Prima pagină » 10 filme care te vor face să îți schimbi perspectiva asupra vieții

10 filme care te vor face să îți schimbi perspectiva asupra vieții

Autor: admin
0 comentarii

Ne putem găsi inspirația oriunde, fie că vorbim de muzică, filme, modă sau literatură. În acest sens, unele filme au o poveste atât de puternică în spate, încât ne pot determina să ne schimbăm felul în care privim viața.

Fie că vorbim de filme de dramă, comedie, acțiune sau chiar de ficțiune, filmele își pot pune amprenta în mod puternic asupra noastră. Ne pot face să apreciem mult mai mult viața, să ne acceptăm așa cum suntem sau chiar ne pot determina să fim vocale în comunitatea noastră cu privire la subiecte actuale, precum egalitatea de gen sau feminism.

Iată care este selecția noastră a filmelor care te pot determina să îți schimbi perspectiva în care privești viața:

1. “Her”

Her spune povestea unui scriitor care suferă după fosta sa soție. Theodore, prin complexitatea sa, își dă seama că trebuie să își găsească refugiul în ceva, astfel că descoperă un sistem de operare care răspunde la comenzi vocale. El face cunoștință cu Samantha, vocea care îi devine destul de repede apropiată. Filmul surprinde modul prin care ne putem găsi liniștea alături de oricine, atâta timp cât noi suntem împăcați cu propria persoană.

2. “Blue Is The Warmest Color”

Viața unei tinere în vârstă de 15 de ani se schimbă atunci când o întâlnește pe Emma. Chiar dacă până la acea vârstă ea era interesată doar de băieți, întâlnirea dintre ea și Emma o face să privească astfel lucrurile. Filmul Blue Is The Warmest Color ne arată că iubirea nu ține cont de prejudecățile impuse de societate, iar importante sunt sentimentele dintre persoane.

3. “I Origins”

I Origins este un film care în spate o poveste impresionantă de viață dintre Ian Gray, un doctor în biologie moleculară și o tânără pe care o întâlnește întâmplător la o petrecere și este fascinat de către ochii ei. El îi fotografiază ochii, fiind singurul lucru care îi amintește de ea. El se va reîntâlni cu Sofi și își vor trăi povestea de dragoste. Filmul ne îndeamnă să apreciem mult mai mult momentele din viața noastră și să ne ducem la bun sfârșit dorințele. I Origins aduce în prim-plan și subiectul reîncarnării, care îl face pe Ian să își schimbe complet felul în care vede lucrurile.

4. “Jonathan”

Filmul Jonathan surprinde modul prin care oamenii pot fi extrem de diferiți și complexi. Ansel Elgort interpretează rolul a doi frați care trăiesc vieți separate, dar în același corp. Cu toate că nimic nu pare să distrugă sistemul prin care ei funcționează, unul dintre ei se îndrăgostește, iar acest lucru îi va afecta puternic.

5. „The Danish Girl”

Cele mai citite articole

Filmul The Danish Girl ne arată cum anumite evenimente ne pot schimba în mod radical viața. Spunem asta pentru că Gerda Gottlieb, care este o pictoriță, așteaptă un model pentru a fi pictat. Cu toate că nu ajunge, îi vine ideea de a-l îmbrăca pe soțul ei, Einar, în haine de damă pentru a-i fi model. În acest fel, Einar își dă seama că identitatea lui de gen este alta și devine primul bărbat care își face o operație de schimbare a sexului. Acest film ne arată că trebuie să fim împăcați cu cine suntem, indiferent de care ar fi așa-zisele standarde impuse de societate.

6. “Carol”

O simplă întâlnire ajunge să îi schimba viața Theresei Belivet. Ea o întâlnește pe Carol, care are o atitudine și un farmec cu care ar putea cuceri pe oricine, chiar și pe Theresa. Cele două ajung să se îndrăgostească și să trăiască o poveste de dragoste intensă. Filmul Carol ne inspiră să ne lăsăm purtați de sentimente și să avem încredere în instinctul nostru.

7. “Life of Pi”

Life of Pi ne arată că indiferent de situație, oamenii sunt construiți în așa fel încât să meargă mai departe. Filmul, care are la bază romanul cu același nume, scris de Yann Martel, spune povestea unui adolescent care trebuie să supraviețuiască unui naufragiu. El plutește pe o barcă alături de patru animale, ajungând să se înțeleagă foarte bine cu ele. Filmul ne arată cât de importantă este prietenia, chiar și cu ființele necuvântătoare din jurul nostru.

8. “Stoker”

Stoker este un film din care putem învăța faptul că experiențele pe care le avem în viață își pot pune amprenta asupra noastră, într-un mod în care nici nu ne putem da seama. India își pierde tatăl și cel mai bun prieten într-un accident de mașină. După acest eveniment, ea începe să aibă sentimente față de fratele tatălui ei, care pare să aibă alte intenții cu ea și mama ei.

9. „Only God Forgives”

Julian este proprietarul unui club de box thailandez, recunoscut pentru trafic de droguri și afaceri ilegale. Viața lui se schimbă în momentul în care fratele său este ucis, iar mama lui decide să pornească pe urmele celui care i-a omorât fiul.

10. “The Great Beauty”

Filmul The Great Beauty surprinde povestea unui scriitor care deși este aflat la bătrânețe, el încearcă să retrăiască anumite momente din tinerețe. Iar aici intervin pasiunile lui pentru femei și pentru o viață extrem de luxoasă.

Citește și:
8 filme pe care merită să le vezi în noiembrie la cinema

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/10-filme-care-te-vor-face-sa-iti-schimbi-perspectiva-asupra-vietii-683146/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si