Prima pagină » Un film curajos: Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

Un film curajos: Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

Autor: admin
0 comentarii

Un film curajos: Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

Filmul Câteva conversații despre o fată foarte înaltă va avea premiera mondială la Cluj, în cadrul celei de-a 17 ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a fost selectat în competiția Zilelor Filmului Românesc. „Un debut foarte temerar, făcut pentru generația Facebook, Twitter. Este primul film românesc cu o poveste de dragoste lesbiană”. Așa descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu.

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă poster

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă poster

Povestea este simplă: două fete au în comun o fostă iubită, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Acestea sunt bucățile din care se construiește începutul unei povești de dragoste. Dar, pe măsură ce se apropie, trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe, prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate înțepenită în reverii despre o presupusă “tradiție”. Scenariul reprezintă dramatizarea în ficțiune a unor povești reale, un colaj de lucruri care se întâmplă în jurul nostru chiar și azi.”, povestește regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Cele mai citite articole

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă este un film al debuturilor. Regizorul Bogdan Theodor Olteanu a realizat scurtmetrajele Duminică dimineața (2014), Lampioane chinezești (2015) și Dumneavoastră, tu (2015), dar și piesa de teatru Cea mai călduroasă zi din an (2017). Rolurile principale sunt interpretate de actrițele Silvania Mihai și Florentina Năstase, amândouă debutante în lungmetraj. Silvana Mihai (Umbre, sezonul 2) este actriță la Teatrul Mic și Teatru Național din București, iar în 2014 a intrat în lumea filmului odată cu selecția în programul 10 pentru film, din cadrul TIFF. Florentina Năstase este actriță la teatrul Toma Caragiu din Ploiești, colaborează cu mai multe teatre din București și este unul dintre organizatorii programului Cultură-n Șură. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este și el la primul lung-metraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Filmul este un produs independent, fără sursă de finanțare publică. “Să faci un film lung independent este un exercițiu de colaj. Bugetul total a fost de câteva mii de euro, așa că producția nu a însemnat să gestionăm bani ci să punem laolaltă lucruri pe care le puteam obține gratis.”, spune Bogdan Theodor Olteanu, care împreună cu Gabi Suciu a asigurat și producția filmului.

Filmul va avea premiera pe marile ecrane pe 22 iunie, distribuit de Transilvania Film.

Citește și:
INTERVIU cu regizorul Cristian Mungiu – Bacalaureat, un film ca o oglinda

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/un-film-curajos-cateva-conversatii-despre-o-fata-foarte-inalta-602847/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si