Prima pagină » 11 lucruri pe care orice femeie singură ar trebui să le facă

11 lucruri pe care orice femeie singură ar trebui să le facă

Autor: admin
0 comentarii

11 lucruri pe care orice femeie singură ar trebui să le facă

Singurătatea nu este un sentiment de care ar trebui să ne ferim, ci mai degrabă ar trebui să îl îmbrățișăm cu brațele deschise, oricât de neașteptat ți s-ar părea acest lucru. 

Avem tendința de a căuta mereu fericirea undeva – în special alături de un partener, însă oare fericirea adevărată nu este atunci când ne iubim propria persoană? Oare care este motivul pentru care femeilor le este frică de singurătate? Un răspuns ar fi faptul că încă de la o vârstă fragedă, suntem obișnuiți să fim mereu în preajma cuiva, fie că vorbim de un membru al familiei sau un prieten, iar astfel, adulți fiind, ne este greu să ne desprindem.

Dacă și tu ești singură, atunci cunoști foarte bine situațiile în care, în cercul de prieteni, ești întrebată în mod constant dacă: „ai un iubit?”, „când te căsătorești?”, „când faci un copil?” și încerci pe cât posibil să eviți răspunsul. Cu toate astea, ar trebui apreciezi cât mai mult perioada în care ești singură deoarece ai minunata ocazie de a trăi așa cum îți dorești.

1. Nu mai încerca să alergi după dragoste!

Ne petrecem foarte mult timp căutând dragostea adevărată, însă nu ar mai trebui să faci asta deoarece dragostea apare chiar atunci când nu te aștepți. Este esențial să conștientizezi faptul că dragostea nu se caută, ci ea se simte, și apare în momentele în care noi nu ne preocupăm de asta. În plus, cu cât alergi mai mult după dragoste, cu atât îți setezi așteptări nerealiste, care, în final te vor dezamăgi. 

2. Spune „da” mai des

Nu spunem acum că ar trebui să ieși la o întâlnire cu fiecare bărbat cu care vorbești pe Tinder, ci mai degrabă să încerci să îți ieși din zona de confort. Este important să ai anumite limite, dar trebuie să fii deschisă la oportunitățile din jurul tău. Dă-i o șansă și acelui bărbat care nu te-a impresionat chiar de la prima întâlnire deoarece pe parcurs lucrurile se pot schimba.

3. Nu te mai gândi la trecut

În mod cert, trecutul este unul dintre motivele care ne împiedică să fim fericite deoarece ne gândim mereu la fostele relații și dezamăgirile de care am avut parte. Dar, trebuie să reții faptul că nici o relație nu seamănă cu alta și că avem parte de experiențe diferite de-a lungul timpului. Acest lucru se aplică și în cazul în care ești singură deoarece cu atât mai mult poți avea anumite nesiguranțe, iar încrederea de sine poate scădea. 

4. Fă-ți prieteni noi

Atunci când ești singură, poți avea șansa de a te împrieteni cu oricine. Consideră acest lucru drept un avantaj care te poate convinge că doar fiind deschisă și sociabilă, îți poți crea conexiuni la care probabil nici nu te aștepți. În plus, este o ocazie de a împărtăși experiențe de viață, astfel încât să înveți câte ceva de la fiecare. 

5. Concentrează-te pe propria persoană

Atunci când suntem într-o relație, avem tendința de a ne concentra tot mai mult pe partenerul nostru, ajungând astfel să ne neglijăm. Însă, atunci când ești singură, ai ocazia să faci toate acele lucruri pe care ți le dorești, fără să mai fii criticată de către partener. În plus, trebuie să te gândești că tot ceea ce faci este pentru tine, și nu pentru altcineva. Fii tu însăți și nu încerca să pari ceea ce nu ești doar pentru a impresiona. 

6. Experimentează!

Cele mai citite articole

Știm că poate fi destul de greu să ieși din zona de confort, însă doar acumulând experiențe vei reuși să îți înfrunți anumite temeri și nesiguranțe. Nu îți pune singură piedici și lasă-te purtată și de oportunitățile care apar. Alege să te implici în relații serioase doar atunci când te simți pregătită. Nu te teme să ieși cu bărbatul care lucrează în aceeași companie cu tine și cu care vorbești de câteva luni. E posibil ca acest lucru să ducă și la ceva mai serios în timp. 

7. Nu îți fie teamă să ieși singură

Nu este deloc o rușine să ieși singură! Ba din contră, este o modalitate excelentă de a te relaxa și de încerca în mod constant lucruri noi. Aleargă în parc, mergi la sală, mergi la un masaj ori spa, ia lecții de yoga sau chiar pian, doar să faci acele lucruri care îți fac plăcere. În plus, înconjoară-te de persoane de calitate și renunță la cele toxice. 

8. Nu te implica în relații dacă nu ai sentimente

Atunci când suntem singure, ne întrebăm care ar fi momentul potrivit pentru a ne implica într-o relația. Însă, realitatea este că nu există un moment potrivit, ci există doar anumiți factori care determină doi invidivi să se întâlnească la un moment dat, să înceapă să se cunoască și să vorbească, eventual să fie și împreună. Cu toate astea, nu lăsa presiunea din partea celor din jur să te determine să fii într-o relație dacă nu ai sentimente. 

9. Nu te mai compara cu ceilalți

Foarte multe femei au tendința de a se compara cu celelalte dintr-o nesiguranță interioră care e alimentată de așa-zisele standarde impuse de societate. Până la urmă, tu trebuie să fii fericită. Amintește-ți în fiecare zi faptul că ești cea mai importantă persoană și că ești capabilă să faci tot ceea ce îți propui, fără să ai nevoie de ajutorul cuiva. 

10. Nu îți pierde încrederea în tine

De cele mai multe ori, când nu suntem într-o relație, ne putem pierde încrederea în noi deoarece nu mai avem parte de acea validare din partea partenerul. Însă, doar pentru că ești singură, acest lucru nu te face mai prejos față de ceilalți. Concentrează-te asupra dezvoltării tale ca persoană. Apreciază-te pentru ceea ce ești și cel mai important, iubește-te! 

11. Fii sinceră

Chiar dacă vrem să părem foarte puternice în fața celorlalți, uneori, momentele mai dificile prin care trecem își pun serios amprenta asupra noastră, iar din acest motiv trebuie să fii sinceră și în legătură cu părțile tale vulnerabile. Alege să vorbești despre problemele prin care treci, dezamăgirile pe care le-ai avut, fie că faci asta cu familia, prietenii, ori chiar cu un specialist. Iar dacă ai sentimente față de cineva, spune-i acest lucru deoarece și el poate simți la fel, însă nu ai de unde să știi acest lucru. Iar dacă el nu simte la fel, nu te lăsa afectată de asta.

Citește și:
Femeile singure sunt mai fericite şi mai sănătoase

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/11-lucruri-pe-care-orice-femeie-singura-ar-trebui-sa-le-faca-689348/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si