Prima pagină » 3 lucruri pe care să le faci pentru a avea o relație de lungă durată

3 lucruri pe care să le faci pentru a avea o relație de lungă durată

Autor: admin
0 comentarii

3 lucruri pe care să le faci pentru a avea o relație de lungă durată

De foarte multe ori, când ne aflăm într-un impas în ceea ce privește relația în care suntem, apelăm la sfaturile prietenelor, deoarece, de ce nu, sunt cele care ne ajută mereu, în orice situație. Însă, ar trebui să îți dai seama că atunci când vorbim de relații, tu ești singura persoană care poate decide ce anume trebuie să facă și ce nu.

E foarte important ca, atunci când ești într-o relație, tu și partenerul tău să aveți aceeași conexiune, dar să vă împărtășiți și aceleași idealuri în viață. Și spunem că e important deoarece pe baza lor vă puteți construi o relație serioasă și de lungă durată. Și nu ar trebui să te iei mereu după sfaturile prietenelor tale, cu toate că ele îți vor binele, însă tu ești cea implicată în relație, iar orice decizie ai lua, trebuie să ai în vedere sentimentele pe care le ai față de partener.

Așadar, iată care sunt cele 3 lucruri pe care să le faci pentru ca relația ta să fie una de lungă durată:

1. Renunță la ideea de „relație perfectă”

Nu există relația perfectă, ci doar partenerul care ți se potrivește. Avem tendința de a vrea mereu să atingem perfecțiunea, fie în plan profesional ori personal, însă perfecțiunea nu există și nu avem de ce să obținem un lucru doar pentru că așa ni se impune. Încă de la primele întâlniri pe care le ai cu un bărbat, îți poți da seama dacă poți avea o relație cu el sau nu deoarece simți acest lucru.

Îți vei dori mereu să vorbești cu el, să vă vedeți și să vă cunoașteți cât mai bine. Iar dacă nu simți asta, nu ar trebui să fii dezamagită și să îți pierzi speranța, ci să mergi mai departe deoarece viața ta nu s-a oprit la el. Nu încerca să depui efort într-o relație care nu funcționează, ci alege să stai lângă acel bărbat care chiar te apreciază, iubește, respectă și știe cu adevărat ce își dorește. 

2. Trăiește-ți viața așa cum îți dorești

Cele mai citite articole

Bărbații întotdeauna vor fi atrași de femeile hotărâte și care nu își trăiesc viața după așa-zisele standarde impuse de societate. Este important să fii cine vrei tu să fii și să transmiți asta. O persoană care nu se simte bine în pielea ei și încearcă să pară altcineva doar pentru a impresiona nu va putea avea relația pe care și-o dorește deoarece va încerca în permanență să își caute o identitate.

Înainte să te implici emoțional într-o relație, trebuie să fii împăcată cu propria persoană și cel mai important, să te iubești. Dacă nu te iubești îndeajuns de mult, nu vei putea să îi oferi partenerului dragostea pe care o merită. 

3. Impune-ți limite când vine vorba de relații

De foarte multe ori, în relații, vrem să îi facem mereu pe plac partenerului, iar prin acest fel uităm care sunt nevoile noastre, uneori și limitele pe care ni le impunem. Iar prin limite ne referim la faptul că nu ar trebui să accepți să ai alături un partener care nu te apreciază, nu te respectă, vrea să te schimbi, sau mai mult, este toxic pentru tine.

Însă, este de reținut motivul pentru care facem asta, iar acesta are legătură cu teama noastră de singurătate, alimentată de standardele impuse de societate, conform cărora o femeie trebuie să se căsătorească și să facă un copil la o anumită vârstă. Ceea ce trebui să faci este să îți stabilești anumite limite deoarece prin acest fel nu vei ajunge în situația în care să fii dezamăgită sau nefericită în relație.

Citește și:
Cele 3 mituri despre iubire pe care NU ar mai trebui să le crezi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/3-lucruri-pe-care-sa-le-faci-pentru-a-avea-o-relatie-de-lunga-durata-689936/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si