Prima pagină » 10 filme alb-negru pe care trebuie să le vezi

10 filme alb-negru pe care trebuie să le vezi

Autor: admin
0 comentarii

Filmele clasice oferă de obicei o poveste aparte și tocmai de aceea este bine să (re)vezi pelicule alb-negru, la fel de interesante ca cele care apar astăzi în cinematografe.

Ți-am pregătit povești de care poate ai mai auzit, precum „Casablanca”, dar și filme în care apar actrițe celebre precum „Sabrina”, cu Audrey Hepburn.

„Casablanca”

„Casablanca” este probabil un film pe care l-ai văzut și, dacă nu ai făcut-o, sigur ai mai auzit până acum de el. Ingrid Bergman și Humphrey Bogart nu au crezut inițial că filmul lor se va bucura de un asemenea succes, însă povestea de dragoste și replicile memorabile fac ca această peliculă să fie perfectă pentru orice zi în care vrei să te relaxezi.

Cei doi actori joacă rolul unui cuplu care a avut o scurtă relație de dragoste în Paris, iar apoi s-au întâlnit în Casablanca, în mijlocul celui de-al Doilea Război Mondial. Personajul lui Ingrid vrea să plece în SUA alături de soțul ei, iar singurul care poate face ca acest lucru să se întâmple este chiar Rick Blaine (personajul interpretat de Bogart).

„It’s a Wonderful Life”

Cu siguranță ai auzit și de acest film! James Stewart joacă rolul unui bărbat care visează să părăsească orașul natal și familia pentru a călători în întreaga lume. Atunci când lucrurile nu decurg conform planului, acesta este dezamăgit, gândidu-se că a pierdut, însă o intervenție îl ajută să își schimbe părerea.

„The Philadelphia Story”

Replicile memorabile sunt cheia succesului pentru filmele clasice, iar atunci când din distribuție fac parte actori faimoși de la Hollywood știi că filmul este unul pe care trebuie să îl vezi. Katharine Hepburn, Cary Grant și James Stewart sunt actorii pe care îi vei urmări în acest film.

Katherine joacă rolul unei aristocrate care decide să renunțe la relația pe care o are cu C. K. Dexter Haven (personajul lui Grant) și, atunci când aproape se căsătorește cu altcineva îl întâlnește pe Macaulay Connor (interpretat de James Stewart), un reporter.

„Sabrina”

Audrey Hepburn joacă alături de Humphrey Bogart și William Holden în acest film, povestea fiind una cu adevărat interesantă. Linus Larrabee (Bogart) joacă rolul unui bărbat bogat a cărui viață se învârte în jurul succesului afacerii de familie. Fratele său, David (Holden), este cel care caută mereu distracțiile, cunoscut pentru modul în care a pierdut o mică avere pe relațiile eșuate.

Cele mai citite articole

Sabrina (Audrey Hepburn) joacă rolul fiicei șoferului, aceast fiind îndrăgostită de David întreaga ei viață. Acesta nu a observat-o niciodată până când ea nu s-a întors de la cursurile de gătit din Paris, fiind complet schimbată. Acesta se îndrăgostește de ea, însă povestea devine mai complicată, deoarece și Linus o îndrăgește.

„It Happened One Night”

Acest film a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film în 1934. Clark Gable joacă rolul unui reporter, iar Claudette Colbert rolul unei moștenitoare înstărite. Aceasta a plecat de la tatăl ei, care a decis să o țină „captivă” după ce s-a căsătorit pe ascuns cu un bărbat bănuit că ar fi făcut acest lucru pentru banii ei.

Ea pornește într-o călătorie spre New York în autobuzul în care se află și Peter, personajul lui Gable. Acesta se asigură că ea este protejată, neavând până atunci prea multe griji.

„To Have and Have Not”

Datorită acestui film Humphrey Bogart și Lauren Bacall s-au cunoscut, cei doi căsătorindu-se ulterior. Bogart joacă rolul unui căpitan de vas care refuza să ajute și să ia pe vasul său luptorii din Rezistența Franceză să ajungă în Vichy, Franța. Totul se schimbă după ce unul dintre asociații lui moare, iar personajul lui Lauren Bacall intervine, reușind să îl facă să își schimbe părerea.

„Some Like It Hot”

Tony Curtis și Jack Lemmon joacă rolul a doi bărbați care sunt martorii unei crime organizate de mafie în Chicago. Cei doi încearcă să părăsească orașul și se costumează în femei, însoțind o trupă de jazz, formată doar din femei, care călătorește spre Florida. Cei doi o întâlnesc pe solistă, rol interpretat de Marilyn Monroe, iar Joe (personajul lui Curtis) se îndrăgostește de aceasta.

„Top Hat”

Acest film nu poate lipsi de pe listă, fiind una dintre cele mai bune comedii clasice. Ginger Rogers interpretează personajul lui Dale Tremont, o femeie care călătorește prin Europa. Aceasta îl confundă pe Jerry Travers (Fred Astaire) cu soțul unei prietene. Dansurile celor doi sunt la fel de impresionante și azi și sigur te vor amuza.

„The Best Years of Our Lives”

Acest film a fost lansat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial și ar trebui văzut de orice persoană. Povestea este centrată în jurul a trei veterani de război din diferite ramuri ale armatei care se întorc în orașul lor. Ei se întorc la viețile de dinainte de război explică celor rămași acasă întreaga experiență, încercând să îi facă să înțeleagă cum văd acum lucrurile. Harold Russell, cel care interpretează rolul lui Homer, și-a pierdut ambele mâini în timpul războiului, aceasta fiind prima sa experiență ca actor. Interpretarea emoționantă i-a adus un premiu Oscar.

„Psycho”

Filmul lui Alfred Hitchcock nu putea lipsi de pe această listă. Deși nu reprezintă o poveste obișnuită, trebuie să urmărești povestea lui Norman Bates (Anthony Perkins) care trăiește alături de mama sa și are grijă de un motel. Aflat într-o zonă puțin vizitată, la motel există rar călători, însă într-o seară ploioasă totul se schimbă după ce apare personajul lui Janet Leigh.

Citește și:
10 filme care au avut premiera în urmă cu 30 de ani și încă nu și-au pierdut farmecul

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-filme-alb-negru-pe-care-trebuie-sa-le-vezi-657184/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!