Prima pagină » (P) Îngrijirea tenului. De la ce vârstă este recomandată folosirea cremelor antirid?

(P) Îngrijirea tenului. De la ce vârstă este recomandată folosirea cremelor antirid?

Autor: admin
0 comentarii
(P) Îngrijirea tenului. De la ce vârstă este recomandată folosirea cremelor antirid?

Una dintre cele mai vizibile schimbări prin care corpul nostru trece, în mod inevitabil, odată cu înaintarea în vârstă, constă în apariția ridurilor. Acest lucru se datorează pierderii elasticității și fermității pielii, fapt care conduce la îmbătrânirea tenului.

Și pentru că nimic nu este mai neplăcut decât să-ți pierzi încrederea în propria imagine din cauza nemulțumirilor privind aspectul inestetic al feței și al corpului, foarte multe femei încep să ia măsuri prin care să combată ridurile încă de la primele apariții ale semnelor de îmbătrânire a pielii.

Pe de altă parte, însă, multă lume crede că tratamentele antirid le sunt destinate persoanelor doar persoanelor trecute de vârsta de 40-50 de ani, chiar dacă ridurile – în special cele din zona ochilor – încep, de fapt, să apară mult mai devreme.

Când sunt recomandate cremele anti-îmbătrânire?

Chiar dacă, la bază, formarea ridurilor are loc la fel pentru fiecare dintre noi, pielea noastră e diferită și, în consecință, are nevoi diferite. Tocmai de aceea, unele femei se confruntă mai repede decât altele cu apariția semnelor de îmbătrânire a tenului, iar rezultatele tratamentelor anti-aging diferă de la caz, la caz.

Astfel, în funcție de fiecare situație în parte, femeile pot începe să folosească crema antirid de la vârste diferite.

Fiecare dintre aceste creme, însă, au câte o altfel de formulă pe care este bazată eficacitatea tratamentului, așa cum, de altfel, și ridurile sunt de mai multe tipuri.

  • Creme pentru riduri de expresie

Din păcate, nu este neapărat nevoie să treci de un anumit prag de vârstă pentru a observa apariția ridurilor din jurul ochilor sau a gurii. De fapt, indiferent cât de tinere suntem, ne putem confrunta cu așa-numitele riduri de expresie care nu au niciun fel de legătură cu vârsta.

Cele mai citite articole

Cauza acestor semne apărute pe chipul nostru provine din mimica pe care o avem și, dacă la început este vorba doar despre câteva linii fine, odată cu trecerea timpului, după ce pielea noastră își pierde substanțial elasticitatea, aceste riduri de expresie se transformă în riduri profunde.

Pentru a încetini progresul lor și pentru a prelungi cât mai mult fermitatea pielii, este recomandat ca – indiferent de vârstă – odată cu apariția primelor linii fine să începem să ne îngrijim tenul ceva mai atent, prin folosirea unor creme antirid puternic hidratante și hrănitoare.

Astfel, este indicată alegerea unei creme pentru riduri ce conține vitamine și antioxidanți puternici, plus factor de protecție solară, în condițiile în care expunerea prelungită la soare este una dintre principalele cauze ale apariției semnelor de îmbătrânire a pielii.

  • Creme pentru riduri profunde

Începând din momentul în care procesul de îmbătrânire a pielii începe să se accentueze – chiar dacă acest lucru se întâmplă la 35, 40 sau 50 de ani – femeile trebuie să înceapă să folosească acele tratamente anti-aging din care fac parte cremele pentru riduri profunde.

Cel puțin asta recomandă specialiștii, motivând prin faptul că țesuturile pielii au nevoie în mod constant de regenerare și hidratare.

Astfel, cea mai bună cremă de față pentru riduri trebuie să conțină ingrediente precum vitaminele A, C și E, coenzima Q10, acid hialuronic sau colagen – celebre deja pentru miracolele pe care le fac în privința netezirii ridurilor profunde.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/beauty-news/p-ingrijirea-tenului-de-la-ce-varsta-este-recomandata-folosirea-cremelor-antirid-605520/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si