Prima pagină » Vrei să te împaci cu fostul iubit? Iată 6 pași simpli pe care îi poți face

Vrei să te împaci cu fostul iubit? Iată 6 pași simpli pe care îi poți face

Autor: admin
0 comentarii

Vrei să te împaci cu fostul iubit? Iată 6 pași simpli pe care îi poți face

Dacă ți se părea imposibil să te împaci cu fostul iubit, iată că nu este deloc așa. Cu toate trecem, la un moment în viață, printr-o despărțire. Fie că unele sunt mai dureroase și lasă semne destul de adânci asupra psihicului tău, alte despărțiri sunt premeditate și nu vin precum o surpriză pentru tine.

Motivele unei despărțiri sunt multiple, de la infidelitate, incompatibilitate, sau pur și simplu vă dați seama că nu aveți aceleași idealuri pentru care să fiți împreună. După o despărțire, urmează o perioadă în care ești confuză, vrei cu orice preț să vorbiți, să îl vezi, având totuși speranța că vă puteți împăca.

În toată perioada de după despărțire, te gândești care sunt modalitățile prin care vă puteți împăca. Fie îi dai mesaje din oră în oră sau alegi să îi dau doar unul pe zi, important este să îți dai seama dacă vrei cu adevărat să mai fiți împreună sau este doar un sentiment confuz pe care îl ai pe moment.

Dă-ți voie la o perioadă de pauză și gândește-te intens la toate motivele pentru care îl iubești. Ia în considerare și motivele pentru care s-a ajuns la despărțire și pune-le în balanță. Totuși, nu te grăbi la o decizie. Discută foarte clar cu el și fă-i cunoscută intenția de a vă împăca.

Așa că, dacă încă îl mai iubești și regreți faptul că v-ați despărțit, iată ce ar trebui să faci:

1. Lasă-i spațiul necesar

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să îi dai în mod constant mesaje pe toate platformele sociale. Nu spunem acum că ar trebui să îl blochezi, dar ar fi bine ca măcar imediat după ce v-ați despărțit, să încerci să nu îi mai niciun mesaj. Chiar dacă îți va fi greu, el va aprecia mult mai mult faptul că îi acorzi spațiul de care are nevoie. Încearcă să nu îi mai dai niciun mesaj timp de 30 de zile. Oamenii au tendința de a crede că pot fi uitați ușor dacă nu păstrează o legătură extrem de strânsă, însă în realitate, nu îl faci decât să se simtă tensionat și amenințat de prezența ta.

Cele mai citite articole

2. Nu îl vorbi de rău

Cele mai multe femei au tendința ca după o despărțire să își vorbească fostul partener de rău, atât în cercul comun de prieteni și nu numai. Nu spunem că nu ai avea motive pentru care să acționezi în acest fel, însă nu-i da ocazia de a nu-și mai dori să vorbească deloc cu tine. Încearcă să păstrezi o legătură cât mai decentă între voi. Nu contează motivele pentru care s-a ajuns la despărțire. Deși este extrem de grea perioada de după o despărțire, nu încerca să dai vina în totalitate pe el.

3. Concentrează-te pe tine după despărțire

Trebuie să fim sincere și să recunoaștem că oricare dintre noi are nevoie după o despărțire de spațiu și timp pentru a se reface. Iar în timpul acela, încearcă să faci activitățile pe care le făceai și înainte de a fi într-o relație. Mergi la cinema, la o piesă de teatru, la un concert, meditează sau ia lecții de yoga sau pilates. Toate aceste activități te vor face să îți iei gândul de la el. Ai nevoie de timp pentru a realiza dacă într-adevăr ai nevoie de el. Nu spunem că ar trebui să îl uiți complet deoarece știm că acest lucru nu e posibil încă, ci doar să conștientizezi că trebuie să te pui pe primul loc, indiferent de situație.

4. Întreabă-te dacă merită să te împaci cu el

Știm deja că îi simți lipsa în fiecare zi, dar chiar și așa, gândește-te dacă merită cu adevărat să mai investești timp și energie pentru a fi din nou cu el. Este normal să îți fie dor de el, mai ales dacă relația voastră a fost una de lungă durată. Ia în considerare motivele pentru care s-a ajuns la despărțire și dacă într-adevăr mai poți avea o relație cu el. Nu contează a cui a fost vina sau dacă amândoi ați fost de vină, rezolvarea trebuie să vină din ambele părți, desigur, dacă amândoi vă doriți să vă împăcați.

5. Vorbește cu el atunci când simți nevoia

Chiar dacă aștepți cu nerăbdare clipa de a vorbi cu el, fă-o doar atunci când simți nevoia și nu încerca să forțezi lucrurile. După o despărțire, lucrurile pot fi extrem de complicate și necesită mult mai mult timp pentru a avea din nou încredere în el, dar și el să aibă încredere în tine. Problemele trebuie discutate într-o manieră cât mai deschisă. Dacă îl iubești atât de mult încât să mai vrei să fiți împreună, ar trebui să nu regreți nimic din trecutul tău.

6. Fă lucrurile să funcționeze de data asta

Dacă atât tu, cât și partenerul decideți să vă împăcați, trebuie să fiți conștienți că de data asta lucrurile trebuie făcute într-o altă manieră și eventual să nu vă mai lăsați duși de impulsivitate. Încrederea se reconstruiește extrem de greu, mai ales după o despărțire. Din fiecare relație ai câte ceva de învățat, iar dacă nu se poate să vă împăcați, nu ar trebui să faci o tragedie din asta. Lucrurile se întâmplă cu un motiv și în mod cert, te așteaptă un alt bărbat mult mai potrivit pentru tine. Apreciază-te și fii conștientă de valoarea ta.

Citește și:
8 motive nepotrivite pentru care decizi să rămâi prietenă cu fostul iubit

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/vrei-sa-te-impaci-cu-fostul-iubit-iata-6-pasi-simpli-pe-care-ii-poti-face-671924/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!