Prima pagină » Sfaturi pentru un concediu perfect la munte. Ce punem in bagaj?

Sfaturi pentru un concediu perfect la munte. Ce punem in bagaj?

Autor: admin
0 comentarii

Multe persoane prefera sa petreaca concediul la munte, datorita faptului ca aceste zone sunt ferite de aglomeratie si sunt mult mai linistite. De altfel, aici, multi turisti se pot refugia, departe de caldura prea mare din orase. Totusi, chiar daca zonele montane sunt foarte populare in randul tinerilor si adultilor, multi dintre acestia nu stiu cum sa isi planifice concediul, astfel incat toate activitatile sa se poata desfasura in completa siguranta. 

Pentru a avea un sejur perfect la munte, trebuie sa se tina cont de anumite sfaturi, precum cele de mai jos.

Incaltamintea trebuie sa fie potrivita pentru plimbarile lungi

In momentul in care sunt vizitate zonele montane, trebuie sa se tina cont de faptul ca aici terenul este accidentat, fapt pentru care incaltamintea simpla, pentru strada, va fi incomoda si chiar periculoasa pentru siguranta proprie. Astfel, bocancii si ghetele nu ar trebui sa lipseasca din bagajul turistilor care urmeaza sa plece la munte. Aceste tipuri de incaltari sunt confectionate din materiale dure si rezistente, care nu se vor rupe in momentul in care sunt folosite pe un tip de terasament imperfect. Mai mult, acestea vor fi confortabile pentru picior, iar persoana care le poarta nu va simti pietrisul sau alte obiecte de sub talpile sale.

Ce haine punem in bagaj?

Cele mai citite articole

Hainele  si echipamentul trebuie sa fie unele potrivite pentru momentele in care sunt efectuate drumetii pe munte sau plimbari in statiunile montale. Hainele confectionate din materiale sintetice, care nu lasa pielea sa respire, nu vor fi confortabile pentru persoanele care vor sa desfasoare activitati in astfel de zone. Asadar, sunt recomandate echipamentele si hainele confectionate din materiale naturale si care au marimi potrivite. 

Pot fi achizitionate haine special concepute pentru astfel de activitati sau fiecare persoana poate sa isi creeze propriul echipament, folosind diferite articole vestimentare pe care le detine deja: pantaloni impermeabili, bluze din polar, jachete antivant etc. Totusi, in cazul persoanelor care folosesc foarte mult social media si au nevoie de tinute instagramabile, este important de stiut faptul ca echipamentele montane speciale au un aspect foarte placut, in special daca sunt combinate cu bocanci sau ghete, negre sau verzi.

Avem nevoie de accesorii la munte?

Accesoriile sunt la fel de importante precum hainele si incaltamintea, insa nu este vorba despre cele obisnuite, purtate la tinutele de strada. Este recomandat ca orice persoana care desfasoara activitati pe munte sa detina un rucsac. Acesta trebuie sa contina o trusa de prim ajutor, dar si gustari si apa, in cazul in care drumetia este mult prea lunga, iar participantii au obosit sau le este foarte foame.

De altfel, alte obiecte care nu ar trebui sa lipseasca niciodata unui turist care face drumetii sunt o lanterna, un briceag, precum si o busola utila pentru orientare. Sunt binevenite si alte accesorii si obiecte care pot fi de ajutor. Astfel, in momentul in care un anumit incident are loc, persoanele aflate pe munte se vor putea descurca singure si vor ramane in siguranta pana la momentul in care autoritatile competente le vor ajuta. Pentru evitarea pericolelor, este foarte important ca in astfel de zone sa fie urmat doar marcajul trasat de catre salvamont, datorita faptului ca este cea mai sigura ruta de pe munte.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si