Prima pagină » Power BI: instrumentul de business intelligence de care are nevoie compania ta

Power BI: instrumentul de business intelligence de care are nevoie compania ta

Autor: admin
0 comentarii

Power BI este un instrument dezvoltat de Microsoft. Este usor de utilizat si vizeaza persoana care doreste sa lucreze cu analiza datelor, finante digitale si business intelligence. Scopul acestor solutii power BI este de a facilita transformarea datelor in cunostinte de luare a deciziilor. Pentru a realiza acest lucru, programul vine, printre altele, cu un tablou de bord care face datele vizuale. 

Power BI extrage date din foaia Excel a companiei sau din orice alta baza de date locala si actioneaza astfel atat ca instrument personal de raportare si vizualizare, cat si ca un program de analiza si decizie din spatele proiectelor, departamentelor sau intreprinderilor intregi.

Experimenteaza datele in moduri noi

Power BI este un instrument front-end analitic de afaceri care este deosebit de potrivit pentru:

  • Analiza
  • Vizualizare
  • Partajarea rapoartelor

Instrumentul este bazat pe cloud, ceea ce inseamna ca rapoartele pot fi accesate si utilizate de catre toti utilizatorii autorizati de la toate tipurile de dispozitive. Aceasta inseamna ca poti accesa date importante indiferent unde te afli. Acest lucru iti permite sa iti monitorizezi datele in timp real si chiar sa primesti notificari pe telefonul mobil sau pe tableta atunci cand datele se schimba.

Cele mai citite articole

Power BI difera de alte instrumente de raportare prin inovare vizuala, iar cu tablourile de bord interactive poti experimenta afacerea ta in direct la 360 de grade. Cu numeroasele caracteristici inovatoare care, printre altele, permit integrarea datelor externe, Power BI te invita sa experimentezi datele companiei tale in moduri noi.

Intelegere mai rapida, mai eficienta si mai profunda

Cu Power BI, este de asemenea posibil sa adaugi date analitice la datele tale. Cu doar cateva clicuri, poti crea linii de tendinta, prognoze, linii mediane etc. Acest lucru iti ofera o perspectiva mai profunda asupra datelor tale si posibilitatea de a optimiza procesele de afaceri.

Power BI este fara indoiala un instrument usor de utilizat cu o bariera de intrare redusa. Cu toate acestea, instrumentul necesita un model de date puternic subiacent si, de asemenea, se modifica frecvent. Trebuie sa colectezi date si sa le structurezi, ceea ce consuma foarte mult timp, timp pe care angajatii tai il pot petrece pentru o munca de analiza valoroasa. Necesita nu numai timp, ci si abilitati tehnice. Prin utilizarea Power BI si poti obtine informatii despre datele tale de afaceri esentiale.  

Poti utiliza Power BI pentru a crea informatii vizuale asupra datelor si pentru a lua decizii mai bune in intreaga organizatie. Datele sunt reduse intr-un tablou de bord clar personalizat. Cand utilizezi Power BI, poti modela in functie de ce imagine de ansamblu doresti. Power BI poate fi setat intr-un mod bazat pe roluri, astfel incat atat un CFO, cat si un Business Controller sa aiba propriul tablou de bord, care arata exact ceea ce au nevoie. In acest fel, Power BI te poate ajuta sa obtii o perspectiva profunda asupra companiei tale si sa vezi ce departamente au un potential mare de crestere. Acest lucru inseamna ca, daca vei integra Power BI in compania ta, poti face alegerile pe baza datelor de afaceri concrete.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si