Prima pagină » Tudor Chirilă o atacă pe Gabriela Firea: „Mi se pare gestul ei suprem de țoapă”

Tudor Chirilă o atacă pe Gabriela Firea: „Mi se pare gestul ei suprem de țoapă”

Autor: admin
0 comentarii

Aflat la conferința de presă organizată ieri de organizația Dăruiește Viată, pentru a răspunde acuzațiilor primarului Capitalei Gabriela Firea, Tudor Chirilă a lansat un atac dezlănțuit la adresa afirmațiilor recente ale acesteia.

Context:

Primarul Capitalei Gabriela Firea a distribuit săptămâna trecută o postare a Danei Budeanu, prin care acuza asociația Dăruiește Viață, cea care construiește un spital oncologic pentru copii în curtea Spitalului Marie Curie, că ar cere bani de la stat și că în spatele acestei inițiative s-ar afla de fapt Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății în timpul Guvernului Cioloș.

Gabriela Firea a recunoscut public la Digi24 că a distribuit acea postare, spunând că limbajul postării este unul uzual pe Facebook și acuzând ipocrizia oamenilor, dar și faptul că nu i se recunoaște meritul real în acest proiect, dat fiind că, din postura de edil al Capitalei, a cedat terenul pe care se construiește noul spital. Opinia publică a fost profund deranjată de atacurile Gabrielei Firea la adresa unui inițiative a societății civile la care au participat până acum peste jumătate de milion de cetățeni care au donat în contul inițiativei #noifacemunspital.

În ziua imediat următoare, Libertatea a dezvăluit, publicând o investigație, că Gabriela Firea a cheltuit peste 1 milion de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, spital pentru care achizițiile (decontate în timpul mandatului Gabrielei Firea) au fost mult supraevaluate.

Mai târziu, Primăria Capitalei a venit cu un răspuns oficial, spunând că procedurile de achiziție pentru Spitalul Gomoiu nu au fost făcute în mandatul de primar general al Gabrielei Firea, astfel că aceasta nu poate fi vinovată de lucrări supraevaluate.

Între timp, tot Libertatea a dezvăluit că Gabriela Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB, cea care a făcut plângere către DNA împotriva achizițiilor supraevaluate de la Spitalul Gomoiu.

Tudor Chirilă, atac la adresa Gabrielei Firea

Tudor Chirilă se numără printre cei mai fervenți susținători ai proiectului #noifacemunspital și a fost alături de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu încă de la începuturile activității acestora, cu zece ani în urmă, când cele două se ocupau în principal de cazurile pacienților cu cancer care nu puteau fi tratați în România și cărora statul nu le permitea plecarea în străinătate, pentru a avea șansa unor tratamente mai eficiente.

Cele mai citite articole

Invitat de Dăruiește Viață la conferința prin care fondatoarele au anunțat că vor reface, de la zero, și spitalul de copii Marie Curie, spital donat de statul polonez statului român în anii 80 și ajuns acum să nu funcționeze la standarde europene, Tudor Chirilă a lansat un atac dezlănțuit la adresa afirmațiilor recente ale Gabrielei Firea.

”Mă aflu aici cumva ca să depun mărturie că ceea ce vedeți este real. În primul rând, există un personaj, Tartuffe, pe care l-am jucat la Teatrul de Comedie și care este arhetipul impostorului. Toată lumea cred că știe povestea lui Tartuffe, o pretinsă față bisericească care se aciuează în casa unui nobil și reușește să-l întoarcă pe acesta împotriva întregii lui familii, pledând falsa credință, de fapt. Și toată lumea se întreabă cum reușește un amărât de pe stradă să întoarcă un nobil educat împotriva întregii lui familii. Pentru că Tartuffe crede în impostura lui până când ajunge să se identifice cu ea!

Ca să poți să fii politician și impostor trebuie să te uiți în fața oglinzii și să repeți niște minciuni pe care repetânduți-le și repetându-le și publicului ajungi să le crezi tu, și câteodată și o parte a publicului. E o condiție sine qua non pentru sănătate mintală. Pentru că dacă ar exista oarecare șanț moral și o fractură între ce crezi și ce faci atunci ai înnebuni. Și atunci trebuie să suprapui chestia asta.

Ceea ce s-a întâmplat în cazul Firea sunt trei capitole: numărul 1 radioterapia, numărul 2 – răutatea și prostia și 3 – calomnia. Pe capitolul radioterapia sper să îl rezolve și să îl povestească Oana Gheorghiu, care înseamnă acea postare infamă de la început cu ce am vrut și ce am donat și așa mai departe. (…)”, a spus Tudor Chirilă.

Al doilea moment e când intervine răutatea și prostia, care nu poate să compenseze pentru foarte multe lucruri, dar încearcă. Și Gabriela Firea decide să atace, distribuind acea postare, într-un mod josnic, această adunare și această uriașa inițiativă. După care vine calomnia care este, de fapt, legalizarea prostiei, pentru că nu mai putea să dea înapoi, distribuise deja ceva care o încrimina dincolo de cât a fost incriminată până acum, mi se pare gestul ei suprem de țoapă.

În momentul în care a făcut asta trebuia să o justifice într-un fel mai înalt și atunci apare ideea că acest ONG este de fapt o schemă politică în spatele căreia stă Vlad Voiculescu. Îl și vedeți în statura lui de House of Cards autohton, un fel de Kevin Spacey autohton, care controlează fundațiile din umbră.

Ăsta este momentul la care ne aflăm acum. Pentru că acasă la ea, Gabriela Firea, printre icoane și mătănii și tămâie ajunge să-și creadă propriile minciuni, atunci este nevoie de intervenția publică. Pentru că, dacă vom lăsa lucrurile, oamenii ăia vor ajunge să creadă că până și postarea aia era în regulă. Gabrielei Firea trebuie să i se aducă aminte în fiecare zi de acum că a greșit, grav. Că și-a bătut joc de o inițiativă, că a încercat să o submineze, să o ducă în derizoriu, și să arunce asupra ei toate umbrele unei chestiuni discutabile. Ori această asociație nu este o chestiune discutabilă, este o chestiune indiscutabilă. Se construiește un spital cu banii a 260.000 de oameni și cu banii unor companii care au crezut în acest proiect și care o să vadă acest proiect terminat.”, a încheiat Tudor Chirilă.

Citește și:
Circuitul urii pe Internet, de la Dana Budeanu la Gabriela Firea (?)

Foto: contul de Instagram al trupei Vama

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/tudor-chirila-o-ataca-pe-gabriela-firea-mi-se-pare-gestul-ei-suprem-de-toapa-680998/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si