ia relația foarte în serios. Pentru a înțelege cu adevărat, trebuie să discuți cu partenerul și să îi spui ceea ce te afectează în relația pe care o aveți. Într-o relație, este normal să îți dorești să petreci cât mai mult timp cu el și să îl pui pe locul unu, însă dacă el nu face acest lucru, interesul poate să dispară și din partea ta.

4. Nu este dispus să discute despre asta

Un partener care nu discută despre problemele sale este unul care nu dorește să găsească vreo rezolvare și vrea să lase lucrurile așa cum sunt ele. Certurile pot apărea în orice moment într-o relație, lucru care este și normal. Important este să găsiți soluția ideală prin care să ajungeți la un consens. O relație sănătoasă presupune rezolvarea conflictelor încă de la început. Nimeni nu este confortabil atunci când se ceartă, însă partenerul tău ar trebui să fie dispus să găsească o soluție, mai ales dacă își dorește ca relația să funcționeze.

5. Se enervează repede

Dacă un partener și-a pierdut interesul, el se poate enerva din orice, chiar și pentru simplul fapt că nu i-ai răspuns în primul minut de când ai primit un mesaj de la el! Chiar dacă nu îți dai seama, poate fi un semn că el nu își mai dorește să fie în relația respectivă și are nevoie de altceva. Data viitoare când observi astfel de comportamente din partea lui, întreabă-l ce anume îl enervează și determină-l să îți spună direct ce anume își dorește.

6. Încearcă să te supere

Când unul dintre partener nu mai are niciun interes în relație, poate ajunge să facă lucruri doar din dorința de a te supăra și de a te pune la încercare. Mai precis, poate să dea vina pe tine pentru orice se întâmplă în relație și să îți spună că nu ai răbdare, deși ai avea toate motivele pentru care să fii supărată pe el. Dacă își dorește cu adevărat să mai fiți împreună, își va schimba comportamentul.

7. Nu se poartă frumos cu tine

Unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care le poate face iubitul tău este să nu se poarte frumos cu tine. Disprețul din partea lui te va face să nu mai ai aceleași sentimente intense față de el, deși cu siguranță ți-ai dori ca relația voastră să fie perfectă. Oricât de greu ți s-ar părea de crezut, dar relațiile perfecte nu există și trebuie să ai curajul să recunoști când anume trebuie să pui punct relației. O relație toxică îți face foarte mult rău, atât fizic, cât și psihic, iar soluția ideală este să te îndepărtezi de persoana toxică din viața ta.

Citește și:
Chimia dintr-un cuplu se bazează pe aceste trăsături de personalitate

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/partenerul-tau-si-pierdut-interesul-relatie-iata-care-sunt-semnele-care-iti-arata-acest-lucru-671130/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si