Prima pagină » Tipuri de implanturi dentare populare in randul pacientilor

Tipuri de implanturi dentare populare in randul pacientilor

Autor: admin
0 comentarii

Daca in urma cu ceva ani un dinte pierdut inseamna o punte dentara si inca doi dinti piliti cel putin sau o gaura in gura pacientului ramasa pe viata, astazi dintele pierdut e inlocuit foarte usor cu implanturi dentare. Implantul dentar este un dispozitiv special facut adesea din titan, se introduce direct in os, tine loc de radacina si pe el se realizeaza noua coroana dentara definitiva.

Procedura de fixare si montare a implantului dentar e destul de simpla, se introduce implantul chirurgical in osul maxilar, in cel mult trei luni implantul e integrat in os, dupa care se descopera implantul si se realizeaza coroana dentara si lucrarea definitiva.

In functie de ce are nevoie fiecare pacient poate alege dintr-o varietate mare de implanturi dentare disponibile in orice clinica privata dentara cu servicii de calitate.

Care sunt cele mai populare? Mini-implanturile sunt in top, sunt subtiri, pot fi si implanturi provizorii, merg fixate in spatii foarte inguste. Protezele mobile se fixeaza mai usor daca avem implanturi mini, la fel si orice lucrarea provizorie.

Implanturile dentare clasice sunt si ele populare, au dimensiuni mai mari, se introduc doar cand avem un dinte lipsa sau mai multi, toti dintii lipsa. Sunt doar pentru lucrari protetice fixe si rezista foarte bine dupa fixare si montarea coroanei.

Pe lista de implanturi cerute in clinicile de stomatologie moderna se numara si implanturile Fast and fixe, doar pentru zonele cu os dur, sunt pentru lucrari fixe, care nu au nevoie de multe implanturi, lucrarile fixe provizorie se vor atasa pe aceste implanturi.

Cele mai citite articole

Mai avem si implanturi zigomatice, ceva mai rare, dar populare si ele in randul anumitor pacienti, sunt mai mari, chiar foarte mari, sunt doar pentru cavitatile osoase alveolare care nu sunt suficiente pentru lucrarile fixe.

Ancorarea lor e in oasele pometilor, insertia e deasupra osului maxilar, procedurile sunt doar pentru pacientii care au probleme cu oasele unde urmeaza sa fie montat implantul.

Implanturile dentare unde coroana e atasata prin cimentare sunt cerute si ele in clinicile stomatologice cu experienta, bontul protetic tine loc de suport si se cimenteaza lucrarea protetica pe acest bont, bontul e mai apoi insurubat in implant.

La polul opus se afla implanturile cu atasare prin insurubare, coroanele dentare vin insurubate in bonturi, iar bontul e insurubat in implant. Daca apar probleme la implanturile care le sustin lucrarile insurubate se indeparteaza foarte usor.

Acestea ar fi doar cateva implanturi dentare pe care le puteti solicita in clinicile stomatologice private, ele va vor ajuta sa aveti o dantura perfecta si sa puteti vorbi corect, sa va alimentati corect, sa puteti mesteca bine orice tip de alimente.

Preturile lor difera in functie de materiale, de complexitatea lucrarilor, dar veti gasi cu siguranta si promotii si reduceri in clinicile care le asigura, mai ales ca au devenit asa de populare astazi.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si