Prima pagină » Semnele care arată că ești într-o relație cu un mincinos patologic

Semnele care arată că ești într-o relație cu un mincinos patologic

Autor: admin
0 comentarii

Semnele care arată că ești într-o relație cu un mincinos patologic

Nu uita însă că, după cum spune și definiția, un mincinos patologic minte doar pentru a minți. Nu trebuie să confunzi manipularea, care este o unealtă pentru narcisiști, cu acestă formă de decepție intenționată.

Dacă te afli într-o relație cu cineva care minte, doar pentru că minciuna a devenit o parte din el – fără să aibă vreo intenție de a te răni- este posibil să fie un mincinos patologic.

Să te afli într-o relație cu o astfel de persoană este derutant, obositor și mai frustant decât ai putea crede. Iată câteva semne care te pot ajuta:

1. Un mincinos patologic nu face lucrurile la care te-ai fi așteptat de la un mincinos

Lasă-mă să ghicesc. Ai citit pe internet care ar fi comportamentul firesc al unui mincinos și că de exemplu au ticuri nervoase înainte de a minți: un zâmbet sau o ridicare din umeri.

Din păcate, toate lucrurile astea nu se aplică în cazul unui mincinos patologic. Și-au perfecționat arta de a minți. Pe termen lung, s-au obișnuit să-și controleze corpul șă să acționeze exact opus ca un mincinos.

De asemenea, nu va evita niciodată o conversație, dorindu-și tot timpul să schimbe subiectul. Așa că fie că mint sau nu vor arăta exact la fel, fapt ce îi va face incredibil de dificili.

2. Sunt extem de siguri pe ceea ce spun, chiar dacă i-ai prins mințind

Cele mai citite articole

Mincinoșii patologici cred cu adevărat ceea ce spun. Și-au creat o realitate alternativă pentru ei înșiși, cel mai adesea pentru a se proteja în copilărie.

Din acest motiv, chiar dacă îi prinzi mințind, nimic nu se va schimba. Știi sigur că au mințit pentru că au fost descoperiți, însă ei cred cu adevărat în minciuna lor.

Așa că, dacă sunt surprinzător de încrezători, chiar dacă i-ai prins în flagrant, ești într-o relație cu un mincinos patologic.

3. Pot fi manipulativi în mod subtil

Manipularea nu este un criteriu obligatoriu la o astfel de persoană. Cu toate acestea, când fac acest lucru o fac cât se poate de subtil (nu ca un narcisist). Asta este pentru că, în general, manipularea nu este intenționată.

Desigur, pot încerca să te convingă legat de un lucru în care cred cu adevărat așa că nu este chiar o manipulare din dorința de a deține controlul, ci mai degrabă un efort de a te face să crezi lucrurile pe care ți le spune. Cu toate acestea, acest tip de manipulare subtilă poate fi o caracteristică a oricăruia dintre noi, însă dacă este o obișnuință este posibil ca partenerul tău să fie într-adevăr un mincinos patologic.

Citește și:
Cele 9 răspunsuri date de partener care prevestesc sfârșitul relației

Text: Smaranda Olariu
Foto: Instagram.com/doyoutravel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/semnele-care-arata-ca-esti-intr-o-relatie-cu-un-mincinos-patologic-616184/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si