Prima pagină » Ți-e teamă de despărțire? Ce ai de făcut în funcție de etapa în care se află relația voastră

Ți-e teamă de despărțire? Ce ai de făcut în funcție de etapa în care se află relația voastră

Autor: admin
0 comentarii

Ți-e teamă de despărțire? Ce ai de făcut în funcție de etapa în care se află relația voastră

În timp totul se transformă: tu, el, relația, iubirea. Sentimentele parcurg mai multe etape, iar teama de despărțire este prezentă în fiecare etapă. Să ne imaginăm relația ca pe o eșarfă. Fiecare dintre voi ține un capăt de eșarfă, iar responsabilitatea se rezumă numai la bucata de eșarfă de care ții. Așa e și în relație. Tu ești responsabilă de partea ta de relație, iar în funcție de etapa în care se află cuplul vostru poți acționa punctual.

Teama de despărțire în perioada de îndrăgostire

Amândoi sunteți îndrăgostiți lulea. Visați cu ochii deschiși unul la celălalt, fluturii zburdă în stomac. Când te sună ai palpitații, la fel când îți scrie mesaje. Ai tot felul de fantezii cu el, inclusiv sexuale, iar libidoul tău e mai înalt ca niciodată. Creierul e îmbibat în tot felul de hormoni care te poartă pe nori, prin stări de dor dar și teamă de despărțire. Dacă te va respinge?! Cine și-ar dori să piardă noul obiect al adorației?! În această lună de miere a relației, aveți tendința să fiți fuzionali, să petreceți foarte mult timp împreună, iar orice mică pauză poate fi considerată o declarație de război sau independență. Să nu uităm că nevoia de singurătate este absolut normală.

Pentru amândoi solitudinea este un moment prielnic de a vă pune ordine în gânduri, de a vă ocupa de diverse situații cu care vă confruntați în viața voastră. De asemenea, fuziunea nu trebuie să ducă la încălcarea intimității. Dacă vă vine să stați lipiți, asta nu înseamnă să vă controlați reciproc telefonul, conturile de social media sau mailul. Demonstrează-mi că ești îndrăgostit de mine și arată-mi telefonul – ține de violarea intimității și nevoia de control. Nu este nicicum dovada sentimentelor. Iar dacă vrea să mai iasă cu prietenii nu e nimic neobișnuit. Ambii aveați viața voastră înainte să vă cunoașteți și să vă îndrăgostiți. Nici tu nu ar trebui să uiți de familie, prieteni, hobby-uri.

Ochelarii roz s-au spart

Cele mai citite articole

Dacă până acum aveați niște ochelari roz pe nas, lucru care vă făcea să vă idealizați reciproc, brusc lucrurile se schimbă. Apar diverse certuri și semne de întrebare? Oare chiar ne potrivim? Câtă încredere pot avea în el? Teama de despărțire se referă la compatibilitate și succesul unui viitor împreună. Dacă e clar că îndrăgostirea a mers bine la vremea ei, acum e necesar să consolidați relația prin ideea de parteneriat și prietenie. Să comunicați deschis, fără lupte de orgolii, să dovediți înțelegere, toleranță, flexibilitate. Să fii atentă atât la nevoile tale, cât și la nevoile lui, să aveți răbdare unul cu celălalt.

Dragostea de cursă lungă

O relație de durată presupune și o iubire longevivă, complexă. De la etapa fluturași, iubirea adolescentină s-a făcut mare, s-a maturizat. Chiar dacă în general ai o stare de siguranță, teama de despărțire se insinuează parșiv. Mai apar și nesiguranțele personale, teama de obișnuință sau uzură, de aceea este absolut esențial să vă hrăniți relația. John Gottman este un psiholog și cercetător american care s-a concentrat pe studiul cuplurilor și lucrul cu aceastea. El a dezvoltat o metodă specifică, un institut, iar cărțile lui, traduse și în română, sunt un reper extraordinar pentru sănătatea relațională. Ei bine, printre conceptele postulate de el, există și noțiunea de cont bancar emoțional. Cum depui în contul tău bani și te folosești de ei când ai nevoie așa se întâmplă și cu emoțiile. Depune în contul bancar emoțional al cuplului vostru dovezi de respect, admirație, afecțiune, generozitate, bunătate etc Gesturi mici sau mari, nu contează, întrucât ele se vor acumula. Iar în situațiile delicate vei găsi în acest cont resursele necesare pentru a depăși problemele care, în mod inerent, vor apărea.

Citește și:
Lipsa iubirii din copilărie îți strică relațiile la maturitate! Ce te împiedică să ai un partener căruia chiar să îi pese de tine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ti-e-teama-de-despartire-ce-ai-de-facut-in-functie-de-etapa-in-care-se-afla-relatia-voastra-704754/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si