Prima pagină » 3 moduri prin care să îți dai seama că ești pregătită pentru o nouă relație

3 moduri prin care să îți dai seama că ești pregătită pentru o nouă relație

Autor: admin
0 comentarii

3 moduri prin care să îți dai seama că ești pregătită pentru o nouă relație

Oricât de mult ne-ar plăcea să fim într-o relație, uneori avem nevoie de timp pentru a ne descoperi pe noi, și ulterior să pentru a fi cu o persoană. Relațiile implică angajament, dedicare, încredere, respect, dar și capacitatea de a fi dispuși la compromisuri.

Înainte de a fi într-o relație, trebuie să fii foarte sigură de această alegere. Trebuie să recunoaștem că oricât de mult am vrea să avem parte de afecțiunea unui bărbat, nu o putem avea dacă nu ne simțim bine cu propria persoană sau dacă încă mai avem sentimente pentru fostul iubit. Despărțirile pot fi dureroase și pot lăsa urme adânci în sufletul nostru, însă, chiar și așa, trebuie să treci peste și să vezi această situație dintr-o altă perscpectivă.

Când suntem într-o relație, avem tendința de a ne concentra exclusiv pe relație și partener, reușind prin acest mod să ne neglijăm și să uităm cine suntem noi cu adevărat. Și totuși, ce presupune o relație? O relație presupune să fii aproape de partener, să îl sprijini atunci când are nevoie, să îl asculți când are o problemă și să îi oferi toată afecțiunea ta.

Din păcate, de-a lungul vieții, alegem să intrăm și în relații care nu au viitor. Întrebarea este, de ce facem asta? Răspunsul ar fi destul de simplu. Pentru că în toată goana noastră către fericire, credem că experiențele pe care le avem, fie și ele nefericite, ne vor ajuta să ne dăm seama ce ne dorim cu adevărat. Este adevărat, însă până în punctul în care te implici doar în relații în care simți că nu te poți dezvolta. Important este să conștientizezi că fericirea ta contează cel mai mult și că fiecare experiență pe care o ai contribuie la dezvoltarea ta.

Și totuși, există trei moduri prin care îți poți da seama că ești pregătită pentru o nouă relație:

1. Investești timp doar în persoanele care merită

Cele mai citite articole

Compromisurile sunt extrem de importante într-o relație și sunt un mod prin care ne putem da seama că avem puterea să lăsăm de la noi. În același timp, compromisurile sunt cele care te pot face să comunici mult mai eficient cu partenerul tău. Un lucru pe care îl poți face este să îți urmezi instinctul deoarece îți poți da seama prin acest mod atunci când partenerul pe care îl ai nu este potrivit pentru tine sau nu te face fericită. Alege să îți investești timpul doar în persoanele cu care poți avea o relație și o conexiune puternică.

2. Te implici doar atunci când ai sentimente puternice

Uneori, sentimentele noastre pot fi înșelătoare. Și spunem asta deoarece poți confunda destul de ușor atracția fizică, sentimentală, iubirea ori afecțiunea destul de ușor. Atunci când ai sentimente extrem de puternice față de o persoană, ești dispusă la compromisuri și la a renunța la timpul tău pentru a fi alături de el. Nu alege să te implici emoțional în relații doar pentru că simți o presiune din partea partenerului. 

3. Vezi fiecare relație ca pe o oportunitate de a te dezvolta

Despărțirile fac parte din viața noastră și oricât de greu ne-ar fi să trecem peste, ele sunt cele care te fac să îți dai seama că nu trebuie să rămâi într-o relație în care nu te simți apreciată, fericită, iubită, sau mai mult, ești criticată în permanență și ți se cere să te schimbi. Odată cu experiențele de care avem parte, conștientizăm că avem nevoie lângă noi de un partener care să ne ofere sprijin moral și afecțiune.

Citește și:
4 motive pentru care nu mai există romantism în relația ta

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/3-moduri-prin-care-sa-iti-dai-seama-ca-esti-pregatita-pentru-o-noua-relatie-681142/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si