Prima pagină » 10 dintre cele mai bune filme biografice ale tuturor timpurilor

10 dintre cele mai bune filme biografice ale tuturor timpurilor

Autor: admin
0 comentarii

Biografiile nu numai că ne conduc pe urmele lor, dar ne și învață câteva lucruri importante despre oameni și viață, în general. Dacă ai acea stare de a urmări un film biografic care să te transpună în lumea unei alte persoane, îți propunem câteva pelicule care, cu siguranță, te vor impresiona:

Schindler’s List, 1993

Povestea lui Oskar Schindler (interpretat de Liam Neeson) este considerată la nivel mondial una dintre cele mai bine conturate acțiuni din industria filmului. Schindler este cunoscut pentru eliberarea a mai mult de o mie de evrei din lagărele de concentrare naziste.

Erin Brockovich, 2000

Julia Roberts o interpretează impecabil pe Erin Brockovich, un consilier juridic care începe să investigheze o companie ce intenționează să polueze apa potabilă. În timp ce urmărește indiciile, Erin ajunge într-un punct în care firma sa de avocatură se implică într-unul dintre cele mai mari procese din istoria Americii împotriva unei corporații multi-miliardare.

Frida, 2002

Salma Hayek a produs și a jucat în acest omagiu adus artistei de origine mexicană Frida Kahlo. Interpretarea Salmei ne-a arătat talentul său extraodinar de a pune în scenă rolul unei femei de natura Fridei, care și-a transpus toate sentimentele în pictură.

The King’s Speech, 2005

Biografia spune povestea Regelui George al VI-lea despre noua atribuție de Rege al Angliei și problemele sale cu vorbitul în public. Regele încearcă să-și remedieze defectul vorbirii luând cursuri cu un specialist, iar în final, învață foarte multe lucruri despre responsabilitatea sa ca Rege.

Julie & Julia, 2009

Meryl Streep o interpretează pe Julia Child, un chef foarte îndrăgit, renumită pentru introducerea americanilor în tehnicile franceze de gătit, iar talentul lui Meryl de a vorbi cu diverse accente s-a potrivit perfect cu acest rol.

Marie Antoinette, 2006

Cele mai citite articole

Povestea Sofiei Coppola despre tânăra regină Marie Antoinette este un pastel pentru simțuri. Filmul este destinat unei audiențe tinere și relatează viața impresionantă a Mariei Antoaneta la opulenta și excentrica Curte de la Versailles. Descoperim în film maturizarea Mariei, de la o mireasă adolescentă la o tânără femeie și regină a Franței.

Selma, 2014

O biografie impresionantă despre campania lui Martin Luther King Jr. organizată cu scopul de a asigura drepturi egale de vot, într-un marș de la Selma la Montgomery, Alabama, în 1965, pe care trebuie neapărat să o vizionezi. Renumitul marș s-a culminat prin semnarea actului de vot egal în 1965, de către Președintele Johnson, una dintre cele mai semnificative victorii ale mișcării drepturilor civile.

I, Tonya, 2017

Patinatoarea Tonya Harding ajunge în topurile celor mai importante competiții de patinaj artistic din Statele Unite, însă viitorul ei în industrie se destramă când fostul ei soț începe să-i influențeze viața. Margot Robbie și actorul român Sebastian Stan fac o echipă excelentă în acest film, pe care trebuie neapărat să-l vizionezi.

12 Years a Slave, 2013

Filmul se bazează pe povestea reală a lui Solomon Northup, care a fost răpit și vândut pentru a deveni sclav. Deși este foarte dificilă de privit, biografia merită urmărită, pentru că spune o poveste importantă despre omenire.

Gia, 1998

Povestea lui Gia Carangi, primul supermodel apărut în industrie în anii `70, este transpusă în acest film biografic, unde o admirăm pe Angelina Jolie în rolul principal. După ce înfruntă numeroase provocări pentru a-și urma visul, Carangi are parte de un sfârșit tragic.

Citește și:
20 dintre cele mai stylish cupluri de la TV

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-dintre-cele-mai-bune-filme-biografice-ale-tuturor-timpurilor-652349/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si