Prima pagină » Ti-ai achizitionat role. Cum procedezi daca nu ai deloc experienta?

Ti-ai achizitionat role. Cum procedezi daca nu ai deloc experienta?

Autor: admin
0 comentarii

Pentru ca ti-ai propus ca instalarea cu drepturi depline a noului sezon de primavara sa te gaseasca de aceasta data mai hotarata, plina de energie si gata sa te implici trup si suflet  in activitati sportive in natura, ti-ai achizitionat recent role, dupa ce ai verificat cu atentie nenumaratele oferte de profil.

Si pentru ca ti s-a recomandat ca pentru inceput ar fi cel mai bine sa exersezi doar cu role de silicon, potrivit sfaturilor primite de la cunoscutari, asa ai si procedat, tinand bineinteles cont si de celelalate criterii importante, enumerate de acestia. Investitia facuta te multumeste, deocamdata le-ai probat doar in casa si iti vin perfect, par comode si tot ce iti doresti esti sa faci prima plimbare pe role.

Dar pentru ca esti incepatoare, cel mai bine este sa astepti prima zi cu temperaturi mai prietenoase, cu asfaltul perfect uscat, pentru ca prima ta experienta pe noile tale patine cu rotile sa se intample sub cele mai bune auspicii. Este foarte important ca cel putin pana te deprinzi mai bine cu mersul pe role sa fii echipata cat mai bine cu elemente de protectie, o casca, genunchiere, cotiere. Chiar daca vei avea senzatia ca atragi privirile amuzate ale celor din jur, iti vei multumi singura ca ai facut efortul sa apari asa „blindata”, echipamentul purtat avand rolul de a atenua trantele inevitabile, cu care iti vei face „botezul” de roller junior.

Tot timpul trebuie sa ai in vedere ca este esential sa-ti mentii echilibrul. In acest sens, adopta o pozitie usor aplecat in fata, iar genunchii sa fie usor flexati, postura care te fereste mai bine de cazaturi. Ca sa te deplasezi, greutatea corporala trebuie transferata pe piciorul asezat in fata, pe sol, iar pentru a prinde viteza trebuie sa pui  presiune pe calcaie, sa iti faci vant cu coatele.

Dar oricat ai da dovada de precautie, tot nu vei putea evita total micile accidente sau cazaturile. Asa ca nu ai niciun motiv sa dai inapoi, sa te simti demoralizata si cumva incapabila sa te deplasezi bine cu rolele. Acest lucru se va intampla negresit, odata ce intelegi mai bine cum e cu pastrarea echilibrului, nimeni nu s-a trezit maestru imediat ce si-a pus patinele in picioare. Asa ca doar perseverand si incapatanandu-te sa detii controlul si coordonarea picioarelor, vei invata sa te deplasezi cu usurinta pe role.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!