Prima pagină » 2 personalități din lumea artei care au fost clienți fideli ai prostituatelor

2 personalități din lumea artei care au fost clienți fideli ai prostituatelor

Autor: admin
0 comentarii

Dincolo de consemnările referitoare la realizările profesionale ale celebrităților, istoria păstrează mărturii și despre viața privată a acestora. Astfel, multe personalități s-au remarcat și printr-o viață extraconjugală agitată, fiind chiar „abonați” la dame de companie, escorte sau prostituate. 

Unele figuri istorice au dus acest obicei la un alt nivel și au avut o obsesie totală pentru damele de companie. Iată două dintre ele!

Pictorului francez Henri de Toulouse-Lautrec îi plăceau atât de mult prostituatele încât locuia în bordeluri

Pictorul francez Henri de Toulouse-Lautrec (1864 – 1901) a făcut parte din viața de noapte pariziană și din lumea divertismentului din Franța în general, specialitatea sa, pe care a documentat-o ​​din perspectivă psihologică. El se numără printre pionierii perioadei post-impresioniste, alături de Van Gogh și Gauguin. 

Viața sa privată a fost marcată de o fixație pentru prostituate, care s-a revărsat în arta sa și i-a influențat picturile.

În adolescență, Toulouse-Lautrec și-a rupt oasele coapsei într-o serie de accidente, iar accidentul a necesitat perioade lungi de convalescență dureroasă. A umplut orele de singurătate pictând. Accidentele l-au lăsat cu picioarele atrofiate și i-au îngreunat mersul pentru tot restul vieții. S-a mutat la Paris la începutul anilor 1880 și s-a dedicat artei. S-a dedicat, de asemenea, vieții de noapte și prostituatelor.

Când nu se afla în bordelurile pariziene, Toulouse-Lautrec vizita frecvent cabaretele din districtul Montmartre din Paris, precum Moulin Rouge, unde s-a asociat cu multe curtezane – prostituate, dar de un calibru superior. Moulin Rouge i-a rezervat de fapt o masă în fiecare seară și i-a expus picturile în interiorul cabaretului. De asemenea, îi plăcea să meargă la teatru, circ și în sălile de dans, în compania prostituatelor.

Cele mai citite articole

Și prostituatele îl iubeau la fel de mult pe Toulouse-Lautrec. S-au modelat pentru el și l-au susținut chiar și atunci când s-a confruntat cu probleme financiare. Prostituatele și matroanele îl acceptau pe artistul schilod în lumea lor ca pe un coleg proscris, iar lui îi plăcea atât de mult compania lor, încât uneori își făcea bagajele și se muta în bordeluri, locuind acolo luni de zile. 

I s-a permis să hoinărească liber prin bordeluri, schițând și pictând ceea ce a văzut acolo și a devenit cunoscut pentru picturile sale cu prostituate. A trăit într-o epocă în care prostituția era răspândită și era o normalitate ca majoritatea bărbaților să apeleze la serviciile lor. Totuși, chiar și în Franța de la sfârșitul secolului al XIX-lea, prostituatele erau un subiect tabu. Toulouse-Lautrec a rupt tabuul înfățișând prostituate în arta sa așa cum erau ele. Nu le-a lăudat și nici nu le-a defăimat, ci pur și simplu a descris viața de zi cu zi pe care o împărtășea cu ele într-un mod aproape documentar. 

Lautrec a murit la 36 de ani de sifilis avansat, pe care l-a luat de la una dintre prietenele sale prostituate.

Scriitorul Hans Christian Andersen era dependent de discuții cu prostituate, apoi se grăbea acasă pentru a se masturba

Autorul danez Hans Christian Andersen (1805 – 1875) a acoperit prin scrierile lui o gamă largă de genuri, piese de teatru, poezii, romane, cărți de călătorie și autobiografii. Cu toate acestea, este cel mai bine cunoscut pentru basmele sale. Lucrările lui Anderson, precum „Rățușca cea urâtă” și „Mica sirenă”, sunt printre cele mai traduse scrieri din istorie și au fost un element de bază în copilăria generațiilor din întreaga lume.

Propria lui copilărie a fost neplăcută. Născut din părinți săraci, Anderson a fost crescut într-o sărăcie lucie și a trebuit să-și petreacă cea mai mare parte din primii ani lucrând într-o moară. Sărăcia din copilărie a fost agravată de un aspect fizic neatrăgător care l-a făcut pe tânărul Andersen ținta glumelor și hărțuirilor. Basmul „Rățușca cea urâtă” se bazează  de fapt pe propria copilărie nefericită.

Totuși, Anderson a valorificat aceste experiențe în povești care i-au încântat pe mulți. Cu toate acestea, când nu era ocupat să scrie povești care aveau să fie prezente proeminent în copilăria a miliarde de copii de pe glob, lui Andersen îi plăcea să se masturbeze compulsiv. Și când nu făcea asta, îi plăcea să discute cu prostituate, apoi se grăbea înapoi acasă să se masturbeze compulsiv.

Aceste informații au putut fi descoperite pentru că scriitorului îi plăcea să țină o evidență meticuloasă a „sesiunilor”, pe care le descria cu atenție și le enumera în jurnalul său cu o serie de semne: „++”.Când se afla la Paris, lui Anderson îi plăcea să viziteze prostituate și să vorbească cu ele, apoi se grăbea înapoi în camera de hotel pentru a pune mai multe semne „++” în jurnalul său.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si