Prima pagină » Un tigru de la Grădina Zoologică din Bronx a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Un tigru de la Grădina Zoologică din Bronx a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Autor: admin
0 comentarii

Un tigru de la Grădina Zoologică din Bronx a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Nadia, un tigru în vârstă de 4 ani, de la Grădina Zoologică Wildlife Conservation Society din Bronx, a fost depistat pozitiv cu coronavirus, animalul contractând virusul de la un angajat al grădinii zoologice.

Animalul a fost testat, împreună cu alte șase animale de la respectiva grădină zoologică, de către specialiștii de la USDA’s National Veterinary Services Laboratory după ce îngrijitorii au sesizat că felina tușește.

Potrivit CNN, „Nadia este primul animal infectat cu noul coronavirus din Statele Unite ale Americii, cât și primul tigru depistat pozitiv cu coronavirus”.

„Deși experimentează o pierdere a apetitului, felinele de la Grădina Zoologică din Bronx sunt în stare bună, îngrijite corespunzător, sunt pline de vitalitate și interacționează cu îngrijitorii lor”, se arată într-un comunicat emis de Wildlife Conservation Society. „Nu se știe cum se comportă această boală la felinele mari mai ales că fiecare specie reacționează diferit la noul coronavirus, însă le monitorizăm îndeaproape și credem că își vor reveni complet”. Potrivit organizației, animalele „au contractat virusul de la un angajat al grădinii zoologice care era infectat, dar fără a manifesta simptomele specifice, și care le-a îngrijit în ultima perioadă”.

Cele mai citite articole

Măsuri corespunzătoare de prevenire au fost luate acum în rândul tuturor angajaților care au grijă de animale pentru a preveni expunerea și extinderea virusului și la alte animale. Conform Wildlife Conservation Society, „niciun alt animal de la acea grădină zoologică nu are simptomele specifice infectării cu noul coronavirus”, iar grădina zoologică a fost închisă publicului din data de 16 martie.

„Sunt zile extrem de grele pentru toată lumea – nu contează unde trăim și lucrăm. Suntem siguri că tot ce vom învăța de la aceste cazuri va fi folosit pentru a înțelege mai bine și a combate această boală”, a declarat Jim Breheny, directorul grădinii zoologice, pentru ABC.

Citește și:
Când se va termina pandemia de coronavirus? Ce spun specialiștii

Foto: Wildlife Conservation Society

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/un-tigru-de-la-gradina-zoologica-din-bronx-a-fost-depistat-pozitiv-cu-coronavirus-718091/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si