Prima pagină » 10 semne că bărbatul pe care îl placi fuge de tine și de iubire cât îl țin picioarele

10 semne că bărbatul pe care îl placi fuge de tine și de iubire cât îl țin picioarele

Autor: admin
0 comentarii

10 semne că bărbatul pe care îl placi fuge de tine și de iubire cât îl țin picioarele

Bărbatul pe care îl placi te ține în șah, astfel încât nu mai înțelegi nimic? Acum este atent, interesant vizibil de tine, acum se distanțează și devine rece? Cartea Evitant, de Jeb Kinnison, editura Curtea Veche, este o lectură care va face lumină în multe dintre relațiile tale trecute și te poate ajuta în cele viitoare. Abordează problema stilurilor de atașament, concentrându-se mai ales pe evitanți. Adică persoanele care fie nu caută deloc atașament emoțional, fie și-l doresc și visează la cineva special, dar imediat ce se concretizează intimitatea emoțională rup relația.

Ce sens are să te desparți când lucrurile par să meargă din ce în ce mai bine? Pentru ei prea multă apropiere este periculoasă, se tem să nu fie trădați. Așa că apelează la anumite strategii de distanțare sintetizate mai jos și prezentate în detaliu în carte.

Bărbatul pe care îl placi nu vrea relație serioasă

Poate să-ți repete asta la nesfârșit, dar să rămână în poveste timp îndelungat fără să-și asume ceva concret. Mai sunt evitanți care se și căsătoresc, dar au mereu un plan legat de cum să se retragă din relație dacă lucrurile nu merg bine. Evitantul nu vrea să aveți proprietăți sau economii la comun. Se gândește să se mute în alt oraș sau altă țară chiar dacă voi sunteți (cumva) împreună.

Se concentrează pe defectele tale

Apropierea e prea mare? Se concentrează pe defecte minore pe care le amplifică! În mintea lui, bărbatul pe care îl placi se îndepărtează de tine pentru că nu ești așa grozavă. Dar în realitate apelează la acest mecanism de teama să nu fie rănit și să nu aibă nicio formă de dependență relațională (care apare într-o anumită măsură în orice cuplu). Așa consideră că își recâștigă controlul.

E cu mintea la o fostă parteneră

Cum evită o relație actuală? Idealizând pe cineva din trecut. Poate nu au avut o relație foarte profundă, dar nu a ajuns să denigreze sau să devalorizeze persoana.

Bărbatul pe care îl placi flirtează pe bandă rulantă

O poate face chiar în fața ta, îți arată că e un jucător. Ori pe ascuns pe rețele de socializare sau pe site-uri de dating, unde la statut trece singur, în căutare de noi oportunități etc. Are nevoie de distrageri care să-l decontecteze de la tine și evoluția poveștii voastre.

Nu se preocupă de nevoile tale

Îți spune că te iubește ori că are o formă de atașament pentru tine, face mici gesturi drăguțe. Dar nu îți satisface nevoia de atenție, iar nevoile tale în general nu sunt importante pentru el. Ori mai concret comportamentul bărbatului pe care îl placi nu este susținut de vorbe.

După momentele frumoase se distanțează

Cele mai citite articole

În adâncul sufletului, orice evitant are nevoie de conectare emoțională. Doar că fuge de ea, o respinge, și implicit asta ți se aplică. Chiar dacă ați împărtășit o experiență frumoasă, ați avut intimitate emoțională, imediat după bărbatul pe care îl placi se va distanța. De ce? Din nou, se teme de dependența de relație și de tine.

Are aventuri cu femei indisponibile

Că sunt căsătorite, într-o relație, foarte tinere și imature… ele reprezintă o paletă de aventuri când evitantul se află în relația sa, asumată sau nu.

Nu te ascultă

E foarte interesat de temele propuse de el, de subiectele care ard pentru el. În rest e dezinteresat, și când vorbești cu el parcă nici nu te aude.

Bărbatul pe care îl placi nu-ți oferă informații despre el…

… sau oferă puține și doar anumite informații. Acest control al lucrurilor împărtășite îi dă un sentiment de siguranță. Prea multă intimitate este tocmai ce vrea să evite, chiar și dacă locuiți împreună sau vă căsătoriți.

Evită apropierea fizică

Merge puțin în fața ta, nu te ține mereu de mână, poate dormiți separat sau mai mult fiecare pe partea lui de pat. Inclusiv sexul se poate întâmpla rar sau cu perioade mari de pauză. Puțini oameni din anturajul lui știu despre tine ori te cunosc, mai ales dacă nu își asumă povestea sau consideră că îi poți strica imaginea pe care și-a format-o în fața celorlalți.

Citește și:
3 trucuri de comunicare utile! Folosește-le în cuplu, dar și la serviciu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-semne-ca-barbatul-pe-care-il-placi-fuge-de-tine-si-de-iubire-cat-il-tin-picioarele-713786/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si