Prima pagină » 10 dintre cele mai comune greșeli de epilare pe care nu ar trebui să le repeți

10 dintre cele mai comune greșeli de epilare pe care nu ar trebui să le repeți

Autor: admin
0 comentarii
10 dintre cele mai comune greșeli de epilare pe care nu ar trebui să le repeți

Iată care sunt cele mai comune greșeli de epilare pe care majoritatea dintre noi le facem atunci când vrem să îndepărtăm părul de pe corp și pe care ar trebui să le evităm pentru a avea o piele catifelată și un țesut sănătos:

Folosești o lamă de ras greșită

Poate fi tentant să alegi cea mai ieftină lamă de ras, crezând că vei obține în final același rezultat, însă dermatologii contrazic acest lucru și subliniază faptul că tipul de lamă de ras pe care îl alegi are o importantă foarte mare. Dispozitivul cu o singură lamă nu va funcționa în aceeași măsură precum cel cu două sau trei lame (un aparat de ras cu mai mult de trei lame taie firul de păr prea scurt, ceea ce va duce la creșterea părului sub piele), obținându-ți un rezultat nesatisfăcător.

Te epilezi în cadă

Deși o baie caldă înmoaie firul de păr, transformând procesul de epilare într-unul mult mai confortabil, apa umflă pielea. Din această cauză, nu vei putea obține o piele fină în urma epilării, așa cum s-ar întâmplă dacă ai efectua acțiunea în duș, unde apa caldă nu îți afectează țesutul.

Te epilezi fără să folosești gel sau cremă de ras

Știm cu toții acele momente când trebuie să ajungem urgent într-un loc, iar în ultimul moment observăm că ar trebui să ne epilăm pe picioare. Nu avem timp să intrăm în duș, așa că folosim aparatul de ras pe pielea uscată. Dermatologii ne spun că gelul și crema de ras sunt special create pentru a pregăti pielea pentru contactul cu lama, oferind firului de păr o textură mai fină. După ce lama atinge pielea uscată, aceasta va rămâne roșie, iritată și, în cel mai rău caz, va lăsa câteva urme de tăieturi.

Nu acorzi suficient timp epilării

Chiar dacă urmezi etapele corecte, aplicând un gel de ras, graba îți poate provoca la fel de multe probleme precum epilarea pe pielea uscată. Când mărești viteza pentru a economisi timp pentru acest proces, te poți alege cu tăieturi sau poți rata câteva zone. Potrivit unui studiu efectuat de Ecestunal, femeile petrec în jur de 72 de zile pentru a se epila. Poate părea enorm, însă experții au ajuns la concluzia că ar trebui să fie adăugate chiar mai multe zile. Aceștia ne sfătuiesc să folosim cu grijă lama de ras, prin mișcări blânde, pentru a preveni eventualele iritații ale pielii.

Te epilezi în direcția greșită

Direcția corectă de epilare este în sensul creșterii firelor de păr, și NU invers. Ceea ce înseamnă că trebuie să te epilezi de sus în jos, pentru a preveni iritațiile și tăieturile. Probabil vă întrebați de ce majoritatea femeilor se epilează în direcția opusă, deși metoda corectă este bine cunoscută. Dermatologii ne spun că acest lucru se întâmplă pentru că cele mai multe dintre noi ne dorim o piele perfect epilată și catifelată, pe care, într-adevăr, o putem obține doar în acest mod, riscând să ne confruntăm cu problemele menționate mai sus.

Folosești săpun în loc de gel de ras

Săpunul nu oferă suficientă hidratare pielii și nu pregătește firul de păr suficient de bine pentru proces, împiedică lama să alunece foarte ușor și astfel, se produc tăieturi.

Folosești lama de ras de prea multe ori

Cele mai citite articole

Specialiștii afirmă că folosirea de mai multe ori a aceleiași lame de ras va produce foarte mult rău pielii, deoarece, în timp, pe suprafața ei se vor depune bacterii care vor cauza infecții nedorite. Se pare că timpul de folosire al unei lame de ras nu trebuie să depășească o săptămână.

Împrumuți lama de ras de la partener

Nu împrumuta sub nicio formă lama de ras a partenerului, chiar dacă îți este mult mai comod acest lucru. Dispozitivele de ras pentru bărbați sunt confecționate în așa fel încât să radă suprafețe mai mici (fața), iar cele destinate femeilor sunt create pentru a fi folosite pe suprafețe mari (picioare, de exemplu). Mai mult decât atât, știm foarte bine că schimbul lamelor de ras nu este igienic.

Îți depozitezi lama de ras pe marginea căzii

Depozitarea lamei de ras pe marginea căzii va duce la slaba sa funcționare și la înmulțirea bacteriilor. Asigură-te că o protejezi de contactul frecvent cu apa atunci când nu o folosești.

Nu îți hidratezi pielea după epilare

Hidratarea după epilare este un alt pas important care trebuie urmat cu strictețe, dacă îți dorești ca pielea să nu sufere iritații. Loțiunea sau uleiul de corp pe care îl folosești acționează ca un anti-inflamator și antioxidant, care va repara țesutul și îl va menține sănătos.

Citește și:
5 obiceiuri de frumusețe care dăunează tenului

Foto: Instagram.com/oliviaculpo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/10-dintre-cele-mai-comune-greseli-de-epilare-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-repeti-639444/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si