Prima pagină » (P) Ce sunt fațetele dentare, cât costă și cum te pot ajuta să obții un zâmbet perfect?

(P) Ce sunt fațetele dentare, cât costă și cum te pot ajuta să obții un zâmbet perfect?

Autor: admin
0 comentarii
(P) Ce sunt fațetele dentare, cât costă și cum te pot ajuta să obții un zâmbet perfect?

În ultimii ani, preocuparea oamenilor pentru aspectul estetic a cunoscut o creștere semnificativă, astfel că astăzi este deosebit de important pentru oricine să aibă trăsături plăcute și să se simtă încrezător în propria înfățișare. Iar când vine vorba despre zâmbet, toată lumea își dorește dinți albi, perfecți, asemenea vedetelor de pe coperțile revistelor.

Nimic mai normal, am spune noi, mai ales pentru că soluții există. Fațetarea dinților, de exemplu, este cel mai folosit tratament de cosmetică dentară din lume și face adevărate minuni!

Ce sunt fațetele dentare?

Specialiștii în stomatologie spun că fațetele dentare – care, de fapt, fac parte din categoria lucrărilor protetice – sunt la ora actuală cea mai bună soluție privind mascarea aspectului inestetic al dinților.

Iar ca să înțelegem mai exact cum anume funcționează această mascare a imperfecțiunilor dentare cu o rată de succes atât de mare, ne putem imagina fațetele ca pe niște foițe subțiri care se aplică pe suprafața dintelui, dându-i acestuia o nouă înfățișare.

Astfel, dintele devine mai alb, mai drept și mai strălucitor, exact cum vedem că sunt dinții care formează acele zâmbete perfecte la care oricine visează.

Când este recomandată fațetarea dinților?

În general, fațetele dentare sunt recomandate în oricare dintre cazurile în care se dorește acoperirea unor imperfecțiuni ale dinților naturali și îmbunătățirea aspectului acestora.

Așadar, puteți apela la fațetarea dinților pentru rezolvarea unor probleme precum:

  • dinți de culoare neuniformă – pătați sau îngălbeniți;
  • dinți transparenți;
  • dinți ciobiți;
  • dinți tociți;
  • dinți demineralizați;
  • dinți ușor spațiați;
  • dinți ușor înghesuiți.

Ce beneficii oferă fațetele dentare, în afara aspectului estetic deosebit?

Deși noua înfățișare pe care o oferă dinților este un beneficiu major pentru oricine visează la un zâmbet frumos, acesta nu este singurul avantaj al fațetării dinților.

Cele mai citite articole

Astfel, timpul record în care acest tratament stomatologic se realizează este, de asemenea, un mare plus, iar asta deoarece procedura în sine necesită numai câteva vizite la stomatolog (în jur de 2-3 ședințe).

De asemenea, fațetele dentare oferă garanția protejării acelor dinți pe care sunt aplicate, astfel încât sănătatea acestora nu este pusă în pericol, ba dimpotrivă – fațetele întăresc dinții și îi feresc de factorii externi care îi pot deteriora.

Și apropo de factori externi care ne strică dinții, cu toții știm că majoritatea problemelor inestetice ale danturii au la bază consumul de alimente care pătează, cum este cafeaua, de exemplu.

Ei bine, cu fațetele dentare nu mai aveți motive de îngrijorare din acest punct de vedere, pentru că acestea sunt confecționate din materiale de calitate premium care împiedică colorarea lor.

Care sunt cele mai bune fațete dentare și ce prețuri au?

La fel ca în cazul oricărei lucrări protetice, și în cazul fațetelor dentare există posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de materiale din care acestea să fie confecționate. Însă, pentru a ne asigura că beneficiem de cele mai bune fațete, nu doar materialul contează.

Având în vedere contribuția enormă pe care o au în îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului, și – pe de altă parte – dacă ne gândim la cât de subțiri și finuțe sunt, fațetele trebuie realizate cu o adevărată măiestrie pentru a avea efectul scontat.

De aceea, și prețul celor mai bune dintre ele este ceva mai piperat, însă specialiștii spun că este unul corect, raportat la avantajele oferite. Astfel, trebuie să ne așteptăm la o sumă cuprinsă între aproximativ 2.000 lei și circa 1.000 euro pentru o fațetă dentară de calitate.

De asemenea, dacă sunteți interesați de o clinică în care puteți beneficia de un astfel de tratament, una dintre cele mai bune recomandări este Dent Estet – cea mai mare rețea de clinici stomatologice din București, cu peste 250 de profesioniști, dintre care 86 sunt medici specializați în toate ramurile stomatologiei iar 7 sunt specialiști ATI.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/beauty-news/p-ce-sunt-fatetele-dentare-cat-costa-si-cum-te-pot-ajuta-sa-obtii-un-zambet-perfect-605527/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si