Prima pagină » 11 efecte mai puțin cunoscute ale exprimării resentimentelor față de relația ta

11 efecte mai puțin cunoscute ale exprimării resentimentelor față de relația ta

Autor: admin
0 comentarii

11 efecte mai puțin cunoscute ale exprimării resentimentelor față de relația ta

Iar atunci când suntem nemulțumite, avem tendința de a vorbi despre asta, fie că exagerăm uneori. Și totuși, de ce facem asta? Frustrările pe care le avem într-o relație au un puternic impact asupra noastră, incluzând relația cu partenerul nostru. Din acest motiv, este important felul în care ne exprimăm frustrările și cum ajungem să le gestionăm.

Ceea ce trebuie să înțelegi este faptul că este în regulă să vorbești atunci când ești nemulțumită de ceva și să ceri un sfat atunci când simți nevoia, în speranța că vei găsi și o rezolvare. Însă, ar trebui să spui ceea ce te nemulțumește încă de la început, astfel încât să se nu ajungă în situația în care să răbufnești la sfârșitul relației. Desigur, poți discuta ceea ce te deranjează și cu un specialist sau poți apela chiar și la terapia de cuplu. Important este să comunici la momentul potrivit cu partenerul tău.

Și totuși, iată ce se poate întâmpla atunci când îți exprimi resentimentele cu privire la relația ta:

1. Te poți enerva fără motiv

Atunci când îți exprimi în mod liber resentimentele, poate fi o ocazie bună de a le lăsa în spate și de a nu te mai gândi la ele. Însă, atunci când se transformă într-un obicei, te poți încărca cu energie negativă, de care cu siguranță nu ai nevoie. Fie că nu ești de acord cu felul în care a acționat partenerul tău, nu face o dramă din acest lucru. Nu-i poți spune la nesfârșit ceea ce te deranjează, mai ales că te poți încărca cu anumite sentimente de care nu ai nevoie.

2. Îți poți schimba felul în care vezi lucrurile

În momentul în care îi spui unui prieten ceea ce te deranjează, implicit începi să vezi acel lucru și din alte unghiuri de abordare. Acest lucru se datorează faptului că oricât de mult și-ar dori, prietenii nu sunt întodeauna obiectivi atunci când ne ascultă toată ziua problemele. Prietenii vor fi întotdeauna alături de noi, indiferent de situație. Dacă observi că este în totalitate de acord cu tine, ar fi cazul să nu mai vorbești atât de mult despre lucrurile care te deranjează într-o relație.

3. Poți fii confuză

Fie că ne crezi sau nu, poți transmite mesaje greșite persoanelor cărora le vorbești despre relația ta. Fie că vorbești cu un coleg sau prieten care te simpatizează, el poate crede că încerci să faci cu totul și cu totul altceva. Dacă nu îți dorești ca relația ta să se sfârșească și nu ești interesată să fii cu altcineva, ar trebui să fii atentă la persoana cu care vorbești despre ceea ce te nemulțumește în relație.

4. Prietenii își pot forma altă părere

Nu este neobișnuit ca prietenii sau chiar familia să știe ce se va întâmpla cu relația ta, fie că nu le spui nimic despre asta. Știm că ei vor să te ajute și îți doresc binele, însă uneori este recomandat să păstrezi pentru tine unele lucruri, implicit să rămână între tine și partener. În cazul în care chiar simți nevoia să vorbești cu cineva, poți face acest lucru cu o persoană care cunoaște ambele părți ale poveștii.

5. Nu rezolvi ceea ce te nemulțumește

Comunicarea este cheia oricărei probleme care apare într-o relație. Cu siguranță ai auzit acest lucru de foarte multe ori, însă niciodată nu l-ai pus în aplicare. Știm că este mult mai ușor să discuți problema pe care o ai cu o prietenă decât cu partenerul tău, însă lucrurile se rezolvă comunicând în mod direct cu partenerul tău. Este în regulă să te plângi sau poate chiar să te amuzi pe seama acestui lucru, însă lucrurile importante trebuie discutate cu partenerul tău.

6. Este mai greu să schimbi ceea ce crezi

Cele mai citite articole

Dacă tot ceea ce faci este să te plângi de partenerul tău, fără măcar să te gândești la momentele frumoase petrecute împreună, atunci va fi tot mai dificil să îți schimbi părerea despre el. Astfel, va fi greu și pentru prieteni și familie să îl privească din nou ca înainte. Acest lucru poate fi evitat dacă păstrezi lucrurile care chiar te deranjează pentru tine și le spui apropiaților doar lucrurile pozitive despre relația ta.

7. Poți primi un sfat de care nu ai nevoie

În momentul în care vorbești destul de mult despre frustrările și nemulțumirile din relația pe care o ai, trebuie să fii conștientă de faptul că poți primi și anumite sfaturi inutile. Iată următorul exemplu: dacă iubitul tău anulează cina pe care trebuie să o luați la restaurant chiar în ultimul moment și este a treia oară când face asta, prietena ta ți-ar putea sugera faptul că ar trebui să-l părăsești, pe motiv că nu își face timp pentru tine. Motivele pentru care a anulat pot fi multiple, incluzând o întâlnire de afaceri pusă mai târziu.

8. Frustrările tale pot deveni subiect de bârfă

Un aspect mai puțin plăcut atunci când vorbești cu cineva despre frustrările tale este faptul că totul poate deveni un subiect de bârfă. Este un risc pe care ți-l poți asuma atunci când faci asta. Ceea ce trebuie să faci este să acorzi o atenție sporită asupra persoanei căreia îi povestești aceste lucruri, mai ales când vine vorba despre aspectele intime. Poți apela și la un terapeut, care cu siguranță te va ajuta să vezi și să înțelegi altfel lucrurile.

9. Te poți simți dezamăgită

Atunci când vine vorba despre relații, avem păreri diferite în ceea ce privește modul în care gestionăm problemele care apar. Din acest motiv, unele persoane cu care vorbești despre nemulțumirile pe care le ai într-o relație, se pot simți copleșite și încărcate cu ceea ce le spui. Astfel, acele persoane nu îți pot oferi ajutorul de care tu ai nevoie cu adevărat și poți fi dezamăgită de ele, stricând chiar o prietenie din cauza asta.

10. Îi poți strica reputația partenerului tău

Știm și noi faptul că atunci când ești nemulțumită, poți spune lucruri pe care mai târziu să le regreți. Astfel, trebuie mereu să fii atentă la lucrurile pe care le spui despre partenerul tău deoarece totul poate căpăta o întorsătură la care nici nu te aștepți. Un lucru pe care îl poți face este să eviți să vorbești despre partenerul tău cu persoane care nu îl agreează deoarece ceea ce spui se poate răsfrânge asupra reputației partenerului tău.

11. Vă poate afecta viitorul

Dacă ești obișnuită să îți exprimi mereu ceea ce nu te face fericită într-o relație, ar trebui să știi faptul că îți poate afecta relația, implicit și viitorul pe care îl ai cu persoana respectivă. Deși te poate ajuta faptul că vorbești liber despre asta și nu te simți constrânsă, trebuie să știi până când să faci asta pentru a nu se transforma în ceva negativ. Soluția ideală ar fi să îi spui direct partenerului tot ceea ce nu te face fericită sau chiar să apelați la un terapeut care vă poate oferi ajutor specializat.

Citește și:
Ce se întâmplă atunci când te începi o relație cu un tip care nu e genul tău

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/11-efecte-mai-putin-cunoscute-ale-exprimarii-resentimentelor-fata-de-relatia-ta-666653/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!