Prima pagină » Ritualuri de îngrijire: noutăți & tendințe, explicate de o expertă (VIDEO)

Ritualuri de îngrijire: noutăți & tendințe, explicate de o expertă (VIDEO)

Autor: admin
0 comentarii
Ritualuri de îngrijire: noutăți & tendințe, explicate de o expertă (VIDEO)

Când vine vorba despre ritualuri de îngrijire, lucrurile s-au schimbat dramatic în ultimii ani. Dacă înainte vorbeam mult mai mult despre machiaj, acum accentul se pune în mod cert pe îngrijire, și tocmai acesta a fost subiectul unei discuții foarte interesante cu Lavinia Gogu, specialistă în frumusețe și sănătate, pe care o poți urmări în materialul video de mai jos.

Ritualuri de îngrijire împrumutate din Asia

Am aflat de la expertă că astăzi nu mai vorbim despre celebrele ritualuri de îngrijire în trei pași, ci că acum avem de efectuat mult mai mulți, în funcție de nevoile fiecăreia dintre noi.

Tendința aceasta vine din Coreea și Japonia, două țări care par să dețină monopolul în tendințele de beauty în ultimii ani, când toate inovațiile au provenit din această zonă. Tot soiul de practici și ritualuri, despre care ți-am mai vorbit, îți arată cum să te menții tânără și proaspătă vreme îndelungată, în vreme ce trucurile folosite de femeile din Coreea pentru a-și păstra tenul impecabil au devenit astăzi parte din rutina de beauty a multor femei din toată lumea. Asta ca să nu mai vorbim despre produsele de frumusețe din zonă, care au invadat, la propriu, magazinele dedicate cosmeticii.

Dar, în funcție de brand-uri și produse, astăzi vorbim (și punem în practică) ritualuri de îngrijire în cinci pași. Vorbim despre exfoliere, hidratare, masaj, tonifiere înainte, eventual și o curățare cu spumă înainte. (…) Dacă ar fi să luăm un ritual de la zero, așa cum îl fac femeile coreene și japoneze, vorbim despre o curățare cu un ulei sau cu o loțiune hidratantă, care curăță ușor, apoi vorbim despre spălatul cu spumă, după aceea urmează un tonic, bineînțeles, după care urmează un serum, după aceea, eventual, o mască. Și, de ce nu, și cremă de noapte.’

De ce avem nevoie de ritualuri de îngrijire din ce în ce mai complexe?

Aceasta a fost una dintre principalele întrebări pe care le-am adresat expertei, mai cu seamă că astfel de ritualuri de îngrijire, care conțin încă mai mulți pași decât înainte, sunt și mult mai costisitoare.

Pentru că pielea este cel mai mare organ al nostru’, mi-a răspuns. Nu ne dăm seama, dar dacă avem o zgârietură pe mână, toată pielea luptă pentru a vindeca partea aceea. Și noi vrem să ne conservăm, să ne ajutăm pielea să rămână tânără. Pentru că, odată ce tenul se ridează, știm că este un proces ireversibil. Hidratarea, exfolierea, protecția UV au efect garantat, și pe termen lung.’

Măști & gadgeturi în ritualuri de îngrijire

Cele mai citite articole

Tot de pe piețele din Asia vin alte două tendințe în ritualuri de îngrijire, care nu sunt noi, dar care se mențin în practica generală: utilizarea la scară largă a măștilor și a gadgeturilor. Măștile se foloseau de foarte mult timp’, spune Lavinia Gogu, dar nu la scară largă. Acum, toate brand-urile, fie că sunt mici, medii, luxury, premium, pun la dispoziția consumatorilor măști, pentru exfoliere, pentru hidratare, pentru luminozitate…’.

Acum se folosește în special șervețelul îmbibat în ingrediente active’, spune specialista, care remarcă că majoritatea brand-urilor europene au preluat acest model răspândit inițial în Asia. Iar dacă înainte măștile erau lucruri pe care ți le aplicai săptămânal, acum poți să îți faci și trei măști pe zi.

Și demachierea, spune specialista, a ajuns un proces foarte complex. Dacă înainte se punea preț pe loțiunile micelare, care curăță foarte bine, dar pot afecta echilibrul hidrolipidic al pielii, acum sunt la modă loțiunile bifazice, și accentul cade pe o curățare care să implice și hidratare. Asta pentru că, spune Lavinia Gogu, nici o cremă, nici un serum, nici măcar celulele stem nu pot înlocui sebumul fiecărei persoane.

Citește și:
Tendințe beauty 2019: frumusețe fără cruzime

Lavinia Gogu este fostă editoare de beauty, fondatoarea blogului Beautiful Inside & Out și ține prelegeri despre frumusețe în cadrul cursurilor Dalles Go.

Foto: Instagram (@elaisaya)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ritualuri-de-ingrijire-noutati-tendinte-explicate-de-o-experta-video-633500/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si