Prima pagină » Simona Halep se revoltă: Statul refuză să finanțeze proiecte pentru copii

Simona Halep se revoltă: Statul refuză să finanțeze proiecte pentru copii

Autor: admin
0 comentarii

Simona Halep se revoltă: Statul refuză să finanțeze proiecte pentru copii

Ieri întreaga Românie a fost surprinsă să afle că Simona Halep se revoltă și vorbește deschis despre situația fără ieșire în care se află de mult timp Federația Română de Tenis. Jucătoarea, de obicei rezervată în a exprima opinii care nu țin de jocul ei, a atras atenția printr-o postare în social media asupra stadiului actual al finanțărilor de la stat pentru dezvoltarea tenisului din România.

Federația Română de Tenis se află într-o poziție precară încă din 2017, fiind profund afectată de luptele interne dintre cele două tabere care își dispută puterea. Atunci, pe 17 noiembrie 2017, George Cosac a câștigat un al doilea mandat în fruntea Federației, fiind votat de 140 dintre cei 160 de membri prezenți, însă a fost contestat imediat. Atât Ministerul Tineretului și Sportului, cât și unul dintre rivalii noului președinte ales au semnalat faptul că alegerile nu s-au desfășurat corect, deoarece trebuiau să voteze doar membrii asociați, nu toți membrii prezenți. Ca urmare a acestei situații, MTS a decis să oprească finanțarea pentru Federație, iar aceasta nu a mai fost deblocată până azi.

În vara acestui an au fost organizate iar alegeri în Federație, pe care, de această dată, le-a câștigat detașat Ion Țiriac. Numirea lui ar fi trebuit să presupună și deblocarea finanțării, însă asta nu s-a întâmplat.

Simona Halep: amânările sunt declarate „mari victorii”

Simona Halep a postat ieri pe pagina sa oficială de Facebook un lung mesaj în care critică starea actuală a Federației și lipsa de susținere din partea Guvernului pentru copiii care vor să facă sport.

„Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o știre prin care cineva anunța un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaștere a noului președinte al Federației Române de tenis, Dl Ion Țiriac. Noi știm că aceste alegeri au fost democratice și avem convingerea fermă, că la ora actuală, Ion Țiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu înțelegem de ce Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare să finanțeze Federația Română de Tenis. Această finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federației și în special pentru toate acțiunile dedicate juniorilor și tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România și cu toate astea ministerul refuză să finanțeze o Federație pentru că cineva contestă în instanțe în permanență acțiunile Federației. Nu înțelegem cum s-a ajuns în această situație și de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziție față de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Cele mai citite articole

Din pozitia noastra de promotori ai sportului romanesc si ai Romaniei, solicitam responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura sa mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel national si international.”

Postarea Simonei Halep nu a fost singura care a atras atenția asupra subiectului. Despre asta au vorbit și Sorana Cîrstea, dar și Marius Copil.

„Nu mai sunt bani pentru turnee, echipamente, antrenori, centre regionale și așa mai departe. Toate acestea pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru, iar dacă nu figurează în acest registru Ministerul nu știe cine a fost ales președinte, deși a participat la congresul de alegeri. Viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie distrus de birocrație!”, a scris Sorana Cîrstea. Marius Copil a postat un mesaj similar.

Între timp, noul Ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, aflat doar de o zi în funcție, a vorbit la Digi 24 despre cum ar putea primi finanțare Federația.

„Vreau să le asigur pe cele două campioane că există din partea mea și a ministerului totală disponibilitate și flexibilitate pentru a rezolva acest lucru. Nu e vorba de rea intenție, este o problemă legală, nici măcar birocratică nu este. E o problemă de care m-am lovit încă de la primele orele ale mandatului meu”, a declarat Ionuț Stroe.

Ministrul a dat asigurări că va discuta cu Ion Țiriac, dar și cu Sorana Cîrstea, pentru a ajunge la o soluție. Acesta a mai explicat că problema Federației este una care trebuie rezolvată în instanță, și nu de minister, dar că se gândește la soluții alternative până atunci. Una dintre ele, spune Ionuț Stroe, ar putea fi o finanțare prin intermediul Comitetului Olimpic Român, până la soluționarea litigiului.

Citește și:
Simona Halep va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2020

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/simona-halep-se-revolta-statul-refuza-sa-finanteze-proiecte-pentru-copii-683247/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si